Κάτι αλλάζει στον ΟΚΑΝΑ

Κάτι αλλάζει στον ΟΚΑΝΑ

Μεγάλες αλλαγές διοικητικού και διαχειριστικού χαρακτήρα στον πολύπαθο αυτό οργανισμό

Κάτι αλλάζει στον ΟΚΑΝΑ
Στην πλήρη ανατροπή του μέχρι πρότινος μοντέλου διοίκησης και λειτουργίας του ΟΚΑΝΑ, προχώρησε σε 6 μόλις μήνες ο νέος Πρόεδρος του Οργανισμού κ.Μιχάλης Κατρίνης.

Πέρα από τη σύγχρονη οπτική που επέβαλε στις δραστηριότητες του ΟΚΑΝΑ διευρύνοντας τα πεδία πρόληψης και αντιμετώπισης και άλλων εξαρτήσεων και όχι μόνο των ναρκωτικών, ο Μιχάλης Κατρίνης έδειξε αποφασισμένος να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές διοικητικού και διαχειριστικού χαρακτήρα στον πολύπαθο αυτό οργανισμό.

Παρά το γεγονός ότι παρέλαβε χρέη ύψους 20 εκατ. ευρώ και κλήθηκε να διαχειριστεί έναν ελλειμματικό προϋπολογισμό, με απλές αλλά αποφασιστικές κινήσεις, εφάρμοσε κανόνες διαφάνειας και οικονομικής εξυγίανσης.

Για την υλοποίηση κάθε πράξης είναι πλέον υποχρεωτική η ανάρτηση στη ‘’Διαύγεια’’, ενώ η εφαρμογή του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου και της ψηφιακής υπογραφής βάζει τέλος στη γραφειοκρατία.

Τερματίστηκε η ανεξέλεγκτη φαρμακευτική δαπάνη αφού όλα ελέγχονται και καταγράφονται,  σε καθημερινή βάση, με ακρίβεια mg.
Κλείσιμο

Mετά από δύο χρόνια, έχει ήδη δρομολογηθεί με διεθνή ανοικτό διαγωνισμό η προμήθεια αντιδραστηρίων και αναλωσίμων  για τις  μονάδες του ΟΚΑΝΑ προκειμένου να σταματήσει η δικαιολογημένη  ανασφάλεια των θεραπευτών και των θεραπευομένων λόγω των  ελλείψεων.
Ταυτόχρονα, ακολουθούνται πλέον κατά γράμμα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες ανάθεσης προμηθειών και υπηρεσιών προκειμένου ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή, με ποιό τρόπο και για ποιό σκοπό χρησιμοποιούνται τα χρήματά του από τον ΟΚΑΝΑ, όπως συμβαίνει σε έναν μοντέρνο κρατικό οργανισμό. 

Το πιο εντυπωσιακό: τους τελευταίους 4 μήνες έγινε εισαγωγή 750 νέων  θεραπευόμενων στις μονάδες του ΟΚΑΝΑ στην Αττική, χωρίς να δημιουργηθεί, χωρίς να γίνει έστω και μία νέα πρόσληψη.

Το moto του κ.Κατρίνη είναι : ‘’Σύγχρονη πλεύση: Περισσότερες υπηρεσίες, καλύτερες υπηρεσίες, περισσότεροι ωφελούμενοι, κανείς εξαρτημένος χωρίς θεραπεία.
Το επόμενο μεγάλο στοίχημα που έχει βάλει με τον εαυτό του, ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ.Κατρίνης αφορά την επανένταξη.

Σχεδιάζει άνοιγμα του ΟΚΑΝΑ στην κοινωνία αλλά και στον επιχειρηματικό κόσμο επιχειρώντας να αντιμετωπίσει μετωπικά ένα θέμα-ταμπού. Γιατί όλοι αναφέρονται στην επανένταξη αλλά κανείς δεν δίνει τη λύση και τη διέξοδο που είναι η ένταξη του θεραπευμένου στην αγορά εργασίας και στο κοινωνικό πεδίο.

Το επόμενο διάστημα, ο ΟΚΑΝΑ στοχεύει στη δημιουργία ενός Δικτύου Επιχειρήσεων που θα συνδεθούν με την υλοποίηση της ιδέας της επανένταξης των θεραπευμένων ατόμων στην αγορά εργασίας. Παράλληλα στοχεύει, σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, να αξιοποιήσει και το θεσμό της κοινωνικής οικονομίας προς την ίδια κατεύθυνση.

Μέσα σε όλα αυτά φυσικό είναι να ‘’ξεβολεύονται’’ κάποιοι που ήθελαν τον ΟΚΑΝΑ γραφειοκρατικό μηχανισμό, με στεγανά και υπόγειες διαδρομές. Ο νέος πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ αντιμετωπίζει με ψυχραιμία και χαμόγελο αυτές τις αντιδράσεις. Λέει χαρακτηριστικά : ‘’ εγώ δεν ήρθα στον ΟΚΑΝΑ για να κάνω καριέρα αλλά για να δώσω λύσεις.  ‘’

Φαίνεται όμως ξεκάθαρα ότι κάτι αλλάζει πλέον.  Για τους εξαρτημένους, τους θεραπευόμενους, τον ίδιο τον ΟΚΑΝΑ και τους εργαζόμενούς του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης