Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: «Ο καφές προστατεύει εναντίον του καρκίνου»

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: «Ο καφές προστατεύει εναντίον του καρκίνου»

Η κατανάλωση καφέ είναι σχεδόν απίθανο να προκαλέσει καρκίνο του μαστού, του προστάτη και του παγκρέατος, ενώ υπάρχουν στοιχεία που υποστηρίζουν ότι προστατεύει ενάντια στην εμφάνιση καρκίνου της μήτρας και του συκωτιού


Ευχάριστα είναι τα νέα για τους λάτρεις του καφέ, καθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
(Π.Ο.Υ.) μετά από σειρά ερευνών κατέληξε στο ότι ο καφές λειτουργεί ως προστατευτικός παράγοντας κατά τουλάχιστον δύο τύπων καρκίνου.

Η απόφαση του Π.Ο.Υ. φαίνεται πως ανατρέπει το συμπέρασμα ερευνητών, οι οποίοι το 1991 είχαν υποστηρίξει πως ο καφές θα μπορούσε να συνδέεται με τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης. Ωστόσο, μια σειρά ερευνών μετά το 1991 υποστήριξαν πως ο καφές αποτελεί ελιξήριο ζωής, καθώς συνδέεται με τη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, νευρολογικών διαταραχών, αλλά και διαβήτη τύπου 2.

Παρ' όλα αυτά ο καφές φαίνεται ότι ενέχει έναν σημαντικό κίνδυνο, αφού όσοι επιλέγουν να πιουν τον καφέ τους πολύ ζεστό, αυξάνουν τις πιθανότητες του καρκίνου του οισοφάγου.

Πιο αναλυτικά, στην έκθεση που δημοσίευσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την Τετάρτη αποκάλυψε πως ανέθεσε σε 23 παγκόσμιας εμβέλειας επιστήμονες να μελετήσουν περισσότερες από 1.000 έρευνες. Το συμπέρασμα από το σύνολο των ερευνών έδειξε πως η κατανάλωση καφέ είναι σχεδόν απίθανο να προκαλέσει καρκίνο του μαστού, του προστάτη και του παγκρέατος, ενώ υπάρχουν στοιχεία που υποστηρίζουν ότι προστατεύει ενάντια στην εμφάνιση καρκίνου της μήτρας και του συκωτιού. Επιπλέον, δεν φαίνεται να υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στον καφέ και 20 ακόμα τύπους καρκίνου.

Η έκθεση υποστήριξε, ακόμα, πως δεν είναι σαφές γιατί ο καφές λειτουργεί ευεργετικά, αλλά οι επιστήμονες καταλήγουν πως η αντιοξειδωτική δράση του καφέ συσχετίζεται με την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων.

Τα νέα από τον Π.Ο.Υ. αναμένεται να γίνουν αποδεκτά με ενθουσιασμό από τους αναρίθμητους λάτρεις του καφέ, καθώς υπολογίζεται πως καταναλώνονται 1,6 δισεκατομμύρια φλιτζάνια καφέ καθημερινά, καθιστώντας τον καφέ ως το πιο δημοφιλές ρόφημα στον κόσμο. 

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Ελλαααδααραααααααααααααα

Η απόλυτη δικαίωση του φραπέ! Και καφές και κρύος! Γι'αυτό είναι ο ακριβότερος της Ευρώπης, κουτόφραγκοι. Δεν είναι καφές...είναι βάλσαμο!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

cancer_lab

Ο συνδυασμός φαρμάκου για τον καρκίνο του μαστού και φαρμάκου για τον καρκίνο των πνευμόνων δείχνει να λειτουργεί και να προσφέρει πολύτιμο χρόνο στους ασθενείς και στην επιστήμη

breastfeed

Κατά τη διάρκεια τόσο της εγκυμοσύνης όσο και του θηλασμού, ο μαστός, κάτω από την επίδραση των ορμονών πού ελέγχουν το γυναικείο σώμα αυτές τις περιόδους, υπόκειται σε σημαντικές αλλαγές στη δομή του και τη σύστασή του

homo_sapiens

Κρανίο που βρέθηκε στην Ελλάδα και χρονολογείται προ τουλάχιστον 210.000 ετών, αντιπροσωπεύει το αρχαιότερο δείγμα ανατομικά σύγχρονου ανθρώπου στην Ευρασία - Είναι κατά τουλάχιστον 150.000 χρόνια παλαιότερο από το αρχαιότερο απολίθωμα «Homo Sapiens», που είχε βρεθεί έως τώρα στην Ευρώπη

66