Νικήστε την παχυσαρκία με συρραφή στομάχου

Νικήστε την παχυσαρκία με συρραφή στομάχου

Μόνο με ένα ράμμα ο χειρουργός αντιμετωπίζει το πρόβλημα

Μια νέα πρωτοποριακή μέθοδος κατά της παχυσαρκίας, ελάχιστα επεμβατική, εφαρμόζεται πλέον στη χώρα μας από ειδικά εκπαιδευμένους χειρουργούς και επεμβατικούς ενδοσκόπους. 

Η νέα μέθοδος ονομάζεται Apollo Overstitch και αντιμετωπίζει την λεγόμενη «νόσο της αφθονίας», επιτυγχάνοντας τη συρραφή του στομάχου, με αποτέλεσμα να μειώνεται η χωρητικότητά του. Όλα αυτά, ανώδυνα, χωρίς τομές με ένα ράμμα αποφεύγοντας τα μειονεκτήματα ενός παραδοσιακού χειρουργείου. 

Η αποκατάσταση είναι γρήγορη ενώ ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του την ίδια ή την επόμενη ημέρα. 

Όπως λέει στο protothema.gr ο επεμβατικός ενδοσκόπος Στέφανος Μπασιούκας «πρόκειται για ένα ειδικό "νυστέρι" το οποίο εφαρμόζει πάνω στην μικροκάμερα την γαστροσκόπησης, εισάγεται από το στόμα προς το στομάχι και κάνει τη συρραφή μέσα από ειδική οθόνη. Το στομάχι αποκτάει έτσι σχήμα μικρού σωλήνα. Πρόκειται για μια εξελιγμένη ενδοσκοπική πλαστική που ονομάζεται και «εν είδει μανικιού» επειδή το στομάχι αποκτάει το ανάλογο σχήμα».

Η μέθοδος εφαρμόζεται ήδη από πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα και θεραπευτικά κέντρα της Αττικής.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kannabi-marixouana-narkotika

Η μελέτη, η οποία ανέλυσε δείγματα από ασθενείς στην Αθήνα και στη Γλασκόβη, βρήκε ότι ο αρχαίος ρετροϊός, ο ΗΚ2,  ήταν -σε σχέση με το γενικό πληθυσμό- δυόμιση φορές συχνότερος σε 202 Έλληνες που είχαν μολυνθεί με τον ιό HIV λόγω ενδοφλέβιας χρήσης 

emvolio

«Οι εμβολιασμοί των παιδιών είναι και πρέπει να παραμείνουν υποχρεωτικοί αφού συνιστούν μείζονα παρέμβαση Δημόσιας Υγείας στη Χώρα μας, ιδιαίτερα σήμερα που έχουν αυξηθεί τα κρούσματα της Ιλαράς και άλλων νοσημάτων λόγω μη εμβολιασμού» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

1