Εξετάσεις για κρατούμενες και για γυναίκες στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων

Εξετάσεις για κρατούμενες και για γυναίκες στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων

Οι εθελοντές του Προγράμματος «Υγεία για Όλους» θέλουν να στηρίξουν τις γυναίκες κρατούμενες γιατί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, όπως είναι η εξάρτηση από ναρκωτικά, προβλήματα υγείας, έλλειψη οικογενειακών δεσμών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» θα πραγματοποιήσει ιατρικές παρεμβάσεις, στις γυναίκες που έχουν υποστεί βία και έχουν κακοποιηθεί, στις κρατούμενες γυναίκες και στις γυναίκες που φιλοξενούνται σε Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.

Στις 9 Μαρτίου 2018 θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο για την αυτοεξέταση του μαστού και σεμινάριο για την αντισύλληψη και το θηλασμό στις γυναίκες που φιλοξενούνται στο Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στις Θερμοπύλες. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν παιδιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμοί παιδιών.

Στις 10 Μαρτίου 2018 στις κρατούμενες των φυλακών Θήβας θα πραγματοποιηθεί δωρεάν πνευμονολογικός έλεγχος και στη συνέχεια οι γυναίκες θα παρακολουθήσουν σεμινάριο για την αντισύλληψη και το θηλασμό, καθώς και σεμινάριο για την αυτοεξέταση του μαστού. Οι ειδικοί θα ενημερώσουν τις γυναίκες για την αυτοεξέταση του μαστού που είναι σημαντική για την έγκαιρη διάγνωση όγκων και θα τις συμβουλεύσουν ότι η εξέταση που είναι απλή, ανώδυνη, ανέξοδη και σώζει ζωές, πρέπει να γίνεται από τις γυναίκες μία φορά το μήνα.

Να σημειωθεί πως στις φυλακές Θήβας θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα και παιδιατρική εξέταση των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί και θα γίνουν οι απαραίτητοι εμβολιασμοί.

Οι εθελοντές του Προγράμματος «Υγεία για Όλους» θέλουν να στηρίξουν τις γυναίκες κρατούμενες γιατί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, όπως είναι η εξάρτηση από ναρκωτικά, προβλήματα υγείας, έλλειψη οικογενειακών δεσμών.

 Όπως σημειώνει η Σοφία Καλανταρίδου, Καθηγήτρια Μαιευτικής – Γυναικολογίας και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Προγράμματος, «στους χώρους κράτησης οι γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες και με δυσκολίες που σχετίζονται με την ιατρική και φαρμακευτική τους περίθαλψη, αλλά και με την έλλειψη εξειδικευμένου και κατάλληλου προσωπικού για τη φροντίδα και τη δημιουργική απασχόληση των μικρών παιδιών που μένουν στη φυλακή μαζί με τις μητέρες και την περιορισμένη επικοινωνία με το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον».

Τέλος, στις 17 Μαρτίου 2018 το Πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» θα πραγματοποιήσει δωρεάν εξετάσεις σε κακοποιημένες γυναίκες, στο δήμο Πειραιά.

Στα δημοτικά ιατρεία του δήμου οι γυναίκες μπορούν να υποβληθούν σε γυναικολογικό έλεγχο και σε καρδιολογική και ενδοκρινολογική εξέταση. Σύμφωνα με την κ. Καλανταρίδου, «οι γυναίκες που έχουν υποστεί βία, βιώνουν το φόβο της κακοποίησης και τον πανικό, με αποτέλεσμα εκτός από τα ψυχιατρικά προβλήματα, να αντιμετωπίζουν και σοβαρά προβλήματα υγείας. Το Πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» θα σταθεί όσο μπορεί δίπλα σε αυτές τις γυναίκες, θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις και θα δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες και συμβουλές».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

MGTOW

Amber Alert: Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα ή του Πατέρα. Αγνοείται. Όποιος την θυμάται, ας την υπενθυμίσει και στα φεμιναζιστικά ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ανασααα

H «ΑΝΑΣΑ», η πρώτη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση για την υποστήριξη των ανθρώπων που πάσχουν από Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής, γιόρτασε τα 11 χρόνια λειτουργίας της και τα 10 χρόνια ύπαρξης & προσφοράς του Κέντρου Ημέρας και πραγματοποίησε μία επετειακή παρουσίαση του σημαντικού της έργου στην Ελλάδα

egkefaliko

Η έρευνα δείχνει ότι το περπάτημα περίπου τέσσερις ώρες την εβδομάδα ή το κολύμπι δύο έως τρεις ώρες την εβδομάδα σχετίζεται με την εκδήλωση λιγότερο σοβαρών εγκεφαλικών, σε σχέση με τους ανθρώπους που δεν ασκούνται

mastos1

Αναμένεται να προσδιοριστεί από τον ΕΟΠΥΥ το ποσοστό αποζημίωσης της εξέτασης - Πρόκειται για  ένα γενετικό τεστ σχετικά με γονιδιακή μετάλλαξη που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του μαστού και ωοθηκών

aposmitiko

Τα αποσμητικά που επιλέγουν πλέον γυναίκες και άνδρες για να αποφύγουν την κακοσμία αλλά και για να προστατεύσουν την επιδερμίδα τους

psychiatric_dromokaiteio

Το καλοκαίρι ασθενής με αυτισμό εισήχθη με εισαγγελική εντολή στο Δρομοκαϊτειο, παρά τις επιφυλάξεις και τους προβληματισμούς που εκφράστηκαν από το νοσηλευτικό προσωπικό - Ο ασθενής νωρίτερα νοσηλευόταν σε δομή ΜΚΟ για άτομα με αυτισμό, η οποία αρνήθηκε εγγράφως να παρατείνει τη φιλοξενία του