Νικήστε την παχυσαρκία με συρραφή στομάχου

Νικήστε την παχυσαρκία με συρραφή στομάχου

Μόνο με ένα ράμμα ο χειρουργός αντιμετωπίζει το πρόβλημα

Μια νέα πρωτοποριακή μέθοδος κατά της παχυσαρκίας, ελάχιστα επεμβατική, εφαρμόζεται πλέον στη χώρα μας από ειδικά εκπαιδευμένους χειρουργούς και επεμβατικούς ενδοσκόπους. 

Η νέα μέθοδος ονομάζεται Apollo Overstitch και αντιμετωπίζει την λεγόμενη «νόσο της αφθονίας», επιτυγχάνοντας τη συρραφή του στομάχου, με αποτέλεσμα να μειώνεται η χωρητικότητά του. Όλα αυτά, ανώδυνα, χωρίς τομές με ένα ράμμα αποφεύγοντας τα μειονεκτήματα ενός παραδοσιακού χειρουργείου. 

Η αποκατάσταση είναι γρήγορη ενώ ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του την ίδια ή την επόμενη ημέρα. 

Όπως λέει στο protothema.gr ο επεμβατικός ενδοσκόπος Στέφανος Μπασιούκας «πρόκειται για ένα ειδικό "νυστέρι" το οποίο εφαρμόζει πάνω στην μικροκάμερα την γαστροσκόπησης, εισάγεται από το στόμα προς το στομάχι και κάνει τη συρραφή μέσα από ειδική οθόνη. Το στομάχι αποκτάει έτσι σχήμα μικρού σωλήνα. Πρόκειται για μια εξελιγμένη ενδοσκοπική πλαστική που ονομάζεται και «εν είδει μανικιού» επειδή το στομάχι αποκτάει το ανάλογο σχήμα».

Η μέθοδος εφαρμόζεται ήδη από πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα και θεραπευτικά κέντρα της Αττικής.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

neogn_009

Σύμφωνα με τον καρδιολόγο, κ. Ριτσάτο «σε μελέτη που δημοσιεύτηκε... τον Δεκέμβριο του 2017, επιβεβαιώθηκε ότι τα 2/3 των νέων ατόμων που είχαν κληρονομικό καρδιαγγειακό νόσημα δεν το γνώριζαν και δεν είχαν πρόδρομα συμπτώματα»

allergies_009

Γιατί μπερδεύουμε τις εποχικές αλλεργίες με τις ιώσεις; Ποιοι πρέπει να προσέχουν περισσότερο και τι συμβαίνει όταν τα συμπτώματα δεν υποχωρούν; - Όλα όσα επιημαίνει ο αλλεργιολόγος, Δ.Μήτσιας, διδάκτωρ στο πανεπιστήμιο Αθηνών