Σύλλογος «Ελπίδα Μάνας»: «Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε κάθε γυναίκα»

Σύλλογος «Ελπίδα Μάνας»: «Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε κάθε γυναίκα»

Μέχρι στιγμής στηρίζει 125 οικογένειες και συνεχίζει - Η Πρόεδρος του Συλλόγου περιγράφει  ένα από τα σκληρότερα περιστατικά κακοποίησης που έχει συναντήσει

29066503_583883471972734_1655349712355590144_o
Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε καμία γυναίκα δεν είναι μόνη της και δεν πρέπει να είναι μόνη της, για αυτό ο Πολιτιστικός Φιλανθρωπικός Σύλλογος Γυναικών «Ελπίδα Μάνας» με έδρα την Καλλιθέα από το 2018 έως σήμερα στηρίζει 125 οικογένειες.

Σκοπός του Συλλόγου είναι να στηρίξει τις κακοποιημένες γυναίκες και τα παιδιά τους, τις μονογονεϊκές οικογένειες, τις ευπαθείς ομάδες γυναικών με φάρμακα, τρόφιμα, ρούχα είδη πρώτης ανάγκης και, όχι μόνο με υλικά αγαθά, αλλά και ηθικά και ψυχολογικά, αφού υπάρχει η δυνατότητα μόνιμου ψυχολόγου, αλλά και νομικού συμβούλου.



Η πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα Μάνας», Νάντια Αβιτίδου, μιλώντας στο protothema.gr περιέγραψε με λεπτομέρειες ένα από τα σκληρότερα γεγονότα που αντιμετώπισε η ίδια με μια κακοποιημένη γυναίκα.

«Ένα πρωινό, μπαίνοντας στο γραφείο, ετοίμασα τον πρωινό ελληνικό καφέ μου και ήπια δυο γουλιές. Στρώθηκα στα καθημερινά διοικητικά καθήκοντα του συλλόγου. Την ήρεμη ατμόσφαιρα τάραξε το κινητό μου ακούγοντας μια τρεμάμενη φωνή που δύσκολα προσπαθώ να καταλάβω τι θέλει να μου πει. Το μόνο που κατάλαβα ολοκάθαρα ήταν ότι "Τώρα είναι εδώ και με εκβιάζει πως θα με σκοτώσει… Κλείδωσε τα παιδιά στην τουαλέτα". Της ζήτησα την διεύθυνση. Δεν ήθελε να ενημερώσω την αστυνομία. Δυστυχώς, σε τέτοιες περιπτώσεις, για να μπορέσω να διαχειριστώ σωστά το θέμα και να κερδίσω την εμπιστοσύνη της έπρεπε να υπακούσω. Φτάσαμε στο σπίτι της με την γραμματέα του συλλόγου και προσπαθούσαμε να ακούσουμε ομιλίες ή φωνές. Όμως τίποτα, υπήρχε ησυχία. Χτύπησα την πόρτα και δεν άνοιξε κανείς, μόνο μια φωνή ίσα που ακούγονταν. Βρήκα ένα παράθυρο της τουαλέτας ανοιχτό και μιας και ήταν ισόγειο σκαρφάλωσα και μπήκα. Βρήκα δυο αγγελούδια, κλειδωμένα και κουρασμένα στο μπάνιο κοιμισμένα αγκαλιά μέσα στην κρύα μπανιέρα. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη και έψαχνα κάτι να βρω να την σπάσω, αλλά δεν μπορούσα να βρω τίποτα. Έπρεπε να πάω στη μαμά. Τότε το ένα παιδάκι μου εκμυστηρεύτηκε ότι υπήρχε το αντικλείδι μέσα στο νεσεσέρ της μαμάς, το οποίο βρίσκεται πάνω στο πλυντήριο. Τους το είχε πει η μαμά τους σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι για ώρα ανάγκης. Βγήκα και κατευθύνθηκα στο σαλόνι, εκεί βρήκα την μαμά δεμένη σε μια καρέκλα, χτυπημένη στο πρόσωπο και ημίγυμνη, με τα εσώρουχα της. Το σώμα της ήταν γεμάτο καψίματα και πληγές από σβησμένα τσιγάρα και χτυπήματα. Αφού είδα ότι επικοινωνεί της είπα να καλέσω την αστυνομία και τότε τρόμαξε "Όχι! Θα με σκοτώσει", μου είπε. Άνοιξα την πόρτα στη γραμματέα μου και βαλθήκαμε μαζί να την πείσουμε να αλλάξει γνώμη λέγοντας της ότι, εάν δεν του κάνει μήνυση, κάποια στιγμή θα την σκοτώσει ούτως η άλλως και πως αυτή δεν είναι ζωή ούτε για εκείνη ούτε για τα παιδιά. Μας πήρε ώρα αλλά την πείσαμε ότι μόνο έτσι θα είναι ασφαλείς. Την εντάξαμε στην οικογένεια μας, τους στηρίξαμε ψυχολογικά και νομικά με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να ζει μια φυσιολογική ζωή και να εργάζεται στον γυναικείο συνεταιρισμό μας», είπε η πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα Μάνας».

photostudio_1583948367620


Μετά από δύο χρόνια της ίδρυσης του συλλόγου περισσότερες από 125 οικογένειες έχουν βοηθηθεί. Υπάρχουν 6.000 μέλη που στηρίζουν τον πολιτιστικό σύλλογο και έχει δημιουργηθεί παράλληλα και παράρτημα στην Θεσσαλονίκη.

Ο Σύλλογος μας, έπειτα από μεγάλη προσπάθεια και αγώνα, προσφέρει στα ευπαθή μέλη του τις εξής παροχές: νομικό σύμβουλο, συνεργασία με γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα, ψυχολογική υποστήριξη, βοήθεια από δασκάλους και καθηγητές σε μαθησιακές δυσκολίες παιδιών, συνεργασία με κέντρα ξένων γλωσσών, προσφορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, συνεργασία με παιδοψυχολόγους, εύρεση εργασίας, συνεργασίες με εκπαιδευτικά κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης (σπουδές για τα μέλη τα οποία δεν είχαν δυνατότητα σπουδών), λογιστή (φορολογικές δηλώσεις, αιτήσεις επιδομάτων), δανειστική βιβλιοθήκη, μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς (για μεγάλους και μικρούς), εργαστήρι ζωγραφικής, εργαστήρι αγιογραφίας, εκπαιδευτικά παιχνίδια και χειρωνακτικές δημιουργίες για παιδιά από ειδικούς, εργαστήρι δημιουργίας με μπομπονιέρες, σαπουνάκια κ.τ.λ., γυναικείο συνεταιρισμό που εντάσσει τα κορίτσια μας στην εργασία, δημιουργώντας απίστευτα μοναδικά χειροποίητα προϊόντα όπως ρούχα, τσάντες, είδη σπιτιού και διακόσμησης, καθώς και το γυναικείο μας περιοδικό IRON LADY, το οποίο είναι στα άμεσα σχέδια μας, για να μπορούν να ακούγονται οι φωνές όλων αυτών των γυναικών.

Τα γραφεία του Συλλόγου βρίσκονται επί της οδού Ξενοφώντος 92 Καλλιθέα. Μπορείτε να μας βρείτε στο τηλέφωνο: 6955449004.

Κλείσιμο
Σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων! Με εκτίμηση Πρόεδρος και Γραμματέας, Νάντια Αβιτίδου και Κωνσταντίνα Τσιλημιγκάκη.

Ειδήσεις σήμερα

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Τα εμβόλια για τον κορωνοϊό, το πακέτο ανάκαμψης και το...αγκάθι του βέτο

Συνεχίζεται η κακοκαιρία σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Πέφτει και άλλο η θερμοκρασία

Πανελλήνιο ενδιαφέρον για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – Σε «σταθερή κατάσταση» στον Ευαγγελισμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης