«Έχω μαστίτιδα, τι να κάνω;»

mastitis

Τι την προκαλεί και πώς αντιμετωπίζεται

Η μαστίτιδα είναι αποτέλεσμα λοίμωξης του ιστού στο μαστό και εκδηλώνεται με το οίδημα και τον πόνο στο στήθος, την άνοδο της θερμοκρασίας τοπικά και το κοκκίνισμα του μαστού.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η μαστίτιδα συνοδεύεται από τον πυρετό και τα ρίγη. Η πάθηση είναι ιδιαίτερα συχνή σε γυναίκες που θηλάζουν, μπορεί όμως να εμφανιστεί σε κάθε γυναίκα.

Αίτια

Τα συνηθέστερα αίτια της μαστίτιδας είναι τα εξής:

– Απόφραξη του γαλακτοφόρου πόρου: Εάν δεν απομακρύνεται όλο το γάλα με το θηλασμό, μπορεί να φράξει ο ένας εκ των δύο γαλακτοφόρων πόρων. Όταν συσσωρεύεται το γάλα στο μαστό, μπορεί να επέλθει η λοίμωξη.

– Βακτήρια που μολύνουν το μαστό: Βακτήρια από την επιφάνεια της επιδερμίδας ή το στόμα του μωρού μπορεί να εισχωρήσουν στο γαλακτοφόρο πόρο από ένα μικρό άνοιγμα στην επιδερμίδα της θηλής. Τα βακτήρια μπορεί στη συνέχεια να πολλαπλασιαστούν και να οδηγήσουν στη λοίμωξη. Να σημειωθεί πως τα βακτήρια αυτά δεν είναι επικίνδυνα για το μωρό.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gonimotita_Art

Σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μεθόδων υποβοήθησης, μπορεί η επιτυχία ενός κύκλου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής να μην είναι πάντα δεδομένη, ωστόσο με βάση την εξέλιξη των μεθόδων αυτών και ανάλογα με τα ιατρικά και ηλικιακά δεδομένα τα ποσοστά επιτυχίας μπορoύν να οδηγήσουν  μία στις 3 γυναίκες σε τοκετό.

dementia

Κοινή έρευνα Σουηδών, Αμερικανών και Ισραηλινών έδειξε ότι τα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω που λαμβάνουν αντικαταθλιπτικά φάρμακα, έχουν 3,4 φορές υψηλότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν άνοια σε σχέση με αυτούς με αυτούς που δεν τα λαμβάνουν