Έρευνα: Τα push-ups δείκτης της υγείας των ανδρών

push-ups

Οι άνδρες που μπορούν να κάνουν πάνω από 40 κάμψεις (τα γνωστά push - ups), διατρέχουν πολύ μικρότερο καρδιαγγειακό κίνδυνο στη ζωή τους.  

Κι όμως! Ο αριθμός των κάμψεων που μπορούν να κάνουν οι εκπρόσωποι του ισχυρού φύλου, είναι ενδεικτικός για την πορεία της υγείας τους, σύμφωνα με έρευνα του Χάρβαρντ.

Όσα λιγότερα push - ups μπορούν να κάνουν οι άνδρες, τόσο πιο πολύ κινδυνεύουν να εκδηλώσουν κάποιο καρδιααγγειακό πρόβλημα και να υποστούν έμφραγμα ή εγκεφαλικό τα επόμενα χρόνια.

Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Τζάστιον Γιανγκ της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ εξηγεί πως με την ομάδα του έβαλαν στο μικροσκόπιο στοιχεία για 1.104 άνδρες πυροσβέστες των ΗΠΑ, με μέσο όρο ηλικίας τα 40 έτη, οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε διάφορες ιατρικές εξετάσεις και παράλληλα είχαν κάνει κάμψεις στο ιατρείο.

Οι επιστήμονες παρακολούθησαν την υγεία των εθελοντών επί μία δεκαετία και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο αριθμός των push-ups ήταν ένα πολύ καλός προγνωστικός δείκτης για μελλοντικά καρδιαγγειακά προβλήματα, ακόμη καλύτερος και από το τεστ κοπώσεως. Για τους άνδρες που μπορούσαν να κάνουν περισσότερα από 40 push-ups, ο κίνδυνος καρδιαγγειακής νόσου ήταν 96% μικρότερος σε σχέση με αυτούς που δεν μπορούσαν να κάνουν πάνω από δέκα. Για τους άνδρες που έκαναν 11 ως 20 push -ups, ο κίνδυνος καρδιοπάθειας ήταν μικρότερος κατά 64%.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

garage-1149542_1920

Όλοι έχουν έναν λόγο για να γίνουν κοινωνοί της νέας τρέλας. Αρκεί να τον ανακαλύψουν

pue43

Η Αμερικανίδα τηλεοπτική παρουσιάστρια Κέλι Ρίπα συνοδευόμενη από 305 ανθρώπους κατάφερε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ των περισσότερων χορευτών μπαλέτου που στάθηκαν στις μύτες των δακτύλων, έκαναν en pointe ταυτόχρονα

pontikia

Τα ποντίκια θεωρούνται θαυμάσιο μοντέλο για τη μελέτη της εγκεφαλικής δραστηριότητας στον άνθρωπο, λόγω της εξελικτικής τους εγγύτητας, κάτι στο οποίο οφείλεται επίσης η πολύ συχνή χρησιμοποίησή τους ως πειραματόζωων στην ιατρική

syne

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Στέλιος Καλαθάς, σας προσκαλεί την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00 στον Πολυχώρο Τέχνης & Έκφρασης +αίσθημα, Αθηνάς 30 , Μοναστηράκι , στο ανοιχτό δωρεάν μάθημα Συναισθηματικής Διαλεκτικής.