Βρετανική εταιρεία απαγορεύει το αλκοόλ στα... χριστουγεννιάτικα πάρτι

Βρετανική εταιρεία απαγορεύει το αλκοόλ στα... χριστουγεννιάτικα πάρτι

Τα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης που πλήττουν πολλές εταιρείες στη Βρετανία ενοχοποιούν το αλκοόλ

inner-pws-na-diorganwsete-to-telio-xristougenniatiko
Ύστερα από απανωτά ροζ σκάνδαλα που αμαυρώνουν την φήμη μεγάλων εταιρειών της Βρετανίας, πολλές επιχειρήσεις αποφάσισαν να κάνουν χριστουγεννιάτικα πάρτι για τους υπαλλήλους τους με... αναψυκτικά.

Εισάγοντας μία νηφάλια πολιτική για να προστατεύσει το δυνητικά ευάλωτο προσωπικό, η μεγαλύτερη εταιρία ελεγκτών του Ηνωμένου Βασιλείου «BDO» προσπαθεί να βελτιώσει τη συμπεριφορά των υπαλλήλων της, ύστερα από μία σειρά σεξουαλικών σκανδάλων που έχουν πλήξει την εικόνα της.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, ο Άντι Μπάτεργουορθ επικεφαλής της εταιρείας BDO, που απασχολεί συνολικά 3.700 εργαζόμενους στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενημέρωσε μέσω email το προσωπικό ότι θα υπάρχουν αναψυκτικά στα χριστουγεννιάτικα πάρτι έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να μένουν νηφάλιοι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης» και «να διασφαλιστεί ότι όλοι θα φθάσουν με ασφάλεια στο σπίτι τους.

«Γνωρίζω ότι αυτά τα προληπτικά μέτρα ίσως να είναι κάπως υπερβολικά για κάποιους, αλλά νομίζω ότι είναι λογικά για την ευημερία του προσωπικού μας», ανέφερε ο Μπάτεργουορθ στο εσωτερικό σημείωμα

Ο βρετανικός γίγαντας ελεγκτών έχει πληγεί από πολλαπλά σκάνδαλα που σχετίζονται με την ανάρμοστη συμπεριφορά των υπαλλήλων του :από εκφοβισμό έως σεξουαλική παρενόχληση, όπως σχολιάζει η βρετανική εταιρεία Daily Mail.

Την ίδια ώρα, η βρετανική επιχείρηση KPMG έχει ανακοινώσει ότι, από την διεύθυνση έχουν δοθεί κατευθυντήριες γραμμές για χριστουγεννιάτικα γεύματα με ελάχιστο ή καθόλου αλκοόλ τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον, υπενθύμισε στους εργαζόμενους ότι εκπροσωπούν την επιχείρηση ακόμα κι όταν βρίσκονται εκτός ωρών εργασίας.

Αλλά και εκπρόσωπος της εταιρείας Deloitte υπενθύμισε στους υπαλλήλους ότι αναμένει από αυτούς να «ενεργούν επαγγελματικά στο χώρο εργασίας ή σε οποιαδήποτε άλλη τοποθεσία όταν εκπροσωπούν την επιχείρηση».
Οι πολιτικές αυτές έρχονται στο φως καθώς αρκετές επιχειρήσεις στο Λονδίνο προσπαθούν να περιορίσουν την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ στα πάρτι των Χριστουγέννων αποφεύγοντας την ανάρμοστη συμπεριφορά των υπαλλήλων αλλά και μειώνοντας τον κίνδυνο αποξένωσης των εργαζομένων που δεν καταναλώνουν αλκοόλ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης