Η AstraZeneca ετοιμάζει εμβόλιο για τον καρκίνο με την τεχνολογία του εμβολίου για τον κορωνοϊό

Η AstraZeneca ετοιμάζει εμβόλιο για τον καρκίνο με την τεχνολογία του εμβολίου για τον κορωνοϊό

Τα αποτελέσματα από τις μελέτες σε ζώα είναι ιδιαίτερα υποσχόμενα – Οι επιστήμονες σχεδίασαν εμβόλιο δύο δόσεων – Οι δοκιμές σε ανθρώπους αναμένονται φέτος

astrazeneca_vaccine_xr
Θεραπευτικό εμβόλιο κατά του καρκίνου με την τεχνολογία που χρησιμοποίησαν στο σκεύασμα της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού επιχειρούν να αναπτύξουν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα από τις μελέτες σε ζώα είναι πολλά υποσχόμενα, αφού έδειξαν μείωση του όγκου και βελτιωμένα ποσοστά επιβίωσης.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Τζένερ της Οξφόρδης και του Ινστιτούτου για την έρευνα του Καρκίνου Λούντβιχ έχουν σχεδιάσει ένα εμβόλιο δύο δόσεων, με την τεχνολογία που αναπτύχθηκε στο σκεύασμα κατά της Covid-19, αναφέρουν σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Journal for ImmunoTherapy of Cancer Friday.

Οι δοκιμές προγραμματίζεται ότι θα αρχίσουν φέτος σε ανθρώπους. Σε πρώτη φάση, θα συμμετάσχουν 80 ασθενείς με μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, οι έρευνες για τα εμβόλια έχουν προχωρήσει πολύ, ενώ επιστήμονες και κυβερνήσεις έδωσαν πόρους για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού σε όσο πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Ήδη, έχουν αξιοποιηθεί οι τεχνολογίες του mRA, σηματοδοτώντας την επιτυχή εξέλιξη των ερευνών και αυξάνοντας τις πιθανότητες για την αντιμετώπιση κι άλλων ασθενειών όπως ο καρκίνος. Οι εξελίξεις έρχονται σε μία περίοδο που οι ερευνητές ερευνούν για άλλες πρωτοποριακές θεραπείες για τον καρκίνο, χρησιμοποιώντας το ανοσοποιητικό σύστημα για να αντιμετωπίσουν τους όγκους.

Το εμβόλιο της Οξφόρδης προσπαθεί να αξιοποιήσει και τις δύο αυτές εξελίξεις, χρησιμοποιώντας τον φορέα από το εμβόλιο του Covid-19 για μία από τις δόσεις για τη μεταφορά γενετικού κώδικα που αναγκάζει το σώμα να στοχεύσει δύο πρωτεΐνες που υπάρχουν στην επιφάνεια πολλών τύπων καρκινικών κυττάρων. Η τεχνολογία του εμβολίου έχει αποδειχθεί ότι δημιουργεί ισχυρές αποκρίσεις Τ κυττάρων, οι οποίες είναι απαραίτητες για την καταπολέμηση των όγκων.

Κλείσιμο
Ο Άντριαν Χιλ, διευθυντής του Ινστιτούτου Τζένερ δήλωσε ότι «αυτή η νέα πλατφόρμα εμβολίων έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στη θεραπεία του καρκίνου ».





Ειδήσεις σήμερα:

Εύβοια: Άγριος ξυλοδαρμός γυναίκας από τον σύζυγό της - Την βρήκαν μέσα σε λίμνη αίματος


Εργασιακό: Τι προβλέπει η εγκύκλιος για 8ωρο, υπερωρίες, απολύσεις και εργασία την Κυριακή


Μίνι lockdown σε Αχαΐα, Ηλεία και Ικαρία – Παρατείνονται τα μέτρα σε Μεσσηνία και Ηράκλειο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης