Εύσημα στο Ερρίκος Ντυνάν στην πρεμιέρα του νέου μοριοδοτούμενου εκπαιδευτικού προγράμματος

Εύσημα στο Ερρίκος Ντυνάν στην πρεμιέρα του νέου μοριοδοτούμενου εκπαιδευτικού προγράμματος

Με τα εύσημα του τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη προς τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστο Μεγάλου, καθώς και τη διοίκηση και το προσωπικό του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, για τη στήριξη που προσέφεραν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στην κορύφωση της πανδημίας του κορωνοϊου, ολοκληρώθηκε σήμερα η εναρκτήρια εκδήλωση για το μοριοδοτούμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που οργάνωσε το νοσηλευτικό κέντρο για την περίοδο 2021-22

AGT_8589
Η έναρξη του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος συνδυάστηκε με ειδική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 20 χρόνων λειτουργίας του Ερρίκος Ντυνάν. Στην προσφορά και την ποιότητα του νοσοκομείου αναφέρθηκαν όλοι οι εισηγητές, εστιάζοντας και στην πρόσφατη κάλυψη των εφημεριών του ΕΣΥ. Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου, τόνισε ότι, πέρα από τα οικονομικά μεγέθη, η συνεισφορά του Ερρίκος Ντυνάν στην κοινωνία αποτελεί βασική παράμετρο και για την Τράπεζα Πειραιώς, τον αποκλειστικό μέτοχο του θεραπευτηρίου. «Είμαστε περήφανοι για αυτό που κατάφερε το Ντυνάν και θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε προσπάθεια», ήταν το δικό του μήνυμα προς τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Ο βασικός εισηγητής στην πρεμιέρα του μοριοδοτούμενου εκπαιδευτικού προγράμματος, τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, στην πρώτη δημόσια παρέμβασή του μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, αναφέρθηκε στις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ανέφερε ότι «η πανδημία αποτέλεσε αφορμή για να “σπάσουν” αρκετά ταμπού που υπήρχαν στο χώρο της Υγείας».

«Στη χώρα μας δυστυχώς μπερδεύουμε το θέμα του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας. Το δημόσιο σύστημα Υγείας μαζί με τον ιδιωτικό τομέα συνιστούν ένα ενιαίο εθνικό σύστημα Υγείας. Αυτό φάνηκε καθαρά κατά τη διάρκεια της πανδημίας με την ενίσχυση που είχαμε από τις ιδιωτικές δομές αλλά και τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Είχαμε πολύ θετικά αποτελέσματα που δίνουν την δυνατότητα η συνεργασία αυτή να προχωρήσει. Όλοι έχουν να κερδίσουν από αυτή τη συνεργασία, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα έτσι ώστε ο ένας να συμπληρώνει τον άλλο», τόνισε με έμφαση και πρόσθεσε: « Έχουμε παρεξηγήσει το θέμα των συμπράξεων δημόσιου - ιδιωτικού τομέα. Ακούγοντας τη λέξη “ιδιωτικός” δημιουργείται η λανθασμένη εντύπωση της ιδιωτικοποίησης του τομέα της Υγείας. Φυσικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο, ούτε οι συμπράξεις δημόσιου - ιδιωτικού τομέα δεν αφορούν σε καμία περίπτωση κάποια ιδεολογικοπολιτική επιλογή της κυβέρνησης».
AGT_8589
Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου (στο μέσον) με τον τέως αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center κ. Θέμο Χαραμή (δεξιά στη φωτό)
AGT_8632
Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση
AGT_8684
Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά τη εισήγησή του

«Οι συμπράξεις είναι ένα χρηματοδοτικό εργαλείο, μια τακτική ανάγκη στον τομέα της υγείας για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε και να δημιουργήσουμε νέες υπηρεσίες Υγείας χωρίς επιπλέον κόστος για τον ασθενή. Είναι αυτό λοιπόν το εργαλείο το οποίο διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση των συμπολιτών μας σε υπηρεσίες Υγείας αλλά σε κάθε περίπτωση και τον δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος Υγείας, ο οποίος είναι αδιαπραγμάτευτος», κατέληξε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Κλείσιμο
Στη δυναμική επιστροφή του Ερρίκος Ντυνάν, όπως αυτή αναδεικνύεται και μέσα από την κορυφαία παγκοσμίως διαπίστευση υπηρεσιών υγείας κατά JCI, αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, κ. Θέμος Χαραμής, επισημαίνοντας ότι, εν μέσω πανδημίας, το νοσοκομείο και οι εργαζόμενοί του απέδειξαν ότι μπορούν να κερδίσουν και το πιο δύσκολο στοίχημα, συμμετέχοντας στις εφημερίες του ΕΣΥ.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που κατάρτισε και υλοποιεί -με δωρεάν συμμετοχή- η Επιστημονική Επιτροπή του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, καλύπτει 34 θεματικές ενότητες και μοριοδοτείται από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Π.Ι.Σ) συνολικά με 68 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD credits).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης