Έρευνα: Τι πιστεύει η ελληνική κοινωνία για τους ομοφυλόφιλους;

Έρευνα: Τι πιστεύει η ελληνική κοινωνία για τους ομοφυλόφιλους;

Δείτε πού μπορείτε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο που συνέταξε το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

homosexuality
Τις κοινωνικές αντιλήψεις για την ομοφυλοφιλία επιχειρεί να καταγράψει νέα έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας με αφορμή ερωτήματα που δεν έχουν ακόμα απαντηθεί για το θέμα που για πολλούς είναι ακόμα ταμπού.

«Ως ομοφυλοφιλία ορίζεται η σεξουαλική έλξη προς τα άτομα του ίδιου φύλου. Το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας έχει συζητηθεί, ίσως, όσο κανένα άλλο. Ομοφυλόφιλος γεννιέσαι ή γίνεσαι; Υπάρχουν γονίδια που ευθύνονται για την ομοφυλοφιλία; Έχει κληρονομική βάση; Πολλά ερωτήματα, στα περισσότερα από τα οποία δεν έχουν δοθεί ακόμη ξεκάθαρες απαντήσεις.

Πλέον οι ομοφυλόφιλοι δεν κρύβονται όπως στο παρελθόν. Στις περισσότερες περιπτώσεις δηλώνουν τη σεξουαλική τους προτίμηση. Υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι που την κρύβουν από φόβο για το πώς θα τους αντιμετωπίσει ο περίγυρός τους και η κοινωνία. Υπάρχουν επίσης και κάποιοι άλλοι που είναι μπερδεμένοι. Που αγχώνονται μήπως δεν έχουν ετεροφυλοφιλικές προτιμήσεις, όπως κανονικά θα έπρεπε να έχουν (σύμφωνα με αυτούς πάντα), και βασανίζονται από έμμονες σκέψεις για τη σεξουαλική τους ταυτότητα.

Η προέλευση της ομοφυλοφιλίας δεν μας είναι, ακόμα, πλήρως γνωστή. Τα ερευνητικά δεδομένα, ωστόσο, τείνουν με αρκετή βεβαιότητα προς τη γονιδιακή προέλευση της ομοφυλοφιλίας, ενώ οι θεωρίες που θέλουν την ομοφυλοφιλία αποτέλεσμα περιβαλλοντικής επιρροής έχουν καταρριφθεί. Με τον όρο γονιδιακή αναφερόμαστε στην αλληλεπίδραση των γενετικών παραγόντων και του πρώιμου περιβάλλοντος της μήτρας. Επομένως, ομοφυλόφιλος γεννιέσαι και σίγουρα δεν τίθεται θέμα συνειδητής επιλογής. Με άλλα λόγια οι ομοφυλόφιλοι δεν επιλέγουν να ερωτεύονται και να έλκονται από άτομα του ιδίου φύλου, όπως και οι ετεροφυλόφιλοι δεν επιλέγουν να έλκονται από άτομα του άλλου φύλου.

Στα πλαίσια μιας κοινωνικής προσέγγισης για την ομοφυλοφιλία, που εξακολουθεί να είναι θέμα «ταμπού» και να διχάζει την κοινωνία, οι επιστημονικοί συνεργάτες του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Δρ. Θάνου Ασκητή διεξάγουν νέα πανελλήνια έρευνα με σκοπό να καταγραφούν οι στάσεις που εκφράζει η σύγχρονη πραγματικότητα στην ομοφυλοφιλία.

Σας ζητάμε να υποστηρίξετε αυτή την έρευνα συμμετέχοντας ανώνυμα, προκειμένου να αξιολογήσουμε, όσο μπορούμε πιο αξιόπιστα τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από αυτή».

Μπορείτε να απαντήσετε στα ερωτήματα στο παρακάτω link:

https://getfoureyes.com/s/4e7Gc/

Ειδήσεις σήμερα:

Γερουσιαστής Μενέντεζ κατά Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Τα «αμφισβητούμενα» ύδατα ανήκουν στην Ελλάδα

Άνοιξε ο δρόμος του ειδικού δικαστηρίου για τον Παπαγγελόπουλο - Γιατί τον «εγκατέλειψε» ο ΣΥΡΙΖΑ

«Πονοκέφαλος» οι συρροές κρουσμάτων κορωνοϊού - Τέσσερις νεκροί τις τελευταίες 24 ώρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης