Στη Σίνδο Θεσσαλονίκης η ανέγερση του Κέντρου Αιμοδοσίας Βόρειας Ελλάδας

aim_092_2

Θα είναι το δεύτερο Κέντρο Αίματος της χώρας και θα καλύπτει τις ανάγκες μετάγγισης Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης

Tην ανέγερση Κέντρου Αίματος Βόρειας Ελλάδας, στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του Εθνικού Συστήματος Αιμοδοσίας. Θα είναι το δεύτερο Κέντρο Αίματος της χώρας και θα καλύπτει τις ανάγκες μετάγγισης Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης.

«Το ΕΚΕΑ έχει αναλάβει ενεργό δράση στην ανάπτυξη και τον επανασχεδιασμό της οργανωτικής δομής των υπηρεσιών αιμοδοσίας, με στόχο το συγκεντρωτισμό διαδικασιών και λειτουργιών και τη βελτιστοποίηση της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας στον απαιτητικό χώρο της ιατρικής των μεταγγίσεων. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η ανέγερση Κέντρου Αίματος Βόρειας Ελλάδας. Η κεντρική συλλογή, η επεξεργασία και ο έλεγχος του αίματος και η διανομή του στα νοσοκομεία προς χρήση, εναρμονίζεται με τους κανόνες υψηλής ποιότητας που απαιτούνται στην αιμοδοσία, εξασφαλίζει επάρκεια αίματος και προάγει οικονομία κλίμακας» αναφέρει στην ανακοίνωση η πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΕΑ, κυρία Χάρις Ματσούκα.

Για τον σκοπό αυτό ο Δήμος Δέλτα, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (συνεδρίαση 22-5-2018), παραχώρησε στο ΕΚΕΑ έκταση 7.281,92τμ στη Δημοτική Κοινότητα Σίνδου με αποκλειστικό σκοπό την ανέγερση εντός πενταετίας του Κέντρου Αίματος Βόρειας Ελλάδας.

Η λειτουργία του Κέντρου Αίματος στη δυτική Θεσσαλονίκη, κοντά σε μεγάλους οδικούς άξονες θεωρείται ότι θα διευκολύνει το ρόλο του ως συντονιστικού κόμβου στην αλυσίδα συλλογής, επεξεργασίας και διανομής του αίματος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Ygeia

Ο Όμιλος παρουσίασε το πλέγμα δράσεών του με θέμα «All about Oncology», με τη συμμετοχή πλήθους κορυφαίων στον τομέα τους επιστημόνων και ειδικών, οι οποίοι ανέπτυξαν όλες τις νεότερες εξελίξεις στον Τομέα της Ογκολογίας

monada_edatikis_therapeias_arthro

Κλειστά κρεβάτια, υποστελέχωση των μονάδων και αναμονή τουλάχιστον 24 ωρών συνθέτουν την εικόνα των ΜΕΘ στην Ελλάδα – Σταθερά τα δύο στα δέκα κρεβάτια είναι κλειστά, ενώ αναλογούν μόλις 2,2 νοσηλευτές ανά κλίνη