Ένα σωληνάκι από σιλικόνη μπορεί να είναι η λύση για το ροχαλητό

snore

Διατηρεί τον αεραγωγό ανοικτό κατά τη διάρκεια του ύπνου αποτρέποντας την «άπνοια ύπνου», μια κατάσταση που προκαλεί ροχαλητό με σοβαρές παρενέργειες

Μια νέα συσκευή από σιλικόνη υπόσχεται να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το ροχαλητό και την υπνική άπνοια. Η συσκευή έχει μήκος έως 15 εκατοστά.Κατά την εισαγωγή του στο ρουθούνι της μύτης,το σωληνάκι προσαρμόζεται στο άνοιγμα της ρινικής κοιλότητας φθάνοντας στο πίσω μέρος του λαιμού.

Με τη συσκευή αυτή μπορεί κανείς να αναπνέει κανονικά. Πώς; Διατηρεί τον αεραγωγό ανοικτό κατά τη διάρκεια του ύπνου αποτρέποντας την «άπνοια ύπνου», μια κατάσταση που προκαλεί ροχαλητό με σοβαρές παρενέργειες εάν δεν ακολουθηθεί θεραπεία.

Η νέα συσκευή ονομάζεται «Nastent». Είναι ένας σωλήνας διαθέσιμος σε έξι μεγέθη που ταιριάζουν σε κάθε χρήστη.

Τα αποτελέσματα πιλοτικής μελέτης έδειξαν ότι τα συμπτώματα υπνικής άπνοιας στη διάρκεια του ύπνου μειώθηκαν σχεδόν κατά το ένα τρίτο όταν οι πάσχοντες χρησιμοποίησαν τη συσκευή.

Tη μελέτη διενήργησαν επιστήμονες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Οσάκα στην Ιαπωνία σε δείγμα 29 ασθενών οι οποίοι χρησιμοποίησαν τη συσκευή κάθε βράδυ για ένα μήνα.

Τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Sleep» έδειξαν ότι η συσκευή ήταν εξαιρετικά αποτελεσματική. Δύο περαιτέρω μελέτες βρίσκονται σε εξέλιξη : η μία στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στις ΗΠΑ και η δεύτερη σε τρία νοσοκομεία της Γαλλίας.

Στους ασθενείς με υπνική άπνοια τα τοιχώματα του λαιμού και του φάρυγγα κλείνουν στη διάρκεια του ύπνου με αποτέλεσμα να παρεμποδίζουν τη ροή του αέρα προς τους πνεύμονες και να παίρνουν λιγότερο οξυγόνο. Αρχικά ροχαλίζουν και μετά αρχίζει η άπνοια. Όταν τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα πέσουν, ο εγκέφαλος «παίρνει το σήμα» ότι δεν οξυγονώνεται αρκετά και ξυπνάει.

Έτσι, ο ύπνος γίνεται άτακτος με αποτέλεσμα ο ασθενής να σηκώνεται από το κρεβάτι κουρασμένος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση του βάρους είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην υπνική άπνοια, γιατί αυξάνεται ο μαλακός ιστός στην περιοχή του λαιμού, γεγονός που προκαλεί ή συμβάλλει στην απόφραξη.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

bncghew

22 άνθρωποι παραμένουν νοσηλευόμενοι έχοντας εμφανίσει τη λοίμωξη από τον Ιό του Δυτικού Νείλου - Επτά βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση - Στους πέντε οι νεκροί από το Μάιο έως τώρα

21
kentro

Το Ινστιτούτο θα αναλάβει τη διαμόρφωση και την εισήγηση της εθνικής στρατηγικής για τον καρκίνο – Η ίδρυσή του προβλέπεται σε νομοσχέδιο που τέθηκε σε ηλεκτρονική διαβούλευσης