Κορωνοϊός - Ουγγαρία: Μερική άρση των μέτρων ανακοίνωσε ο Όρμπαν

Κορωνοϊός - Ουγγαρία: Μερική άρση των μέτρων ανακοίνωσε ο Όρμπαν

Η κυβέρνηση χαλαρώνει τους περιορισμούς στην ύπαιθρο - Η Ουγγαρία μετρά 300 θανάτους μεταξύ 2.727 κρουσμάτων

orban
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν ήρε σήμερα ορισμένους περιορισμούς έξω από τη Βουδαπέστη που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της επιδημίας του κορωνοϊού, λέγοντας ότι τα καταστήματα και τα εστιατόρια που διαθέτουν βεράντες θα επιτρέπεται να ανοίξουν ξανά χωρίς χρονικούς περιορισμούς.

Οι ισχύοντες περιορισμοί θα συνεχιστούν επί του παρόντος στην πρωτεύουσα, η οποία έχει καταγράψει τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από κορονοϊό. Οι περιορισμοί περιλαμβάνουν κλείσιμο στις 15.00 των καταστημάτων εκτός εκείνων που πωλούν τρόφιμα ή φάρμακα.

Ένα σταδιακό άνοιγμα είναι η στρατηγική της κυβέρνησης για να αποτρέψει μια βαθύτερη και πιο μόνιμη ζημία στην οικονομία, η οποία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά περίπου 4% φέτος με βάση μια έρευνα του Reuters.

"Το πρώτο μέρος των μέτρων προστασίας μας έχει τελειώσει", δήλωσε ο Ορμπάν σε ένα βίντεο που ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook, προσθέτοντας ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης είναι προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει μια περίοδο μαζικών λοιμώξεων καθώς η Ουγγαρία είχε αυξήσει το απόθεμα της σε προστατευτικό εξοπλισμό.

"Σήμερα, δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχούμε ότι κανένας θα μείνει χωρίς φροντίδα. Μπορούμε σταδιακά να ξαναρχίσουμε τη ζωή στην Ουγγαρία".

Σήμερα, η Ουγγαρία ανέφερε 300 θανάτους μεταξύ 2.727 κρουσμάτων της Covid-19, της εξαιρετικά μεταδοτικής πνευμονικής νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός. Οι 1.347 από τις λοιμώξεις καταγράφηκαν στη Βουδαπέστη.

Κλείσιμο
Ο Ορμπάν είπε ότι έξω από την πρωτεύουσα θα επιτρέπεται να λειτουργήσουν οι ανοιχτές πισίνες, αλλά η χρήση μάσκας ή κάποιου καλύμματος στο πρόσωπο θα παραμείνει υποχρεωτική στα καταστήματα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Είπε ότι κάθε περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών θα επανεξετάζεται κάθε δύο εβδομάδες.

Ειδήσεις σήμερα:

Άνοιγμα Σχολείων: Μαθήματα με αντισηπτικά, προαιρετικά μάσκες και με απόσταση στα θρανία

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: Γιατί τώρα λέμε «ναι» στη μάσκα - Τα παιδιά κολλάνε τρεις φορές λιγότερο τη νόσο

Χαρδαλιάς: Οι συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά εγκυμονούν κινδύνους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης