Τζορτζ Φλόιντ: Πορεία «μαμούθ» στο Λος Άντζελες για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού

Τζορτζ Φλόιντ: Πορεία «μαμούθ» στο Λος Άντζελες για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού

Πάνω από 20.000 πολίτες εκτιμάται ότι συμμετείχαν στην πορεία, από τις μεγαλύτερες που έχουν σημειωθεί στη Νότια Καλιφόρνια τις τελευταίες δύο εβδομάδες

los-angeles
Δεκατέσσερις μέρες έχουν περάσει από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και οι διαδηλώσεις που ζητούν δικαιοσύνη για τον αδικοχαμένο Αφροαμερικανό, θύμα ακραίας αστυνομικής βίας, συνεχίζονται. Μάλιστα, ο κόσμος που συμμετέχει σε αυτές δεν μειώνεται, όπως θα περίμενε ίσως κανείς με το πέρασμα του χρόνου, αλλά αντιθέτως μοιάζει να αυξάνεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πορεία της Κυριακής στο Λος Άντζελες, όπου χιλιάδες πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους του Χόλιγουντ για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στο κίνημα Black Lives Matter και να ζητήσουν δραστικές άλλαγές.

Η εικόνα της πορείας από ψηλά πραγματικά εντυπωσιάζει:


Σύμφωνα με το abc7.com η κινητοποίηση της Κυριακής ήταν από τις μεγαλύτερες που έχουν σημειωθεί στη Νότια Καλιφόρνια, από την ημέρα του τραγικού θανάτου του Αφροαμερικανού. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, πάνω από 20.000 άτομα συμμετείχαν στην πορεία στη «Μέκκα» του κινηματογράφου. Η πορεία ήταν στο σύνολό της ειρηνική όπως η μεγάλη πλειοψηφία των κινητοποιήσεων που λαμβάνουν καθημερινά χώρα στις ΗΠΑ.



Κλείσιμο
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δύο εβδομάδες μετά το απεχθές έγκλημα, η κατάσταση δεν δείχνει σημάδια εκτόνωσης. Κάποιες από τις πορείες που οργανώθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο προσέλκυσαν τα μεγαλύτερα πλήθη από τότε που ξεκίνησαν όλα. Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μόνο στην Ουάσιγκτον. Ούτε αυτό θέλει να το παραδεχτεί ο Ντόναλντ Τραμπ, αφού δήλωσε πως ο αριθμός των διαδηλωτών στην πρωτεύουσα ήταν μικρότερος από τον προβλεπόμενο, κάτι που ο ίδιος απέδωσε στη δουλειά της Εθνοφρουράς, της Μυστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας.





Ειδήσεις σήμερα:

Στο νοσοκομείο Λέρου ο Βασίλης Κικίλιας: Η ακριτική Ελλάδα αξίζει την προσοχή και τη στήριξή μας και αυτό κάνουμε

Συμφωνία Τουρκίας - Ρωσίας για τη δεύτερη παρτίδα των S-400

Τρόμος στο Σιάτλ: Άνδρας έπεσε με το αμάξι του πάνω σε διαδηλωτές - Ένας τραυματίας από σφαίρα 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης