Στη Μύκονο ο Βραζιλιάνος πρέσβης για την αδελφοποίηση της Σάντα Καταρίνα με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Στη Μύκονο ο Βραζιλιάνος πρέσβης για την αδελφοποίηση της Σάντα Καταρίνα με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Στην ατζέντα της συνάντησης οι φιλικές σχέσεις των δύο χωρών, Ελλάδας και Βραζιλίας αλλά και το πλαίσιο συνεργασίας των δύο Περιφερειών σε ευρωπαϊκό και Διεθνές Επίπεδο

Brazil-Mykonos
Η αδελφοποίηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την νησιωτική περιφέρεια Σάντα Καταρίνα της Βραζιλίας αλλά και των νησιωτικών Δήμων ήταν αντικείμενο της επίσκεψης του Βραζιλιάνου Πρέσβη στην Μύκονο.

Ο Πρέσβης της Βραζιλίας στην Ελλάδα, κ. Cesario Melantonio Neto, αποδέχτηκε την πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου να επισκεφτεί την Μύκονο και την Δήλο, ώστε να διαπιστώσει από κοντά το ευρύ φάσμα των συνεργασιών τόσο σε τουριστικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο.

Στην ατζέντα της συνάντησης οι φιλικές σχέσεις των δύο χωρών, Ελλάδας και Βραζιλίας αλλά και το πλαίσιο συνεργασίας των δύο Περιφερειών σε ευρωπαϊκό και Διεθνές Επίπεδο.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Στέλιος Μπρίγκος έθεσε στην κορυφή της συζήτησης την προοπτική της αδελφοποίησης των δύο Περιφερειών, της Σάντα Καταρίνα και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αλλά και των νησιωτικών Δήμων της Μυκόνου και της Φλοριανόπολις, της δεύτερης πρωτεύουσας της πολιτείας που μάλιστα έχει ιδρυθεί από Καστελοριζιούς και έρχεται σε απόλυτη σύμπνοια με την πολιτική της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Βραζιλία, μιας και η Σάντα Καταρίνα αποτελεί νησιωτική Περιφέρεια με κοινά χαρακτηριστικά με αυτά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η Σάντα Καταρίνα με πληθυσμό 6.3 εκ αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα τουριστικά κέντρα της Βραζιλίας και πόλο έλξης διασημοτήτων από όλο τον κόσμο.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Στέλιος Μπρίγκος δήλωσε : «Οι βασικές αξίες της φιλίας, της συνεργασίας και της αμοιβαίας ευαισθητοποίησης μεταξύ των λαών μπορεί να εστιαστεί σε ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα θεμάτων και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στις Περιφέρειες και τους Δήμους. Η συμμετοχή Θεσμών και πολιτών είναι απαραίτητη για την επίτευξη μίας διαχρονικής συνεργασίας που θα αδελφοποιήσει τους λαούς των περιοχών μας. Μάλιστα δράσεις και συνεργασίες στον Τουρισμό, τον Πολιτισμό και τις Τέχνες αλλά και αμοιβαίες συνεργασίες στις κοινωνικές υπηρεσίες μπορούν να οδηγήσουν σε πραγματική ανάπτυξη των κοινωνιών μέσα από την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων και οριοθέτηση κοινών στόχων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μπρίγκος επισκέφτηκε το τοπικό κοινοβούλιο της Σάντα Καταρίνα όπου και έθεσε το αίτημα της αδελφοποίησης πριν περίπου 1.5 μήνα και επισκέφτηκε την Πρεσβεία της Βραζιλίας στην Αθήνα στις 5 Σεπτέμβρη καλεσμένος του Πρέσβη για τον εορτασμό του Brazilian National Day, ενώ προσκάλεσε στην Σίφνο την Πρεσβεία της Βραζιλίας στο φεστιβάλ γαστρονομίας του Τσελεμεντέ.

Παρών στην συνάντηση και ο εκπρόσωπος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Κώστας Σκαγιάς ο οποίος δήλωσε ότι « Στόχος μας, ως τοπική κοινωνία, είναι να προσφέρουμε τις προϋποθέσεις εκείνες μίας καινούργιας συνεργασίας, να ανοίξουμε τον δρόμο σε μία νέα αγορά, ανεκμετάλλευτη μέχρι και σήμερα που μπορεί να προσφέρει νέες προοπτικές. Ούτως η ή άλλως η Βραζιλία, η ισχυρότερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής έχει διαχρονικές σχέσεις φιλίας με την Μύκονο και τις Κυκλάδες».
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης