Εξετάσεις για κρατούμενες και για γυναίκες στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων

Εξετάσεις για κρατούμενες και για γυναίκες στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων

Οι εθελοντές του Προγράμματος «Υγεία για Όλους» θέλουν να στηρίξουν τις γυναίκες κρατούμενες γιατί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, όπως είναι η εξάρτηση από ναρκωτικά, προβλήματα υγείας, έλλειψη οικογενειακών δεσμών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» θα πραγματοποιήσει ιατρικές παρεμβάσεις, στις γυναίκες που έχουν υποστεί βία και έχουν κακοποιηθεί, στις κρατούμενες γυναίκες και στις γυναίκες που φιλοξενούνται σε Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.

Στις 9 Μαρτίου 2018 θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο για την αυτοεξέταση του μαστού και σεμινάριο για την αντισύλληψη και το θηλασμό στις γυναίκες που φιλοξενούνται στο Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στις Θερμοπύλες. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν παιδιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμοί παιδιών.

Στις 10 Μαρτίου 2018 στις κρατούμενες των φυλακών Θήβας θα πραγματοποιηθεί δωρεάν πνευμονολογικός έλεγχος και στη συνέχεια οι γυναίκες θα παρακολουθήσουν σεμινάριο για την αντισύλληψη και το θηλασμό, καθώς και σεμινάριο για την αυτοεξέταση του μαστού. Οι ειδικοί θα ενημερώσουν τις γυναίκες για την αυτοεξέταση του μαστού που είναι σημαντική για την έγκαιρη διάγνωση όγκων και θα τις συμβουλεύσουν ότι η εξέταση που είναι απλή, ανώδυνη, ανέξοδη και σώζει ζωές, πρέπει να γίνεται από τις γυναίκες μία φορά το μήνα.

Να σημειωθεί πως στις φυλακές Θήβας θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα και παιδιατρική εξέταση των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί και θα γίνουν οι απαραίτητοι εμβολιασμοί.

Οι εθελοντές του Προγράμματος «Υγεία για Όλους» θέλουν να στηρίξουν τις γυναίκες κρατούμενες γιατί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, όπως είναι η εξάρτηση από ναρκωτικά, προβλήματα υγείας, έλλειψη οικογενειακών δεσμών.

 Όπως σημειώνει η Σοφία Καλανταρίδου, Καθηγήτρια Μαιευτικής – Γυναικολογίας και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Προγράμματος, «στους χώρους κράτησης οι γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες και με δυσκολίες που σχετίζονται με την ιατρική και φαρμακευτική τους περίθαλψη, αλλά και με την έλλειψη εξειδικευμένου και κατάλληλου προσωπικού για τη φροντίδα και τη δημιουργική απασχόληση των μικρών παιδιών που μένουν στη φυλακή μαζί με τις μητέρες και την περιορισμένη επικοινωνία με το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον».

Τέλος, στις 17 Μαρτίου 2018 το Πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» θα πραγματοποιήσει δωρεάν εξετάσεις σε κακοποιημένες γυναίκες, στο δήμο Πειραιά.

Στα δημοτικά ιατρεία του δήμου οι γυναίκες μπορούν να υποβληθούν σε γυναικολογικό έλεγχο και σε καρδιολογική και ενδοκρινολογική εξέταση. Σύμφωνα με την κ. Καλανταρίδου, «οι γυναίκες που έχουν υποστεί βία, βιώνουν το φόβο της κακοποίησης και τον πανικό, με αποτέλεσμα εκτός από τα ψυχιατρικά προβλήματα, να αντιμετωπίζουν και σοβαρά προβλήματα υγείας. Το Πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» θα σταθεί όσο μπορεί δίπλα σε αυτές τις γυναίκες, θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις και θα δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες και συμβουλές».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

MGTOW

Amber Alert: Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα ή του Πατέρα. Αγνοείται. Όποιος την θυμάται, ας την υπενθυμίσει και στα φεμιναζιστικά ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nosokomeio_009

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την παραπλανητική απόφαση του υπουργείου Υγείας να παραπέμπει τους ασθενείς σε ανύπαρκτους οικογενειακούς γιατρούς

farmakov_009

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) χαρακτηρίζει  «ατελέσφορη τη διαδικασία των συνεχών ανατιμολογήσεων που καταστρέφουν τα ελληνικά φάρμακα, χωρίς κανένα όφελος σε όρους εξοικονομήσεων και λειτουργούν μονίμως και καταχρηστικά υπέρ των συμφερόντων των μεγαλοεισαγωγέων»

xeilaris

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επέμβαση ογκομείωσης με το τελευταίας γενιάς Ρομποτικό Σύστημα DaVinci Xi – Η ασθενής μετά από ομαλή ανάνηψη και 24ωρη παραμονή στο νοσοκομείο, πήρε εξιτήριο - Τα πλεονεκτήματα της τεχνικής