Lifting ματιών για λαμπερό βλέμμα

Lifting ματιών για λαμπερό βλέμμα

Η βλεφαροπλαστική μπορεί να διορθώσει τη χαλάρωση που υπάρχει στα βλέφαρα, είτε μεμονωμένα είτε ταυτόχρονα

Lifting ματιών για λαμπερό βλέμμα
Θεαματικά είναι τα αποτελέσματα που προσφέρει η βλεφαροπλαστική για τη διόρθωση της χαλάρωσης των βλεφάρων, μια από τις πρώτες επιπτώσεις της γήρανσης και τις συχνότερες αιτίες επίσκεψης στον πλαστικό χειρουργό.

Η απώλεια κολλαγόνου και της ελαστικότητας του δέρματος με το πέρασμα των ετών και η εξασθένιση του ανατομικού ''φράγματος'' των ματιών έχει σαν αποτέλεσμα τη συσσώρευση λίπους κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Τα μάτια δείχνουν μονίμως πρησμένα, δημιουργώντας την εντύπωση ''μισόκλειστων'' ματιών (πτωτικά άνω βλέφαρα), ενώ κάτω από τα μάτια παρουσιάζονται οι λεγόμενες ''σακούλες''.

Η βλεφαροπλαστική μπορεί να διορθώσει τη χαλάρωση που υπάρχει στα βλέφαρα, είτε μεμονωμένα είτε ταυτόχρονα (άνω και κάτω βλέφαρο σε μία επέμβαση). Πρόκειται για μια από τις πλέον συχνές επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής, η οποία γίνεται με τοπική αναισθησία και laser - RF.

Ειδικότερα, όπως μας εξηγεί η πλαστικός χειρουργός κ. Αναστασία Σεφέρη, κατά τη διάρκεια της επέμβασης αφαιρείται η περίσσια του λιπώδους ιστού καθώς και το δέρμα που πλεονάζει. Τοποθετούνται εσωτερικά, απορροφήσιμα ράμματα και τα πιο λεπτά εξωτερικά, ''συγκρατώντας'' τις περιοχές με steri strips (λευκές λεπτές ταινιούλες). Ο ασθενής πηγαίνει κατευθείαν σπίτι του και για τέσσερα  24ωρα κάνει κομπρέσες με δροσερό νερό - χαμόμηλο. Τα ράμματα και τα steri - strips αφαιρούνται σε 4 - 5 ημέρες περίπου.

Κλείσιμο
Ωστόσο, για τους ασθενείς που υποβάλλονται σε βλεφαροπλαστική απαγορεύεται:

•Η γυμναστική, η ηλιοθεραπεία και το solarium για 2 - 3 εβδομάδες.

•Το μακιγιάζ για περίπου 10 - 15 ημέρες, αναλόγως της ανάγκης που υπήρχε.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και ευχάριστα και κυρίως χωρίς αλλοίωση των χαρακτηριστικών του προσώπου. Μετά από λίγο χρονικό διάστημα δεν υπάρχουν εμφανή ίχνη χειρουργείου και μόνο μια λεπτομερή έμπειρη εξέταση από τον πλαστικό χειρουργό κάνει αντιληπτό ότι έγινε βλεφαροπλαστική.

Μια δεύτερη περίπτωση είναι η συνύπαρξη πτώσης φρυδιών ή/και χαλάρωση παρειάς με βαθιά ρινοπαρειακή πτύχωση. Η αποκατάσταση του προβλήματος αυτού μπορεί να γίνει συγχρόνως, με κροταφοπλαστική και ''εκτεταμμένη'' βλεφαροπλαστική, ανασηκώνοντας τα στοιχεία της παρειάς με εσωτερικά ράμματα και τα φρύδια στις θέσεις τους.

«Με τρεις κινήσεις λοιπόν και με τοπική αναισθησία μπορούν να "αναταχθούν" τρία βασικά σημεία του προσώπου (φρύδια - κρόταφοι, βλέφαρα άνω - κάτω και μεσότητα παρειών), διώχνοντας την κουρασμένη - πτωτική όψη. Με αυτόν τον απλό τρόπο έχουμε και πάλι το ξεκούραστο πρόσωπο που είχαμε...», καταλήγει η κ. Α. Σεφέρη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης