11 λόγοι που κάνουν το Kinsterna το «απόλυτο» ξενοδοχείο

11 λόγοι που κάνουν το Kinsterna το «απόλυτο» ξενοδοχείο

Δεν είναι τυχαίο ότι έχει βραβευτεί από Conde Nast Traveller, TripAdvisor, Mr. and Mrs. Smith Collection κ.α.

11 λόγοι που κάνουν το Kinsterna το «απόλυτο» ξενοδοχείο
Τι είναι αυτό που κάνει ένα ξενοδοχείο μοναδικό; Πώς μπορείς να διασφαλίσεις διακοπές που μόνο στα όνειρά σου φαντάζεσαι; Τι πραγματικά ψάχνουμε όταν θέλουμε να αποδράσουμε; Οι άνθρωποι που έφτιαξαν το Kinsterna στη Μονεμβασιά και όσοι με πραγματική αφοσίωση το «τρέχουν» καθημερινά έχουν ήδη θέσει αυτές τις ερωτήσεις, τις έχουν απαντήσει και -το κυριότερον- έχουν κάνει το ζητούμενο, πραγματικότητα. 

Οσοι έχουν περάσει από το Kinsterna μιλούν για ένα από το καλύτερα ξενοδοχεία της Ελλάδας και για μία αξέχαστη και πολύ υψηλού επιπέδου εμπειρία. Πήγαμε, το είδαμε και σας γράφουμε τους λόγους, για τους οποίους έχουν δίκιο: 

1. Ο κήποι του


Σε μία τέτοια αρίθμηση ίσως το να προτάσσεται ο κήπος, να φανεί λίγο παράδοξο. Κι όμως… Οι κήποι αυτού του ξενοδοχείου, και συνεπακολούθα οι μυρωδιές του, είναι το πρώτο πράγμα που σε κερδίζει. Γύρω από όλες τις εγκαταστάσεις απλώνονται λουλούδια, μποστάνια, ιδιόκτητοι αμπελώνες, ο αιωνόβιος ελαιώνας, χρώματα και ευωδιές που σε κάνουν σε κάθε βήμα να κοντοστέκεσαι. Κάθε γωνιά είναι εικόνα για φωτογραφία, το αγιόκλημα, τα νυχτολούλουδα και οι τριανταφυλλιές σε μεθάνε,  ενώ δύσκολα θα αποφύγεις τον πειρασμό να κόψεις μία φρέσκια ντομάτα ή ένα κατακόκκινο ρόδι. 
Κλείσιμο




2. Τα δωμάτια
Οι αρχιτέκτονες είχαν μεγάλα κέφια όταν έφτιαχναν το Kinsterna. Κάθε δωμάτιο αποπνέει υψηλή αισθητική και έχει λεπτομέρειες που συνδυάζουν την ομορφιά με τη λειτουργικότητα. Από τα απαλά σεντόνια, τα τεράστια κρεβάτια και τα σακουλάκια αρωματοθεραπείας κάτω από το μαξιλάρι, μέχρι τις λεπτομέρειες δαντέλας και τα design έπιπλα από γνωστούς οίκους σε συνδυασμό με παλαιά αντικείμενα, σίγουρα θα απολαύσετε κάθε στιγμή μέσα στο δωμάτιο και θα πάρετε και ιδέες διακόσμησης για το σπίτι σας…


3. Το πρωινό
Σπιτικές μαρμελάδες, μανιτάρια, σπιτική μπουγάτσα και χωριάτικες πίτες, ο κατάλογος είναι μακρύς και… πεντανόστιμος. Κάθε μέρα που ξεκινάει, νιώθεις σαν να σε κάλεσε η καλύτερη μαγείρισσα της Μονεμβασιάς σπίτι της και σου ετοίμασε ένα υπέρ-πρωινό. Τα φρέσκα προϊόντα είναι από τους κήπους, ενώ το ζυμωτό ψωμί είναι απλώς τέλειο.



4. Η κουζίνα
Τα εστιατόρια του Kinsterna ανεβάζουν τον πήχυ πολύ ψηλά. Ο αεικίνητος σεφ Γιώργος Χάψας δουλεύει με τα καλύτερα υλικά: πρώτες ύλες από τον κήπο του ξενοδοχείου -από άγρια σπαράγγια και ντοματίνια μέχρι ρόδια και κυδώνια- που πραγματικά απογειώνουν τα πιάτα και τα επιδόρπια. Τα κύρια πιάτα περιλαμβάνουν συχνά βιολογικό κοτόπουλο από ένα κοντινό αγρόκτημα, σολομό και είδη πέστροφας που μπορούν να βρεθούν μόνο στην περιοχή, κρεμώδη τοπική φέτα ή κατσικίσιο τυρί και ντόπιο εκλεκτό κρέας ελεύθερης βοσκής. Στα ατού το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο του Kinsterna αλλά και οι τρεις δικές του ετικέτες κρασιών! Ιδανικό κλείσιμο μετά από ένα υπέροχο δείπνο αποτελούν τα κοκτέιλ του μπαρ στα οποία χρησιμοποιούνται φρέσκοι καρποί, βότανα, μέχρι και… λουλούδια!


5. Οι δραστηριότητες
Οσες μέρες και αν περάσεις στο Kinsterna, δεν πρόκειται να βαρεθείς. Κούνιες και δεντρόσπιτο για τα παιδιά, ποδήλατα για μικρούς και μεγάλους, άλογα για ιππασία, πεζοπορία σε μονοπάτια, γευσιγνωσία κρασιού, τρύγος, παραγωγή ελαιολάδου και τσίπουρου, μαθήματα μαγειρικής και σαπωνοποιίας, βόλτα με σκάφος και κάθε μήνα πολλές εκπλήξεις γιατί απλούστατα οι άνθρωποι του Kinsterna δεν κάθονται ποτέ ήσυχοι!


6. Το spa
Πρόκειται για έναν χώρο μοναδικό, ιδανικό για απόλυτη χαλάρωση με εξειδικευμένο προσωπικό που θα φροντίσει να βγεις «καινούριος». Θεραπείες με προϊόντα της περιοχής, όπως ελαιόλαδο, μέλι και εκχύλισμα σταφυλιών, φρέσκο δενδρολίβανο,  λεμονόχορτο, χαμομήλι και τόσα άλλα. Μέσα στο spa, υπάρχει χώρος υδροθεραπείας με χαμάμ οθωμανικού στιλ, καθώς και εσωτερικό και εξωτερικό τζακούζι. Στα must για ζευγάρια, το μασάζ στο υπαίθριο ιδιωτικό κιόσκι του spa.


7. Η πισίνα

 Ακόμα και εδώ οι άνθρωποι του Kinsterna έψαξαν τη λεπτομέρεια γι’ αυτό και η πισίνα δεν θυμίζει σε τίποτε τις κλασικές που συναντάς σε ξενοδοχεία. Τροφοδοτείται συνεχώς με φυσικό νερό πηγής, έχει υπέροχη θέα στο Αιγαίο και το σχήμα της είναι διαφορετικό ώστε να δένει αρμονικά με τον περιβάλλοντα χώρο που αποτελείται από πορτοκαλιές, μπανανιές και ένα σωρό άνθη. Για τις οικογένειες υπάρχει ξεχωριστή πισίνα με χαμηλή στάθμη νερού που ευνοεί το κολύμπι και το ανέμελο παιχνίδι!


8. Για τα παιδιά    
Τα παιδιά θα ανακαλύψουν στο Kinsterna το δικό τους παράδεισο. Εκτός από τις κούνιες, το δεντρόσπιτο, την πισίνα και τα ποδήλατα που προαναφέραμε, εντός του κτήματος, υπάρχει επίσης η δυνατότητα για πλήθος δραστηριοτήτων: φύτευση, μάζεμα σταφυλιών, υιοθεσία ελιάς, συλλογή βοτάνων, βόλτα με άλογο, παλαιά άμαξα ή γαϊδουράκια, επαφή με τα ζώα που βρίσκονται ελεύθερα στο κτήμα. Στη βιβλιοθήκη του αρχοντικού υπάρχουν επιτραπέζια παιχνίδια και βιβλία ενώ το χειμώνα λειτουργεί και στεγασμένος παιδότοπος. Για τα ζευγάρια με μωρά, το Kinsterna προσφέρει υπηρεσία φύλαξης, ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους νέους γονείς να απολαύσουν ρομαντικές στιγμές στο αρχοντικό ή να επισκεφθούν τα αξιοθέατα της περιοχής. Επίσης πολύ ξεχωριστή ιδέα για οικογένειες φίλων με παιδιά, είναι να νοικιάσουν τις βίλες με κοινή πισίνα.


9. Η ιστορία
Το  Kinsterna είναι ένα ξενοδοχείο στο οποίο «νιώθεις» την ιστορία. Χρονολογείται από τη βυζαντινή, οθωμανική και ενετική εποχή, γεγονός που φαίνεται στο αρχοντικό που αποτελεί τη βάση της μονάδας, αλλά και στα νέα κτήρια που σέβονται απολύτως την ιστορία και την αισθητική του τόπου. Για να διαβάσετε την πλούσια ιστορία του Kinsterna κάντε κλικ εδώ. Το 2006, μια ομάδα από top αρχιτέκτονες, μηχανικούς και σχεδιαστές ξεκίνησε την αποκατάσταση του αρχοντικού, σε συνεργασία με την αρμόδια Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, με παραδοσιακές μεθόδους και τοπικά υλικά. Όπως μας εξηγεί ο διευθυντής του ξενοδοχείου Χρήστος Κουτσόπουλος πολλοί τοπικοί τεχνίτες που παρέδωσαν τις γνώσεις τους από γενιά σε γενιά συνέβαλαν σε αυτό το αριστούργημα ώστε το Kinsterna να αναγεννηθεί ως ένα boutique ξενοδοχείο το 2010. «Στο Kinsterna σεβαστήκαμε τόσο την ιστορία του αρχοντικού και του τόπου όσο και το φυσικό περιβάλλον. Εδώ δεν θα δει κανείς παραφωνίες, αντίθετα ιστορικές αναφορές υπάρχουν σε κάθε γωνιά της μονάδας» σημειώνει ο κ. Κουτσόπουλος εξηγώντας τη φιλοσοφία πίσω από το Kinsterna. Μία φιλοσοφία την οποία έχει αγκαλιάσει ο κόσμος καθώς η πορεία του είναι κάθε χρόνο ανοδική. Λεπτομέρεια που αποζημιώνει όλη αυτή την προσπάθεια είναι και το πολύ υψηλό ποσοστό των επισκεπτών που επιστρέφουν! 



10. Η τοποθεσία
Το Kinsterna βρίσκεται μόλις 7 χιλιόμετρα από τον βράχο της Μονεμβασιάς με θέα προς τα εκεί, αλλά και τη θάλασσα του Αιγαίου. Ο επισκέπτης πρέπει οπωσδήποτε έστω και μία φορά να ξυπνήσει νωρίς για να απολαύσει από το μπαλκόνι του το μοναδικό ξημέρωμα.


11. Οι άνθρωποι του Kinsterna
Είναι ο τελευταίος και ίσως ο πιο σημαντικός λόγος. Σπάνια θα συναντήσεις σε ξενοδοχείο, προσωπικό που να νοιάζεται τόσο πολύ για αυτό που προσφέρει και για τον άνθρωπο που θα υποδεχτεί ως επισκέπτη. Μοιάζει λες και οι άνθρωποι του Kinsterna ξέρουν το στρες που κουβαλάς και θέλουν με κάθε τρόπο να σου πουν «ξέχνα τα όλα και απλώς χαλάρωσε!».

Το Kinsterna προσφέρει κάθε εποχή του χρόνου προσφορές για τους επισκέπτες που θέλουν να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία. Για να δείτε τιμές κάντε κλικ εδώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης