Χάρτη παλαιστινιακού κράτους φέρεται να συνέταξε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ

Χάρτη παλαιστινιακού κράτους φέρεται να συνέταξε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ

Ο υπερεθνικιστής υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβίγκντορ Λίμπερμαν, συνέταξε έναν χάρτη του παλαιστινιακού κράτους με...

Χάρτη παλαιστινιακού κράτους φέρεται να συνέταξε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ
Ο υπερεθνικιστής υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβίγκντορ Λίμπερμαν, συνέταξε έναν χάρτη του παλαιστινιακού κράτους με προσωρινά σύνορα, αναφέρει σημερινό Κυριακάτικο δημοσίευμα ισραηλινής εφημερίδας.

Ο χάρτης ουσιαστικά θα «παγίωνε την παρούσα κατάσταση στα παλαιστινιακά εδάφη με δευτερεύουσες αλλαγές», έγραψε η Ha'aretz επικαλούμενη ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών. Σύμφωνα με τις ειρηνευτικές συμφωνίες του Οσλο το 1993, που τους παραχωρούσαν αυτονομία, οι Παλαιστίνιοι έχουν – είτε πλήρως είτε μερικώς – τον έλεγχο του 40% και πλέον της Δυτικής Όχθης.

«Μετά την ίδρυση του παλαιστινιακού κράτους με προσωρινά σύνορα, θα ήταν δυνατή η επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων και ίσως θα καταλήγαμε σε συμφωνίες για την παραχώρηση επιπλέον εδαφών στο παλαιστινιακό κράτος», είπε ο αξιωματούχος.

Κλείσιμο
Ο υπουργός Εξωτερικών, Αβίγκντορ Λίμπερμαν, είναι ο ηγέτης του υπερεθνικιστικού κόμματος, «Ισραήλ Μπεϊτενού», του μεγαλύτερου εταίρου στον κυβερνητικό συνασπισμό του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Παρότι υποστηρίζει την ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους καταρχήν, βλέπει αρνητικά την παρούσα ειρηνευτική διαδικασία και έχει πει συχνά ότι μία μόνιμη ειρηνευτική διαδικασία με τους Παλαιστινίους δεν μπορεί να υπάρξει επί του παρόντος. Σύμφωνα με την Ha'aretz, ο Λίμπερμαν δεν έχει δείξει ακόμα τον χάρτη στον Νετανιάχου, παρότι τον έχει ενημερώσει σχετικώς.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης