Κορωνοϊός - ΕΟΔΥ: Η καμπύλη θανάτων και κρουσμάτων στην Ελλάδα - Ποιες περιοχές δεν έχουν κανένα κρούσμα

Κορωνοϊός - ΕΟΔΥ: Η καμπύλη θανάτων και κρουσμάτων στην Ελλάδα - Ποιες περιοχές δεν έχουν κανένα κρούσμα

Δείτε πόσα κρούσματα, πού και πότε έχουν εντοπιστεί - Σε ποιες περιοχές ο νέος κορωνοϊός ήταν πιο θανατηφόρος

coronavirus_greece
Την καμπύλη εξέλιξης των κρουσμάτων και των θανάτων στην Ελλάδα, 10 ημέρες μετά τη χαλάρωσης των μέτρων, έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ, αναδεικνύοντας ορισμένα εξαιρετικά χρήσιμα στοιχεία.

Στην έκθεση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό, με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 12 Μαΐου 2020.

Οι τρεις νομοί, στους οποίους δεν εντοπίστηκε η εντοπίστηκαν μετρημένα κρούσματα, είναι η Ευρυτανία, η Φωκίδα και τα Γρεβενά, όπως φαίνεται και στον χάρτη που ακολουθεί:

pinakas_korusmaton


Τα νέα επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα της νόσου είναι 18. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.744 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 55.6% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 1, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 152 θάνατοι. Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Τρίτης κατέληξε μία 88χρονη γυναίκα στο ΝΙΜΤΣ με αποτέλεσμα τα θύματα να είναι 153 συνολικά στη χώρα.

Κλείσιμο
Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 75 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 32(65.6% άνδρες).Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

pinakas_thanaton


Από το σύνολο των 2744 κρουσμάτων, 610 (22.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1388 (50.6%) είναισχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση .Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 49 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102ετών).

Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

pinakas_ilikies


Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς.

pinakas_diaspora


pinakas_diahroniki
pinakas_diahroniki2


Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια:

pinakas_synergazomena


Ειδήσεις σήμερα

Βρετανία: Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ευχαριστούν τους νοσηλευτές

Η Πορτογαλία θα παραλάβει 500 ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες από την Ελλάδα

Μπορέλ: Η ΕΕ θα εμποδίσει την παράδοση όπλων στη Λιβύη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης