Αγνό νερό από την πηγή κατ’ ευθείαν στο ποτήρι μας
carpatica_springs_1168x656

Αγνό νερό από την πηγή κατ’ ευθείαν στο ποτήρι μας

Προέρχεται από τα Καρπάθια Όρη και συλλέγεται από επιλεγμένες πηγές, με τρόπο που να διατηρείται αναλλοίωτη την ποιότητα και τη γεύση του.


Sponsored content

Ζούμε σε μια εποχή που η καθημερινότητά μας είναι εξαιρετικά απαιτητική, καθώς πρέπει να ανταπεξέλθουμε σε οικογενειακές, κοινωνικές και επαγγελματικές υποχρεώσεις δίνοντας κάθε φορά όλη μας την ενέργεια. Συχνά λόγω αυτών των πολύ έντονων ρυθμών αμελούμε τη διατροφή μας, καταναλώνοντας τροφές και ποτά χωρίς να το καλοσκεφτούμε. Ακόμα και το νερό που πίνουμε, μπορεί να περιέχει ορισμένες βλαβερές ουσίες για την υγεία μας, όπως είναι τα νιτρικά άλατα.

Ειδικά το νερό, έχει καθοριστικό ρόλο σε όλες τις λειτουργίες του σώματός μας, αφού περισσότερο από το μισό μας βάρος είναι νερό. Είναι ζωτικής σημασίας λοιπόν να βελτιώσουμε και την ποιότητα του νερού που καταναλώνουμε, κάτι που σταδιακά θα βελτιώσει τη λειτουργία του σώματός μας και θα συμβάλει στην ευεξία μας. Όμως ποια είναι τα χαρακτηριστικά του ποιοτικού νερού; Χαμηλή περιεκτικότητα σε νιτρικά άλατα, να περιέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία, χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, με ελαφρώς αλκαλικό PH, και υψηλή περιεκτικότητα σε διττανθρακικά είναι η μαγική αναλογία που προσφέρει στο σώμα μας όλα τα οφέλη που χρειάζεται.
Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μας τα προσφέρει το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica που προέρχεται από τα Καρπάθια Όρη και συλλέγεται από επιλεγμένες πηγές με τρόπο που να διατηρείται αναλλοίωτη η αναλογία του σε μέταλλα, ισορροπημένο pH και γεύση. Είναι σχεδόν χωρίς νιτρικά (0,6 mg/l) το Φυσικό Μεταλλικό νερό, ενώ το Φυσικώς Ανθρακούχο έχει μη ανιχνεύσιμα επίπεδα νιτρικών και είναι ιδανική επιλογή για να καταναλωθεί από μωρά, νήπια και εγκύους.
Ας δούμε όμως όλες τις ιδιότητες και τα οφέλη με προσοχή. Η πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε νιτρικά άλατα (NO3-) είναι ένας από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους επιλέγουμε το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica. Τα νιτρικά είναι φυσικές οξειδωτικές χημικές ουσίες οι οποίες έχουν συνδεθεί με διάφορα προβλήματα και χρησιμοποιούνται για την παρασκευή λιπασμάτων, καθώς είναι ωφέλιμα για τα φυτά. Η ρύπανση του πόσιμου νερού με νιτρικά, είναι αποτέλεσμα της ευρείας χρήσης λιπασμάτων στις καλλιέργειες.
Σχετικά με το ασβέστιο, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica έχει υψηλή περιεκτικότητα (50.1 mg/l), ποσότητα αρκετή ώστε να συμβάλλει σημαντικά στη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη ασβεστίου. Είναι απολύτως απαραίτητο για την υγεία μας, καθώς είναι ένα από τα 6 βασικά μέταλλα με δομικό ρόλο στα οστά και στα δόντια. Η πρόσληψη ασβεστίου μπορεί να γίνει μέσω της διατροφής, καταναλώνοντας γαλακτοκομικά, ψάρια, λαχανικά αλλά και νερό. Σύμφωνα με το Δρ Αναστάσιο Παπαλαζάρου, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο η ημερήσια πρόσληψη ασβεστίου, είναι 1.000 mg για τους ενήλικες και 1.200 mg για τις εγκύους, με την προϋπόθεση ότι ένας ενήλικας καταναλώνει 1,5 έως 2 λίτρα υγρών καθημερινά, εκ των οποίων το 1, είναι νερό.
Παράλληλα, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica, περιέχει μαγνήσιο (Mg 15,5). Το μαγνήσιο περιέχεται και σε διάφορα τρόφιμα, όμως αντίθετα με τα στερεά τρόφιμα το ορυκτό διαλύεται, γεγονός που αυξάνει τη βιοδιαθεσιμότητά του, δηλαδή την απορρόφησή του από τον οργανισμό μας. Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι το μαγνήσιο έχει σημαντικό ρόλο για τη λειτουργία του μεταβολισμού, την καλή μυϊκή και καρδιαγγειακή υγεία. Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη είναι 420 mg για τους άνδρες και 320 mg για τις γυναίκες, ενώ για τις εγκύους περίπου 350 mg.
Το νάτριο (Na+) είναι ένας από τους σημαντικότερους ηλεκτρολύτες που συμβάλλει στο ισοζύγιο των υγρών του οργανισμού, ενώ συμμετέχει και στη σύσπαση των μυών. Η υπερβολική κατανάλωση νατρίου συνδέεται με την υπέρταση και γι΄ αυτό πρέπει να να επιλέγουμε νερό με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Η ημερήσια πρόσληψη νατρίου θα πρέπει να περιορίζεται σε 2.400 mg την ημέρα, περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ενώ για βρέφη και τα παιδιά η πρόσληψη είναι χαμηλότερη.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία από τη μελέτη GRECO, το 23% των ελληνόπουλων ηλικίας από 10 έως 12 ετών λαμβάνουν περισσότερο αλάτι από την συνιστώμενη των 2.200 mg ημερησίως. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica έχει πολύ χαμηλό ποσοστό νατρίου καθιστώντας το κατάλληλο για όλες τις ηλικίες (0,6 mg/ l) και μπορούμε να το καταναλώσουμε άφοβα.
Το pH του νερού είναι και αυτό πολύ σημαντικό για την ποιότητα του νερού, με την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ να συνιστά ότι το επίπεδο των πηγών πρέπει να είναι σε επίπεδο μέτρησης μεταξύ 6,5 και 8,5, σε κλίμακα από 0 έως 14. Το καλύτερο pH του πόσιμου νερού βρίσκεται ακριβώς στη μέση, στο 7. Το ίδιο το pH δεν έχει άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα ή την ασφάλεια του νερού, αλλά επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το νερό αλληλοεπιδρά με το περιβάλλον. Το υπερβολικά υψηλό ή χαμηλό pH (λιγότερο από 4 ή μεγαλύτερο από 11) είναι επιζήμιο για τη χρήση του νερού, καθώς μπορεί να αλλοιώσει τη γεύση του. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica έχει ελαφρώς αλκαλικό pH (7,94) για την υποβοήθηση της ομαλής πέψης και του μεταβολισμού, και κάνει τη γεύση του απαράμιλλη.
Και φτάνουμε στα διττανθρακικά (HCO3), ένα φυσικό συστατικό όλων των μεταλλικών νερών, που διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στη ρύθμιση των οξέων και διασφαλίζουν την ευχάριστη, αναζωογονητική γεύση. Τα μεταλλικά νερά που προέρχονται από περιοχές πλούσιες σε ασβεστόλιθο, έχουν συνήθως υψηλή περιεκτικότητα σε διττανθρακικά. Και σε αυτό το σημείο, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό της AQUA Carpatica ξεχωρίζει με διαφορά καθώς περιέχει 222 mg/l, συμβάλλοντας σημαντικά στην ισορροπία των οξέων και των βάσεων στο σώμα μας και ενισχύοντας τον μεταβολισμό μας.

Το AQUA Carpatica ταξιδεύει για δεκαετίες μέσα από υπόγεια πετρώματα όπου φιλτράρεται και εμπλουτίζεται με μεταλλικά στοιχεία, για να φτάσει στο ποτήρι μας πεντακάθαρο και χωρίς νιτρικά. Είναι ένα προϊόν καθαρά φυσικό που μπορούμε να καταναλώσουμε άφοβα και τα 88 διεθνή βραβεία που έχει αποσπάσει μέχρι τώρα, είναι η πιο χειροπιαστή απόδειξη της ασυναγώνιστης γεύσης και της αμετάβλητης ποιότητάς του.
AQUA Carpatica Corporate Video (GR)
www.aquacarpatica.gr
Facebook: AQUA.Carpatica.GR
Instagram: aquacarpatica.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης