Πληθαίνουν τα περιστατικά βίας από συμμορίες ανηλίκων - Έξι συλλήψεις σε μόλις ένα 24ωρο

Πληθαίνουν τα περιστατικά βίας από συμμορίες ανηλίκων - Έξι συλλήψεις σε μόλις ένα 24ωρο

Η ληστεία και ο ξυλοδαρμός στο Ψυχικό με θύμα ένα παιδί που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο - Η εισβολή σε σχολείο στον Χολαργό - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Simories_Grab
Προβληματίζει η δράση συμμοριών ανηλίκων που δεν διστάζουν να προβαίνουν σε βίαιες πράξεις ξυλοδαρμού αλλά και να προχωρούν και σε φθορές ξένης περιουσίας. Τον τρόμο προκάλεσε συμμορία ανηλίκων στο Ψυχικό που οδήγησε στο νοσοκομείο ένα παιδί και την ίδια στιγμή άλλο ένα συμβάν με δράστες και πάλι ανηλίκους καταγράφηκε στον Χολαργό με πρόκληση ζημιών σε σχολείο.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην περιοχή του Ψυχικού, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, συνέλαβαν 15χρονο και 16χρονο, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, για ληστεία. Οι κατηγορούμενοι αφού αποβιβάστηκαν από λεωφορείο προσέγγισαν τρεις ανήλικους και χτυπώντας τους με γροθιές, τους αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, είδη ρουχισμού και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Αποτέλεσμα των χτυπημάτων ήταν ο σοβαρός τραυματισμός ενός εκ των θυμάτων, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.


Επίσης, το απόγευμα του Σαββάτου στον Χολαργό συνελήφθησαν τέσσερις ανήλικοι για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία.

Οι κατηγορούμενοι εισήλθαν σε σχολικό συγκρότημα και προξένησαν φθορές σε σχολικό εξοπλισμό όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές και θρανία.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα δύο περιστατικά:

Συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (19-11-2023) από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 2 ανήλικοι, ηλικίας 15 και 16 ετών για ληστεία κατά συναυτουργία. Αναζητείται συνεργός τους.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι αφού αποβιβάστηκαν από λεωφορείο προσέγγισαν -3- ανήλικους (15 και 16 ετών) και χτυπώντας τους με γροθιές και λακτίσματα, τους αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, είδη ρουχισμού και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Κληθέντες αστυνομικοί, κατόπιν στοχευμένων αναζητήσεων εντόπισαν σε κοντινό σημείο τους ανήλικους δράστες, οι οποίοι στη θέα τους τράπηκαν σε φυγή, ωστόσο ακινητοποίησαν -2- εκ των δραστών και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Φιλοθέης – Ψυχικού, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

Σε περαιτέρω έρευνα που διενεργήθηκε στον περιβάλλοντα του συμβάντος χώρο, βρέθηκαν κρυμμένα πίσω από τη ρόδα σταθμευμένου αυτοκινήτου τα αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Αποτέλεσμα των χτυπημάτων ήταν ο σοβαρός τραυματισμός ενός εκ των θυμάτων, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, ενώ ο 15χρονος δράστης έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για κλοπή δικύκλου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Κλείσιμο
Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες (18-11-2023) στον Χολαργό, από αστυνομικούς Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, -4- ανήλικοι, ηλικίας 14 και 13 ετών, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι εισήλθαν σε σχολικό συγκρότημα και προξένησαν φθορές σε σχολικό εξοπλισμό όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές και θρανία.

Μετά από σήμα του κέντρου και συντονισμένη κινητοποίηση των περιπολούντων δυνάμεων στην περιοχή, ανωτέρω αστυνομικοί μετέβησαν στο σχολικό συγκρότημα όπου εντόπισαν και συνέλαβαν τους -4- ανήλικους οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των ανωτέρω πράξεων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από το Τμήμα Ασφαλείας Παπάγου – Χολαργού υποβλήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ειδήσεις σήμερα

Ολοκληρώθηκε η πολύωρη συνδιάσκεψη της ομάδας Αχτσιόγλου - Υπέρ της εξόδου οι περισσότεροι, δεν ελήφθη απόφαση

Πόλεμος στο Ισραήλ - Νέες αποκαλύψεις από τον IDF: Η Χαμάς διέπραξε εγκλήματα μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Ποια είναι η μυστική μούσα του Λάνθιμου, Χάντερ Σέιφερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης