Άνεργος προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί στην Αλγερία

Άνεργος προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί στην Αλγερία

Η πέμπτη απόπειρα αυτοπυρπόλησης από τη 12η Ιανουαρίου καταγράφηκε στην Αλγερία....

Άνεργος προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί στην Αλγερία
Η πέμπτη απόπειρα αυτοπυρπόλησης από τη 12η Ιανουαρίου καταγράφηκε στην Αλγερία, καθώς ένας άνεργος 36 ετών προσπάθησε να θέσει τέλος στη ζωή του με αυτόν τον τρόπο, μεταδίδουν σήμερα τα αλγερινά μέσα ενημέρωσης.

Ο άνδρας, του οποίου το όνομα δε δημοσιεύεται, θέλησε να επαναλάβει την απονενοημένη χειρονομία ενός Τυνήσιου, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, κατά την έναρξη της αιματηρής εξέγερσης που οδήγησε στην πτώση του καθεστώτος του προέδρου Μπεν Άλι, την περασμένη εβδομάδα.

Πατέρας έξι παιδιών και άνεργος, λούσθηκε με βενζίνη και κατόπιν έβαλε φωτιά έξω από το τοπικό συμβούλιο της περιφέρειας του Ελ Ουέντ, κοντά στη μεθόριο με την Τυνησία, τονίζει η αραβόφωνη εφημερίδα Ελ Χαμπάρ.

Τον άνδρα, που είχε έλθει για να ζητήσει μία θέση εργασίας και μία κατοικία, διέσωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της περιφερειακής βουλής, ο οποίος κατόρθωσε να σβήσει τη φωτιά με έναν πυροσβεστήρα.

Φέρων σοβαρά εγκαύματα, ο άνδρας νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής φροντίδας στο νοσοκομείο του Ελ Ουέντ, τονίζει η γαλλόφωνη εφημερίδα Ελ Ουατάν.
Κλείσιμο
 
Άλλοι τέσσερις Αλγερινοί επιχείρησαν τις τελευταίες ημέρες να θέσουν, αυτοπυρπολούμενοι, τέλος στη ζωή τους. Ένας εξ αυτών, ο Μονσίν Μπουτερφίφ, ο οποίος αρχικά θεωρήθηκε νεκρός, εξακολουθεί να νοσηλεύεται «σε κρίσιμη κατάσταση» στο νοσοκομείο της Ανάμπα (ανατολικά), κατά τις πληροφορίες που δημοσιεύει η Ελ Ουατάν.

    Στην Αλγερία, οι συγκρούσεις κατά τις διαδηλώσεις στις 6 και 9 Ιανουαρίου, για τις αυξήσεις τιμών στα βασικά προϊόντα κατανάλωσης που ανήγγειλε η κυβέρνηση, κόστισαν τη ζωή σε 5 ανθρώπους, ενώ άλλοι 800 τραυματίσθηκαν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης