Γερμανία - Δημοσκόπηση: Ικανοποιημένοι οι πολίτες από το έργο της κυβέρνησης

Γερμανία - Δημοσκόπηση: Ικανοποιημένοι οι πολίτες από το έργο της κυβέρνησης

Στην κορυφή της δημοτικότητας η Άνγκελα Μέρκελ - Θετική ανταπόκριση στα 130 δισ. ευρώ για την τόνωση της οικονομίας - Διχασμένοι οι πολίτες για τους χειρισμούς σε οικονομία και πανδημία

germany_merkel
Διχασμένοι σε ό,τι αφορά το έργο της κυβέρνησης τόσο την κατάσταση της οικονομίας, όσο και την χρήση της εφαρμογής για την ιχνηλάτηση των επαφών κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό εμφανίζονται οι Γερμανοί πολίτες.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση Deutschlandtrend που διενεργείται για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, το 62% δηλώνει «ικανοποιημένο» ή «πολύ ικανοποιημένο» από το έργο της κυβέρνησης (CDU/CSU - SPD), ενώ το 38% εκφράζει αντίθετη άποψη.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είναι η πολιτικός που απολαύει την υψηλότερη αποδοχή από τους πολίτες, με ποσοστό 71%, το υψηλότερο από τον Ιανουάριο του 2015.

Ακολουθούν ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς (SPD) με 60%, ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν (CDU) με 57%, ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ (CDU) με 51% και ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ (CSU) με 47%.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, το 38% δηλώνει ότι θα ψήφιζε τα κόμματα της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), το 19% τους Πράσινους, το 15% το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), το 9% την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), το 6% τους Φιλελεύθερους (FDP) και το 8% την Αριστερά (Die Linke).

Θετικά κρίνει η πλειοψηφία των Γερμανών και τη δέσμη μέτρων στήριξης της οικονομίας, ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ, που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση. Το 59% θεωρεί ότι κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, λάθος τα θεωρεί το 35%.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα και ενώ η καγκελάριος Μέρκελ μίλησε για την «δυσκολότερη οικονομική κατάσταση στην ιστορία της Ομοσπονδιακής Γερμανίας», το 55% θεωρεί την οικονομία «κακή» ή «λιγότερο καλή» και το 40% «καλή» ή «πολύ καλή».

Όσον αφορά την άρση των μέτρων περιορισμού, ποσοστό 29% εκτιμά ότι η χαλάρωση που εφαρμόζεται είναι υπερβολική, το 56% πιστεύει ότι είναι σωστή και το 13% ότι δεν είναι αρκετή.

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 42% δηλώνει ότι θα χρησιμοποιήσει την εφαρμογή η οποία θα επιτρέπει την ιχνηλάτηση των επαφών κρουσμάτων του κορονοϊού, ενώ το 39% να απορρίπτει την προοπτική αυτή.

Ειδήσεις σήμερα

Αναστασιάδης: Ενημέρωσε τη Μέρκελ για τις τουρκικές ενέργειες στην ΑΟΖ της Κύπρου

Συρία: Εννέα νεκροί από τον βομβαρδισμό του Ισραήλ σε βάση στη Χάμα

Τζορτζ Φλόιντ - Αυστρία: Πάνω από 50.000 σε διαδήλωση στη Βιέννη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης