Τουρισμός: Με αύξηση έκλεισαν οι αφίξεις του οκταμήνου

Τουρισμός: Με αύξηση έκλεισαν οι αφίξεις του οκταμήνου

Mε βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία του SETE Intelligence για το διάστημα Ιανουαρίου- Αυγούστου, το σύνολο των αφίξεων ανήλθε στα 20,65 εκατ.

Τουρισμός: Με αύξηση έκλεισαν οι αφίξεις του οκταμήνου
Με άνοδο, κυρίως λόγω της αύξησης των αεροπορικών αφίξεων, έκλεισε το οκτάμηνο για τον ελληνικό τουρισμό, φέρνοντας πιο κοντά τον στόχο των 25 εκατ. αφίξεων για το σύνολο του τρέχοντος έτους, έστω και με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Έτσι, με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία του SETE Intelligence για το διάστημα Ιανουαρίου- Αυγούστου, το σύνολο των αφίξεων ανήλθε στα 20,65 εκατ., ήτοι 450 χιλ. περισσότερες σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015. Οι αεροπορικές αφίξεις είχαν άνοδο σε ποσοστό 6,5% ή αλλιώς 750 χιλιάδες επιπλέον σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ πτώση κατά 3,8% σημείωσαν οι οδικές αφίξεις με τις απώλειες να αντιστοιχούν στις 320 χιλ. σε σύγκριση με το διάστημα Ιανουαρίου- Αυγούστου του 2015.

Την άνοδο των αεροπορικών αφίξεων, ειδικά κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν, επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία από πλευράς των αεροπορικών εταιρειών, οι οποίες διαπιστώνουν παράλληλα άνοδο της κίνησης και για το δίμηνο Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου. Ενδεικτικά, ο όμιλος της Aegean διαπιστώνει ότι μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα με αδύναμο Μάιο και –κυρίως- Ιούνιο που επηρέασαν αρνητικά την πορεία του πρώτου εξαμήνου, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είχαν ικανοποιητική πορεία σε πληρότητες και ανάπτυξη της κίνησης. Παράλληλα, και η δυναμική των προ-κρατήσεων, για το ''κλείσιμο'' της σεζόν και το δίμηνο Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου, διαμορφώνεται θετικά τόσο σε παλιότερους, όσο και στους νέους προορισμούς του δικτύου του ομίλου.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης