Πώς αξιολόγησαν 237.000 τουρίστες τα ελληνικά ξενοδοχεία το 2014

Πώς αξιολόγησαν 237.000 τουρίστες τα ελληνικά ξενοδοχεία το 2014

Συγκεντρώνουν υψηλούς βαθμούς ικανοποίησης, ξεπερνώντας ανταγωνιστικούς τους προορισμούς - Στο σύνολο της χώρας, τα 5άστερα ξενοδοχεία συγκεντρώνουν τις υψηλότερες βαθμολογίες (άνω του 86%) και ακολουθούν τα ξενοδοχεία τριών αστέρων με ποσοστό ικανοποίησης λίγο υψηλότερο του 83%

Υψηλούς βαθμούς ικανοποίησης συγκεντρώνουν τα ελληνικά ξενοδοχεία, ξεπερνώντας μάλιστα ανταγωνιστικούς τους προορισμούς.

Ειδικά τα ξενοδοχεία σε Ήπειρο και Κυκλάδες συγκεντρώνουν τις καλύτερες αξιολογήσεις από τους πελάτες τους πανελλαδικά, με ένα ποσοστό ικανοποίησης που ξεπερνά και στις δύο περιπτώσεις το 88%, όταν στο σύνολο της χώρας το αντίστοιχο ποσοστό κυμαίνεται κοντά στο 84%.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από το Sete Intelligence, το αρμόδιο όργανο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και βασίζονται σε αξιολογήσεις από 236.737 πελάτες ελληνικών ξενοδοχείων και 924.548 πελάτες των ανταγωνιστικών προορισμών. Ο Γενικός Δείκτης Ικανοποίησης (GRI) πελατών ξενοδοχείων υπολογίζεται από την ReviewPro, εταιρείας που ειδικεύεται στην μέτρηση της online φήμης των ξενοδοχείων και προκύπτει με βάση τις αναρτήσεις σχολίων πελατών σε εκατοντάδες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ιστοσελίδες σχολιασμού ξενοδοχείων και ιστοσελίδες OTAs (online travel agents – διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία). Ο δείκτης αυτός ουσιαστικά αποτυπώνει το ανταγωνιστικό επιπέδου του ελληνικού ξενοδοχειακού προϊόντος καθώς και του αντίστοιχου των ανταγωνιστριών χωρών, όπως το αντιλαμβάνονται οι επισκέπτες των διαφόρων περιοχών.

Όπως επισημαίνει το Sete Intelligence, δείκτες άνω του 80% υποδηλώνουν θετική εμπειρία. Στο σύνολο της χώρας, τα 5άστερα ξενοδοχεία συγκεντρώνουν τις υψηλότερες βαθμολογίες (άνω του 86%) και ακολουθούν τα ξενοδοχεία τριών αστέρων με ποσοστό ικανοποίησης λίγο υψηλότερο του 83%.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Kostas

Οι τιμές που οι ξενοδόχοι δίνουν για δωμάτια στην Ελλάδα είναι διπλάσιες και τριπλάσιες με τις τιμές που δίνουν σε γραφεία στο εξωτερικού. Πως είναι δυνατών να υπάρχουν προσφορές στο εξωτερικό για Κρήτη και Ρόδο τον Ιούλιο με $30 και $40 μέσο Αγγλικού πρακτορείου εδω http://hotels-fairy.com/greek-islands-family-holidays/ Kαι όταν παίρνεις τους ξενοδοχους τηλέφωνο από Ελλάδα σου λένε 120 και 150 Ευρώ η βραδιά??

Ηλίας / Ξενοδόχος

Τι 5άστερα και κοροδίες, αφού όλοι ξερουμε ότι τα αστέρια στα Ελληνικά ξενοδοχεία τα δίνουν με τη σέσουλα. Δεν έχουν καμία αξία, ο κάθε ξενοδόχος δίνει όσα αστέρια θέλει . . .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης