«Μαύρες τρύπες» στα Παθολογοανατομικά εργαστήρια του ΕΣΥ

«Μαύρες τρύπες» στα Παθολογοανατομικά εργαστήρια του ΕΣΥ

Καταγγελίες των εργαζομένων για τις συνθήκες εργασίας αλλά και τις δραματικές καθυστερήσεις στις διαγνώσεις των ασθενών 

«Μαύρες τρύπες» στα Παθολογοανατομικά εργαστήρια του ΕΣΥ
Με φόντο τις μεγάλες ελλείψεις στα Παθολογοανατομικά  Εργαστήρια του ΕΣΥ «τιμήθηκε» σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Παθολογικής Ανατομικής.

Σειρά επισκέψεων σε εργαστήρια δημόσιων νοσοκομείων του ΔΣ της Ελληνικής Παθολογοανατομικής Εταιρίας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες των εργαζομένων για τις συνθήκες εργασίας αλλά και τις δραματικές καθυστερήσεις άνω των 4 εβδομάδων στις διαγνώσεις των ασθενών με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται στη θεραπεία τους.
 
«Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των εργαστηρίων, με αποτέλεσμα να μην πληρούνται οι προδιαγραφές που έχουν ορισθεί διεθνώς. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Παθολογοανατομικό Εργαστήριο του ογκολογικού νοσοκομείου «Αγίου Σάββα», τρεις γιατροί μέσα σ’  έναν μήνα έκαναν 1.750 ιστολογικές διαγνώσεις όταν σύμφωνα με τις προδιαγραφές, το ασφαλές όριο διαγνώσεων θεωρούνται τα  1.100 παρασκευάσματα το χρόνο για κάθε γιατρό» τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλης.
 
Όπως διαπίστωσε το προεδρείο της επιστημονικής εταιρίας, υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, λόγω της αποχώρησης γιατρών με συνταξιοδότηση και μη κάλυψης των θέσεων τους ενώ η λίστα αναμονής για ειδικότητα είναι μηδενική.
 
Από την πλευρά της η οικονομική υπεύθυνη του ΔΣ της  Ελληνικής Παθολογοανατομικής Εταιρείας κυρία Ελένη Πατσέα, ζήτησε το αυτονόητο όπως διευκρίνισε, δηλαδή «να μας αφήσουν να σταθούμε άδολα κοντά στον ασθενή έτσι όπως η ειδικότητά μας προστάζει με τη σωστή, υπεύθυνη και σύγχρονη αντιμετώπιση της διάγνωσης και πρόβλεψης της ενδεδειγμένης θεραπείας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης