Φλωρεντία: Απαγορεύει στους τουρίστες να τρώνε στους δρόμους

florencefoodban

Όσοι αγνοούν το απαγορευτικό θα τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο ως 500 ευρώ

Μια νέα απόφαση εξέδωσε η ιταλική πόλη της Φλωρεντίας, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται να τρώει κάποιος φαγητό στα πεζοδρόμια της πόλης και στα κατώφλια των καταστημάτων.

Οι τουρίστες, οι οποίοι θα αγνοούν το πρόστιμομ θα τιμωρούνται με χρηματικά πρόστιμα, τα οποία θα φτάνουν ως 500 ευρώ.Η απαγόρευση αφορά τους πιο διάσημους και ιστορικούς δρόμους της Φλωρεντίας, όπως Via de' Neri, Piazzale degli Uffizi, Piazza del Grano και Via della Ninna.

Μάλιστα, οι ντόπιοι επιχειρηματίες έχουν αναρτήσει πινακίδες, με τις οποίες ενημερώνουν τους τουρίστες για την απαγόρευση, γράφοντας: «Σεβαστείτε τους κατοίκους, τους εμπόρους και τους εργαζόμενους στον δρόμο».Το απαγορευτκό έχει ως σκοπό την προστασία της πόλης απο απορρίματα, καθώς πληθώρα τουριστών παρατούν τα απορρίματα από τα φαγητά τους στα πεζοδρόμια. Ο Δήμαρχος της Φλωρεντίας. Dario Nardella σχολίασε: «Δεν είναι ένα μέτρο τιμωρίας, αλλά ένα αποτρεπτικό μέτρο. Αν οι τουρίστες συμπεριφέρονται στη Φλωρεντία όπως κάνουν στο σπίτι τους, τότε θα είναι για πάντα ευπρόσδεκτοι, ειδικά αν θέλουν να δοκιμάζουν και τις γαστρονομικές μας σπεσιαλιτέ».

ΣΧΟΛΙΑ (2)

0,60

εμείς στην Αθήνα κάνουμε πατινάζ πάνω στα ζουμερά κουραδάκια από τους σκύλους των "ζωωφιλων"

yes

ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΜΕ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΟΥΡΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ !!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

hotel_pixabay_364610768

Τα πιο παράξενα αιτήματα που διατυπώθηκαν το 2018 από τουρίστες αποκαλύπτουν οι εργαζόμενοι της βρετανικής αλυσίδας οικονομικών ξενοδοχείων Travelodge, στις 552 μονάδες της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Διαβάστε ορισμένα από αυτά...

tourismos_tour

Στο ρεπορτάζ τονίζεται ότι «περισσότεροι επισκέπτες φθάνουν στην Ελλάδα από πιο μακρινές χώρες, όπως η Κίνα ή οι Ηνωμένες Πολιτείες, για να ανακαλύψουν την Νότια Ευρώπη και να δουν την Ελλάδα ότι είναι μια ασφαλής χώρα»