Εργαζόμενοι στο Παίδων «Αγία Σοφία»: Η εφημερία σήμερα ξεκίνησε χωρίς κρεβάτια

paidwn_agia_sofia

SOS από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» για την έλλειψη διαθέσιμων κρεβατιών στις παθολογικές πριν καν ξεκινήσει η εφημερία - »Η κατάσταση είναι τραγική» αναφέρει ο πρόεδρος των εργαζομένων

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» καθώς σήμερα ξεκίνησε η εφημερία του νοσοκομείου χωρίς να υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια στις παθολογικές κλινικές. Εκτός από τον μεγάλο αριθμό των περιστατικών που χρήζουν νοσηλείας, έχει αυξηθεί σημαντικά και ο αριθμός των παιδιών που φιλοξενούνται σε κλινικές του νοσοκομείου έπειτα από εισαγγελική εντολή.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο Πρόεδρος των εργαζομένων Δήμος Κωνσταντόπουλος, «η κατάσταση είναι τραγική, δεν υπάρχουν κρεβάτια σε μια εφημερία που ξεκίνησε σήμερα το πρωί και θα τελειώσει αύριο. Δυστυχώς έχουμε μια κακιά εφημερία με πολλά παιδιά που χρειάζονται νοσηλεία. Όμως, υπάρχουν στο νοσοκομείο και 45 παιδιά τα οποία ήρθαν για μια ψυχιατρική εκτίμηση και παρέμειναν αφού δεν έχουν βρεθεί οι δομές για να τα φιλοξενήσουν. Για να καταλάβετε τα 45 παιδιά είναι η δύναμη μιάμισης κλινικής Το πρόβλημα είναι μεγάλο γιατί σε περίπτωση μιας ίωσης που θα χρειαστεί νοσηλεία πρώτον δεν θα έχουμε κρεβάτι και δεύτερον θα νοσήσουν και τα παιδιά που δεν είναι ασθενείς.».

Αυτή την στιγμή σύμφωνα πάντα με τους εργαζόμενους, τα παιδιά που χρίζουν νοσηλείας θα μεταφερθούν υποχρεωτικά σε άλλες κλινικές, μη παθολογικές. «Αναγκαζόμαστε να μεταφέρουμε τα παιδιά στην Ορθοπεδική, στην κλινική ΩΡΛ και όπου υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι».

Πάντως, ο αριθμός των παιδιών που έχουν απομακρυνθεί από το οικογενειακό τους περιβάλλον λόγω παραμέλησης, σεξουαλικής κακοποίησης, βίαιης συμπεριφοράς των γονιών τους ή γενικότερα ακατάλληλων συνθηκών διαβίωσης αλλά και των προσφύγων, αυξάνεται αισθητά τα τελευταία χρόνια ενώ η εικόνα που αποτυπώνεται είναι τραγική. Μικρά παιδιά μένουν σε χώρους ακατάλληλους για την ψυχοκοινωνική τους στήριξη, μέχρι να βρεθεί ίδρυμα για να τα φιλοξενήσει. «Επιβάλλεται να γίνουν δομές, δεν είναι λογικό να μένουν εδώ τόσους μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Οοοοχι

Ο ελληναρας θα σχολιασει την αποχωρηση της ντριο Χεχτηκε για τα παιδάκια γιατί δεν είναι το δικό του παιδακι.η Ελλάδα φθινει ΕΜΕΙΣ πρέπει να κάνουμε κάτι τωρά δεν έχει μείνει τίποτε ορθιο

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

35542589_l

Αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις που μοιάζουν βγαλμένες από τα όνειρα- ή και από τα βιβλία του Χάρι Πότερ

ZARA-HOME_AT-HOME-WITH_MIMI-THORISSON_AW19-_19_

Μια συνηθισμένη καριερίστα εγκατέλειψε τη ζωή στις μεγαλουπόλεις για την εξοχή και έγινε παγκοσμίως διάσημη αφιερώνοντας τον χρόνο της αποκλειστικά σε αυτά που αγαπάει περισσότερο: στην οικογένεια και το φαγητό

interclinic_HHG_logotypa_2

Το Metropolitan Hospital, μέλος της HHG που ελέγχεται από τον διεθνή διαχειριστή κεφαλαίων CVC Capital Partners, και η «CRETA INTERCLINIC Α.Ε.» είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι υπεγράφη η συμφωνία ένταξης της Creta InterClinic στον Όμιλο Hellenic Healthcare. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα βρει την Creta InterClinic μέλος ενός δικτύου φορέων παροχής υγειονομικής μέριμνας που περιλαμβάνει ήδη το Υγεία, το Metropolitan, το Μητέρα, το Metropolitan General και το Λητώ.