Τουρκικά ξενοδοχεία: Ανεβαίνουν οι πληρότητες, αλλά οι τιμές παραμένουν χαμηλές

cappadocia-12

Ανεβαίνει ο τουρισμός στη χώρα

Ισχυρή αύξηση των πληροτήτων τους, της τάξης του 23,5%, παρουσίασαν τα ξενοδοχεία της Τουρκίας τον Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα να διαμορφωθούν σε 62,5%, σύμφωνα με στοιχεία της ένωσης ξενοδόχων Τουρκίας, TÜROB, βάσει δεδομένων από την STR.

Οι τιμές των ξενοδοχείων της χώρας αυξήθηκαν κατά 1,9% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2017 και διαμορφώθηκαν σε 57,4 ευρώ κατά μέσο όρο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της TÜROB, Timur Bayındır, οι τιμές δωματίων οι οποίες σημείωσαν βουτιά το 2016, δεν ανακάμπτουν σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Ο κυριότερος παράγοντας που θα ανεβάσει τις τιμές των ξενοδοχειακών δωματίων θα είναι η ανάκαμψη του συνεδριακού τουρισμού, τόνισε, καλωσορίζοντας τις πρωτοβουλίες παροχής κινήτρων από την τουρκική κυβέρνηση στα επαγγελματικά ταξίδια στη χώρα και ιδιαίτερα στην Κωνσταντινούπολη.

Ενώ η Κωνσταντινούπολη είχε τη μεγαλύτερη αύξηση στα επίπεδα πληροτήτων των ευρωπαϊκών προορισμών (+35,1%), οι τιμές των δωματίων της αυξήθηκαν μόλις κατά 3,3% στα 68,7 ευρώ.Οι πληρότητες διαμορφώθηκαν τον Φεβρουάριο σε 65,1%.

Ενώ η Τουρκία είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός στον κόσμο, κατατάσσεται στη 12η θέση όσον αφορά τα τουριστικά έσοδα, είπε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Hüseyin Yayman.

Τα κυριότερα δομικά προβλήματα του τουρισμού της Τουρκίας, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ο εξαιρετικά υψηλός αριθμός all inclusive ξενοδοχείων, η υπερβολική έμφαση που δίνεται στον καλοκαιρινό τουρισμό παρά στον 12μηνο και η διαφοροποίηση των τουριστικών αγορών χωρίς να χαθούν οι ευρωπαϊκές.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

ΝΙΚΟΣ

ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΟ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΘΩ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ;

mm

O πιο δημοφιλής προορισμός στον κόσμο σε αριθμό επισκεπτών είναι η Γαλλία. Ακολουθούν ΗΠΑ, Κίνα, Ισπανία, και Ιταλία γενικώς, και γενικώς με αυτή τη σειρά. Στα καλύτερά της η Τουρκία ήταν αμέσως μετά. Από τότε έχει πτώση.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

toyri87

Το εννεάμηνο του 2018 τα έσοδα από τον τουρισμό αυξήθηκαν κατά €1,2 δισ. σε σχέση με το 2017 - Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

tourismos_tour

«Για τη νέα χρονιά η Ελλάδα αντιγράφει τα λάθη της Ισπανίας», υπογραμμίζει το ρεπορτάζ - Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεδομένου ότι νησιά όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος φτάνουν στα όριά τους, η τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας επενδύει από την πλευρά της σε λιγότερο γνωστούς προορισμούς, όπως είναι η Κάρπαθος

hotel_pixabay_364610768

Τα πιο παράξενα αιτήματα που διατυπώθηκαν το 2018 από τουρίστες αποκαλύπτουν οι εργαζόμενοι της βρετανικής αλυσίδας οικονομικών ξενοδοχείων Travelodge, στις 552 μονάδες της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Διαβάστε ορισμένα από αυτά...