Κορωνοϊός - Βραζιλία: Ισχυρό πλήγμα στον Μπολσονάρου - Μεγάλη πτώση της δημοτικότητάς του

Κορωνοϊός - Βραζιλία: Ισχυρό πλήγμα στον Μπολσονάρου - Μεγάλη πτώση της δημοτικότητάς του

Τι δείχνει η έρευνα που διεξήχθη - Στο 55,4% οι Βραζιλιάνοι που επικρίνουν τους χειρισμούς του προέδρου εν μέσω της πανδημίας

bolsonarou
Το ποσοστό των Βραζιλιάνων που επικρίνουν τον τρόπο με τον οποίο ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου ασκεί την εξουσία στη λατινοαμερικάνικη χώρα αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς τους τελευταίους μήνες και ανέρχεται πλέον στο 55,4% από 47% τον Ιανουάριο, καταδεικνύει δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Τρίτη, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου MDA για λογαριασμό της Εθνικής Συνομοσπονδίας Μεταφορών (CNT) καταγράφει ότι μόλις το 39% του δείγματος εγκρίνει τον τρόπο που ασκεί την εξουσία ο Μπολσονάρου, από 48% τον Ιανουάριο.

Σε ό,τι αφορά τον έλεγχο της κυβέρνησής του, οι πολίτες που της βάζουν «κακό ή πολύ κακό» βαθμό είναι πολύ περισσότεροι απ’ ό,τι πριν από πέντε μήνες, με το ποσοστό τους να αυξάνεται από το 31% στο 43,4%.

Το ποσοστό εκείνων που θεωρούν «καλό ή εξαίρετο» το κυβερνητικό έργο μειώθηκε συγκριτικά ελάχιστα, από το 34,5% στο 32%, κάτι που αφήνει να εννοηθεί πως ο σκληρός πυρήνας των υποστηρικτών του προέδρου παραμένει σταθερός, ενώ η μείωση του ποσοστού όσων το χαρακτηρίζουν «ανεκτό» είναι αντίθετα θεαματική (23% από 32% τον Ιανουάριο).

Το 51,7% των ερωτηθέντων δήλωσε ικανοποιημένο για τον τρόπο που η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πανδημία, το 42,3% αποδοκίμασε τα πεπραγμένα της ενώ το 6% δήλωσε αναποφάσιστο.

Ο βραζιλιάνος πρόεδρος έχει ανοιχτά ταυτόχρονα δύο μεγάλα μέτωπα, αυτό της υγειονομικής κρίσης εξαιτίας της πανδημίας και αυτό της πολιτικής κρίσης μετά την πολύκροτη παραίτηση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι αποπειράθηκε να αναμιχθεί σε έρευνες της αστυνομίας σε βάρος μελών της οικογένειάς του και συνεργατών τους.

Ενώ η πανδημία εξαπλώνεται με καλπάζοντα ρυθμό στη Βραζιλία — οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 11.500 — ο Ζαΐχ Μπολσονάρου δεν σταματά να θέτει υπό αμφισβήτηση τα μέτρα περιορισμού που πήραν πρακτικά όλοι οι κυβερνήτες των πολιτειών για να εμποδίσουν τη διασπορά του κορωνοϊού κι επιμένει πως η προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην οικονομία και στην επιστροφή των πολιτών στη δουλειά.

Όμως η δημοσκόπηση της MDA καταγράφει ότι το 67,3% των Βραζιλιάνων τάσσεται αντιθέτως υπέρ των περιοριστικών μέτρων.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - La Liga: Ελάχιστο το ρίσκο μετάδοσης ανάμεσα στους παίκτες

Κορωνοϊός - Καναδάς: Έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους

Κορωνοϊός - ΕΟΔΥ: Η καμπύλη θανάτων και κρουσμάτων στην Ελλάδα - Ποιες περιοχές δεν έχουν κανένα κρούσμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης