Στη Σίνδο Θεσσαλονίκης η ανέγερση του Κέντρου Αιμοδοσίας Βόρειας Ελλάδας

aim_092_2

Θα είναι το δεύτερο Κέντρο Αίματος της χώρας και θα καλύπτει τις ανάγκες μετάγγισης Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης

Tην ανέγερση Κέντρου Αίματος Βόρειας Ελλάδας, στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του Εθνικού Συστήματος Αιμοδοσίας. Θα είναι το δεύτερο Κέντρο Αίματος της χώρας και θα καλύπτει τις ανάγκες μετάγγισης Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης.

«Το ΕΚΕΑ έχει αναλάβει ενεργό δράση στην ανάπτυξη και τον επανασχεδιασμό της οργανωτικής δομής των υπηρεσιών αιμοδοσίας, με στόχο το συγκεντρωτισμό διαδικασιών και λειτουργιών και τη βελτιστοποίηση της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας στον απαιτητικό χώρο της ιατρικής των μεταγγίσεων. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η ανέγερση Κέντρου Αίματος Βόρειας Ελλάδας. Η κεντρική συλλογή, η επεξεργασία και ο έλεγχος του αίματος και η διανομή του στα νοσοκομεία προς χρήση, εναρμονίζεται με τους κανόνες υψηλής ποιότητας που απαιτούνται στην αιμοδοσία, εξασφαλίζει επάρκεια αίματος και προάγει οικονομία κλίμακας» αναφέρει στην ανακοίνωση η πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΕΑ, κυρία Χάρις Ματσούκα.

Για τον σκοπό αυτό ο Δήμος Δέλτα, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (συνεδρίαση 22-5-2018), παραχώρησε στο ΕΚΕΑ έκταση 7.281,92τμ στη Δημοτική Κοινότητα Σίνδου με αποκλειστικό σκοπό την ανέγερση εντός πενταετίας του Κέντρου Αίματος Βόρειας Ελλάδας.

Η λειτουργία του Κέντρου Αίματος στη δυτική Θεσσαλονίκη, κοντά σε μεγάλους οδικούς άξονες θεωρείται ότι θα διευκολύνει το ρόλο του ως συντονιστικού κόμβου στην αλυσίδα συλλογής, επεξεργασίας και διανομής του αίματος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

igmo01

Η μύτη μας δεν αρκεί να είναι ωραία, πρέπει να είναι και λειτουργική. Μία χειρουργική επέμβαση μπορεί να φροντίσει και για τα δύο. Η σωστή και ανεμπόδιστη αναπνοή από τη μύτη είναι ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες για ευεξία, καθώς ευθύνεται για τη σωστή οξυγόνωση του οργανισμού μας.

pregnacy

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι το αντιγριπικό εμβόλιο είναι ασφαλές τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό - Οι έγκυες που ΔΕΝ κάνουν το εμβόλιο, μπορεί να εκθέσουν το παιδί τους σε προβλήματα νευρολογικής ανάπτυξης αργότερα στη ζωή του

4
zoi01

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑμΚΕ) «Φαιναρέτη» διοργανώνουν τη σειρά διαλέξεων «Η Αρχή της Ζωής» που αφορά στα αρχικά στάδια της ζωής του ανθρώπου, από την κύηση μέχρι τη νηπιακή ηλικία.

god-faith-ena

Όσο μεγάλωνε μια κοινωνία, ενσωματώνοντας ομάδες διαφορετικές μεταξύ τους, τόσο το «μάτι στον ουρανό» γινόταν όλο και πιο χρήσιμο ως μηχανισμός αστυνόμευσης και ευταξίας

8