Ποια τα αίτια των ουρολοιμώξεων;

Ποια τα αίτια των ουρολοιμώξεων;

Aν η λοίμωξη εξελιχθεί, τότε μπορεί να παρουσιαστεί κυστίτιδα και αν τα μικρόβια φτάσουν στους νεφρούς τότε προκαλείται πυελονεφρίτιδα

Η ουρολοίμωξη εξηγεί ο μαιευτήρας χειρουργός-γυναικολόγος κ. Ευάγγελος Γκικόντες, επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου «Διαγνωστική Έρευνα», προκαλείται όταν μικροοργανισμοί προσβάλουν την ουρήθρα και αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται.

Αν τα μικρόβια αυτά δεν προχωρήσουν τότε έχουμε μία απλή ουρηθρίτιδα. Όμως, αν η λοίμωξη εξελιχθεί, τότε μπορεί να παρουσιαστεί κυστίτιδα και αν τα μικρόβια φτάσουν στους νεφρούς τότε προκαλείται πυελονεφρίτιδα.

Συνήθως, το μικρόβιο που προκαλεί τις ουρολοιμώξεις είναι το κολοβακτηρίδιο που εντοπίζεται κυρίως στο έντερο, ενώ άλλα μικρόβια που μπορεί να ευθύνονται γι’ αυτές είναι: ο σταφυλόκοκκος, ο πρωτέας, τα χλαμύδια και το μυκόπλασμα.

Απ’ όλα αυτά μόνο οι ουρολοιμώξεις από χλαμύδια και μυκόπλασμα μεταδίδονται με τη σεξουαλική επαφή και γι’ αυτό στις περιπτώσεις αυτές πρέπει να πάρει θεραπεία και ο άντρας.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

blood

Οι επισκέπτες μπορούν να επικοινωνήσουν με άλλους επισκέπτες, να λάβουν μέρος σε έρευνες και κουίζ που βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι αιμορροφιλικοίαιμο