Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: «Ο καφές προστατεύει εναντίον του καρκίνου»

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: «Ο καφές προστατεύει εναντίον του καρκίνου»

Η κατανάλωση καφέ είναι σχεδόν απίθανο να προκαλέσει καρκίνο του μαστού, του προστάτη και του παγκρέατος, ενώ υπάρχουν στοιχεία που υποστηρίζουν ότι προστατεύει ενάντια στην εμφάνιση καρκίνου της μήτρας και του συκωτιού


Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: «Ο καφές προστατεύει εναντίον του καρκίνου»
Ευχάριστα είναι τα νέα για τους λάτρεις του καφέ, καθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
(Π.Ο.Υ.) μετά από σειρά ερευνών κατέληξε στο ότι ο καφές λειτουργεί ως προστατευτικός παράγοντας κατά τουλάχιστον δύο τύπων καρκίνου.

Η απόφαση του Π.Ο.Υ. φαίνεται πως ανατρέπει το συμπέρασμα ερευνητών, οι οποίοι το 1991 είχαν υποστηρίξει πως ο καφές θα μπορούσε να συνδέεται με τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης. Ωστόσο, μια σειρά ερευνών μετά το 1991 υποστήριξαν πως ο καφές αποτελεί ελιξήριο ζωής, καθώς συνδέεται με τη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, νευρολογικών διαταραχών, αλλά και διαβήτη τύπου 2.

Κλείσιμο
Παρ' όλα αυτά ο καφές φαίνεται ότι ενέχει έναν σημαντικό κίνδυνο, αφού όσοι επιλέγουν να πιουν τον καφέ τους πολύ ζεστό, αυξάνουν τις πιθανότητες του καρκίνου του οισοφάγου.

Πιο αναλυτικά, στην έκθεση που δημοσίευσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την Τετάρτη αποκάλυψε πως ανέθεσε σε 23 παγκόσμιας εμβέλειας επιστήμονες να μελετήσουν περισσότερες από 1.000 έρευνες. Το συμπέρασμα από το σύνολο των ερευνών έδειξε πως η κατανάλωση καφέ είναι σχεδόν απίθανο να προκαλέσει καρκίνο του μαστού, του προστάτη και του παγκρέατος, ενώ υπάρχουν στοιχεία που υποστηρίζουν ότι προστατεύει ενάντια στην εμφάνιση καρκίνου της μήτρας και του συκωτιού. Επιπλέον, δεν φαίνεται να υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στον καφέ και 20 ακόμα τύπους καρκίνου.

Η έκθεση υποστήριξε, ακόμα, πως δεν είναι σαφές γιατί ο καφές λειτουργεί ευεργετικά, αλλά οι επιστήμονες καταλήγουν πως η αντιοξειδωτική δράση του καφέ συσχετίζεται με την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων.

Τα νέα από τον Π.Ο.Υ. αναμένεται να γίνουν αποδεκτά με ενθουσιασμό από τους αναρίθμητους λάτρεις του καφέ, καθώς υπολογίζεται πως καταναλώνονται 1,6 δισεκατομμύρια φλιτζάνια καφέ καθημερινά, καθιστώντας τον καφέ ως το πιο δημοφιλές ρόφημα στον κόσμο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης