Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Μεγαλώνει η λίστα θανάτου - Άλλοι 1.561 άνθρωποι κατέληξαν σε 24 ώρες

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Μεγαλώνει η λίστα θανάτου - Άλλοι 1.561 άνθρωποι κατέληξαν σε 24 ώρες

Συνολικά πάνω από 93.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις ΗΠΑ από τον νέο κορωνοϊό

coronavirus_usa
Ολοένα και μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από την πανδημία που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός στις ΗΠΑ, ενισχύοντας τους υπολογισμούς για περισσότερος από 100.000 νεκρούς έως το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο, άλλοι 1.561 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό τους 93.406, σύμφωνα με τα στοιχεία του Johns Hopkins University, την ίδια στιγμή που άλλες μετρήσεις, αυξάνουν ακόμη περισσότερο τον αριθμό των θανάτων.

Όσον αφορά στα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, οι ΗΠΑ έχουν εντοπίσει 1.550.959 μολυσμένους, ενώ διεξάγονται χιλιάδες τεστ σε καθημερινή βάση.

Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης εντοπίζεται σχεδόν το ένα τρίτο των θανάτων στις ΗΠΑ, δείχνουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, τα οποία ενημερώνονται συνεχώς.

Ενώ ξεπερνούσαν συχνά το όριο των δύο χιλιάδων θανάτων την ημέρα ανάμεσα στις αρχές του Απριλίου και τις αρχές του Μαΐου, οι ΗΠΑ δεν το έχουν υπερβεί εδώ και δέκα ημέρες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα θύματα που καταμετρήθηκαν ήταν λιγότερα από χίλια ημερησίως τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Όμως, μολονότι τα νέα κρούσματα μόλυνσης που καταγράφονται σε ημερήσια βάση έχουν μειωθεί από τα μέσα Απριλίου, συνεχίζουν να διαγιγνώσκονται τουλάχιστον 20.000 καθημερινά (+23.600 από προχθές Τρίτη ως χθες Τετάρτη).

Κλείσιμο
Κατά τον μέσο όρο εννέα επιδημιολογικών μοντέλων που συνάγουν ερευνητές του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στις ΗΠΑ αναμένεται να ανέρχεται σε περίπου 113.000 τη 13η Ιουνίου.

Περίπου 295.000 άνθρωποι έχουν αποθεραπευθεί στις ΗΠΑ, ενώ έχουν γίνει 12,6 εκατομμύρια τεστ, πάντα σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.



Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Τα κρούσματα έσπασαν το φράγμα των 5 εκατ. παγκοσμίως

ΗΠΑ: Νεαρός πυροβόλησε υπάλληλο φαστ φουντ που αρνήθηκε να τον σερβίρει επειδή δεν φορούσε μάσκα

Επικοινωνία Τραμπ-Μακρόν: Συμφώνησαν στην ανάγκη αποκλιμάκωσης στη Λιβύη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης