Στη Σίνδο Θεσσαλονίκης η ανέγερση του Κέντρου Αιμοδοσίας Βόρειας Ελλάδας

Στη Σίνδο Θεσσαλονίκης η ανέγερση του Κέντρου Αιμοδοσίας Βόρειας Ελλάδας

Θα είναι το δεύτερο Κέντρο Αίματος της χώρας και θα καλύπτει τις ανάγκες μετάγγισης Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης

aim_092_2
Tην ανέγερση Κέντρου Αίματος Βόρειας Ελλάδας, στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του Εθνικού Συστήματος Αιμοδοσίας. Θα είναι το δεύτερο Κέντρο Αίματος της χώρας και θα καλύπτει τις ανάγκες μετάγγισης Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης.

«Το ΕΚΕΑ έχει αναλάβει ενεργό δράση στην ανάπτυξη και τον επανασχεδιασμό της οργανωτικής δομής των υπηρεσιών αιμοδοσίας, με στόχο το συγκεντρωτισμό διαδικασιών και λειτουργιών και τη βελτιστοποίηση της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας στον απαιτητικό χώρο της ιατρικής των μεταγγίσεων. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η ανέγερση Κέντρου Αίματος Βόρειας Ελλάδας. Η κεντρική συλλογή, η επεξεργασία και ο έλεγχος του αίματος και η διανομή του στα νοσοκομεία προς χρήση, εναρμονίζεται με τους κανόνες υψηλής ποιότητας που απαιτούνται στην αιμοδοσία, εξασφαλίζει επάρκεια αίματος και προάγει οικονομία κλίμακας» αναφέρει στην ανακοίνωση η πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΕΑ, κυρία Χάρις Ματσούκα.

Για τον σκοπό αυτό ο Δήμος Δέλτα, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (συνεδρίαση 22-5-2018), παραχώρησε στο ΕΚΕΑ έκταση 7.281,92τμ στη Δημοτική Κοινότητα Σίνδου με αποκλειστικό σκοπό την ανέγερση εντός πενταετίας του Κέντρου Αίματος Βόρειας Ελλάδας.

Η λειτουργία του Κέντρου Αίματος στη δυτική Θεσσαλονίκη, κοντά σε μεγάλους οδικούς άξονες θεωρείται ότι θα διευκολύνει το ρόλο του ως συντονιστικού κόμβου στην αλυσίδα συλλογής, επεξεργασίας και διανομής του αίματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης