Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων: Ελευθερία και ανεξαρτησία στην τρίτη ηλικία

Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων: Ελευθερία και ανεξαρτησία στην τρίτη ηλικία

Φόρο τιμής στην τρίτη ηλικία αποτίνει η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, που θεσπίστηκε από τον ΟΗΕ

pagosmiimerailikiomenon
Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα ηλικιωμένων, ας ρίξουμε μια ματιά στις δυνατότητες που έχουν οι άνθρωποι που διανύουν αυτή την περίοδο της ζωής τους και στις λύσεις που υπάρχουν χάρη στην τεχνολογία και την επιστήμη.

Μια από τις πιο συνηθισμένες ανησυχίες των ανθρώπων είναι πώς θα γίνουν όταν μεγαλώσουν. Αν θα μπορούν, με άλλα λόγια, να στέκονται στα πόδια τους δυνατοί στις μεγάλες ηλικίες ή αν θα αναγκαστούν να περιορίσουν τις κινήσεις, τις συναναστροφές και τις δραστηριότητές τους. Αν το καλοσκεφτούμε, η ηλικία, όταν συνοδεύεται από κακή φυσική και ιατρική κατάσταση, πρακτικά σημαίνει περιορισμό της ελευθερίας του ατόμου.

Ο τρόπος που μεγαλώνουμε, και το πώς θα μας βρουν τα (ας τα πούμε) γηρατειά, συνδέεται άρρηκτα με τον τρόπο που θα ζήσουμε τη ζωή μας μέχρι τότε. Ένας δραστήριος και κινητικός άνθρωπος που φροντίζει τον οργανισμό και το σώμα του, μπορεί να παραμείνει ακμαίος μέχρι το τέλος της ζωής του.

Συστηματική άσκηση, καλή διατροφή, ήπια κατανάλωση αλκοόλ και καθόλου κάπνισμα, αποτελούν τα αυτονόητα. Όλα εκείνα, δηλαδή, που επιτρέπουν σε έναν άνθρωπο να παραμένει ενεργός στο δεύτερο μισό της ζωής του. Όλα εκείνα, όμως, που «χτίζονται» (και συνήθως αμελούνται) στο πρώτο μισό, οπότε και η ρώμη της νιότης υπερκαλύπτει κάθε σκέψη και δράση προληπτική που στόχο έχει τα χρόνια που θα έρθουν.

Και τι γίνεται αν δεν προσέξει κανείς μέχρι του δρόμου τα μισά (που λέει και ο ποιητής); Δεν υπάρχει επιστροφή; Κι όμως. Με την επιστήμη να προοδεύει διαρκώς, υπάρχουν λύσεις και τρόποι αντιμετώπισης και αναστροφής των φυσιολογικών φθορών που επιφέρει το πέρασμα του χρόνου. Νέες μέθοδοι, νέες τεχνολογίες, νέα συμπληρώματα διατροφής και νέες προσεγγίσεις της μυοσκελετικής ενδυνάμωσης βρίσκονται πλέον στην υπηρεσία, τόσο εκείνων που τα χρειάζονται άμεσα, όσο κι εκείνων που θέλουν να θωρακίσουν την υγεία τους εν όψει του μέλλοντος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Spectrum της OsteoStrong, η μοναδική φυσική μέθοδος αντιμετώπισης της απώλειας της οστικής και μυϊκής πυκνότητας που στην πράξη ευθύνεται όσο καμία άλλη για τον περιορισμό της κινητικότητας και της ελευθερίας του σύγχρονου ανθρώπου.

Ο σύγχρονος καθιστικός τρόπος ζωής, σε συνδυασμό με την πρόχειρη διατροφή και τις υπόλοιπες κακές συνήθειες του ανθρώπου, φέρνουν «πιο κοντά» την οστεοπενία και την οστεοπόρωση, τη σαρκοπενία, την αρθρίτιδα, τους πόνους στη μέση και στα γόνατα, την κακή στάση του σώματος, την έλλειψη ισορροπίας και ως συνέπεια αυτών τον περιορισμό της κίνησης και της ελευθερίας.

Κλείσιμο
Η πρωτοποριακή biohack μέθοδος οστεογονικής φόρτισης της OsteoStrong, με μόλις μία (δεκάλεπτη) εφαρμογή την εβδομάδα κάνει θαύματα.

Όπως μας λέει η πρόεδρος της OsteoStrong Greece, Μυρτώ Μαυρολέων: «στα δυόμιση χρόνια λειτουργίας της OsteoStrong στη χώρα μας έχουμε δει θεαματικά αποτελέσματα στον τομέα της πρόληψης και αναστροφής οστεοπενίας και οστεοπόρωσης. Το πιο ωραίο, όμως, είναι η συγκίνηση που μας προκαλούν οι αλλαγές στη ζωή των μελών μας που μπορούν πλέον ξανά να σηκώσουν αγκαλιά τα εγγόνια τους, να βγουν και πάλι μια βόλτα ή ακόμα και να εξασκήσουν όπως παλιά το αγαπημένο τους άθλημα».

Εδώ και δύο χρόνια, η OsteoStrong  έχει έρθει και στην Ελλάδα και βρίσκεται στο Μαρούσι (Σωρού 3 – 5, τηλ: 210-6179265, info@osteostrong.gr)
 

Ειδήσεις σήμερα:

Η κρίση στο efood: Πώς τα social media γκρεμίζουν κολοσσούς

«Φωτιά» στις τιμές ενέργειας: Σενάρια τρόμου για πετρέλαιο ακόμα και $200 το βαρέλι

Τράπεζα της Ελλάδος: Λήγουν οι αιτήσεις για μόνιμες προσλήψεις - Η προκήρυξη και τα απαραίτητα δικαιολογητικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης