Κορωνοϊός - Περού: Χάος με άλλους 137 νεκρούς σε ένα 24ωρο - Πάνω από 5.000 συνολικά

Κορωνοϊός - Περού: Χάος με άλλους 137 νεκρούς σε ένα 24ωρο - Πάνω από 5.000 συνολικά

Στους 5.031 συνολικά οι νεκροί από τον νέο κορωνοϊό - Δεύτερο σε κρούσματα και τρίτο σε θανάτους στη Λατινική Αμερική το Περού

covid_peru
Στο Περού, τη χώρα όπου καταγράφεται ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό στη Λατινική Αμερική, πίσω μόνο από τη Βραζιλία, ξεπεράστηκε χθες το όριο των 5.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο απολογισμός της πανδημίας ανέρχεται πλέον σε 5.031 νεκρούς, εκ των οποίων 137 υπέκυψαν στην ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός μέσα στις τελευταίες 24 ώρες.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης αυξήθηκε κατά 4.284 το ίδιο διάστημα, με το σύνολό τους να φθάνει τα 183.198.

Το Περού των 33 εκατομμυρίων κατοίκων κατατάσσεται δεύτερο σε αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης και τρίτο σε αριθμό θανάτων στη Λατινική Αμερική, πίσω από τη Βραζιλία (210 εκατ. κάτοικοι) και το Μεξικό (127 εκατ.).

Πάνω από 9.000 άνθρωποι νοσηλεύονται στη χώρα, έχοντας βυθίσει σε κρίση το σύστημα υγείας, το οποίο είναι αντιμέτωπο ιδίως με τεράστιες ελλείψεις οξυγόνου για τη θεραπεία των ασθενών με COVID-19, σε βαθμό που ο περουβιανός πρόεδρος Μαρτίν Βισκάρα ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι πλέον το οξυγόνο κηρύσσεται «στρατηγικός πόρος».

«Ανακηρύσσουμε το οξυγόνο στρατηγικό υγειονομικό πόρο, η αξιοποίηση του οποίου για ιατρικούς λόγους έχει προτεραιότητα σε σχέση με τη βιομηχανική χρήση», τόνισε ο Βισκάρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μέσω Διαδικτύου.

Κλείσιμο
Στους νεκρούς συγκαταλέγονται τουλάχιστον 146 αστυνομικοί· 61 γιατροί και μέλη πληρωμάτων ασθενοφόρων· οκτώ πυροσβέστες· και 20 δημοσιογράφοι, οι οποίοι μολύνθηκαν ενώ έκαναν ρεπορτάζ, σύμφωνα με τις αρχές.

Στο Περού εξακολουθούν να ισχύουν μέτρα περιορισμού από τη 16η Μαρτίου. Επιβάλλεται νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, ενώ τα σύνορα παραμένουν κλειστά, προκειμένου να εμποδιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η εξάπλωση του ιού.

Χθες Πέμπτη έφθασαν στην περουβιανή επικράτεια 85 γιατροί από την Κούβα, για να υποστηρίξουν το περουβιανό υγειονομικό προσωπικό στον αγώνα του εναντίον της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Ειδήσεις σήμερα

Γερμανία - Δημοσκόπηση: Ικανοποιημένοι οι πολίτες από το έργο της κυβέρνησης

Συρία: Εννέα νεκροί από τον βομβαρδισμό του Ισραήλ σε βάση στη Χάμα

Τζορτζ Φλόιντ - Αυστρία: Πάνω από 50.000 σε διαδήλωση στη Βιέννη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης