Έρευνα: Τα push-ups δείκτης της υγείας των ανδρών

push-ups

Οι άνδρες που μπορούν να κάνουν πάνω από 40 κάμψεις (τα γνωστά push - ups), διατρέχουν πολύ μικρότερο καρδιαγγειακό κίνδυνο στη ζωή τους.  

Κι όμως! Ο αριθμός των κάμψεων που μπορούν να κάνουν οι εκπρόσωποι του ισχυρού φύλου, είναι ενδεικτικός για την πορεία της υγείας τους, σύμφωνα με έρευνα του Χάρβαρντ.

Όσα λιγότερα push - ups μπορούν να κάνουν οι άνδρες, τόσο πιο πολύ κινδυνεύουν να εκδηλώσουν κάποιο καρδιααγγειακό πρόβλημα και να υποστούν έμφραγμα ή εγκεφαλικό τα επόμενα χρόνια.

Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Τζάστιον Γιανγκ της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ εξηγεί πως με την ομάδα του έβαλαν στο μικροσκόπιο στοιχεία για 1.104 άνδρες πυροσβέστες των ΗΠΑ, με μέσο όρο ηλικίας τα 40 έτη, οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε διάφορες ιατρικές εξετάσεις και παράλληλα είχαν κάνει κάμψεις στο ιατρείο.

Οι επιστήμονες παρακολούθησαν την υγεία των εθελοντών επί μία δεκαετία και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο αριθμός των push-ups ήταν ένα πολύ καλός προγνωστικός δείκτης για μελλοντικά καρδιαγγειακά προβλήματα, ακόμη καλύτερος και από το τεστ κοπώσεως. Για τους άνδρες που μπορούσαν να κάνουν περισσότερα από 40 push-ups, ο κίνδυνος καρδιαγγειακής νόσου ήταν 96% μικρότερος σε σχέση με αυτούς που δεν μπορούσαν να κάνουν πάνω από δέκα. Για τους άνδρες που έκαναν 11 ως 20 push -ups, ο κίνδυνος καρδιοπάθειας ήταν μικρότερος κατά 64%.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

metr01

Στη ρομποτική αρθροπλαστική του γόνατος και του ισχίου, το Metropolitan Ηospital είναι πρώτο στην Ελλάδα, με το πιο εξελιγμένο σύστημα Μako στα χέρια μιας ομάδας κορυφαίων ιατρών. Η πρωτοποριακή θεραπεία προσφέρει ελάχιστη επεμβατικότητα και εξαιρετικά, μακροχρόνια αποτελέσματα.

humans

Ο τωρινός τυπικός ορισμός της ενηλικίωσης ουσιαστικά δεν έχει βιολογικό νόημα - «Το εκπαιδευτικό, της υγείας και το δικαστικό σύστημα βολεύονται με τους ορισμούς», επισημαίνει καθηγητής νευροεπιστήμης 

MAGNITIKO_PEDIO

Για ορισμένα πλάσματα, όπως τα μεταναστευτικά πουλιά, οι θαλάσσιες χελώνες, τα σαλιγκάρια, οι μύγες, οι μέλισσες, οι βάτραχοι, τα σκουλήκια, ακόμη και ορισμένα βακτήρια, το γήινο μαγνητικό πεδίο λειτουργεί ως πυξίδα