H ελληνική εταιρεία yachting που προτιμά η παγκόσμια ελίτ
yacht1

H ελληνική εταιρεία yachting που προτιμά η παγκόσμια ελίτ

Τα σκάφη της Emperio Yachting Alliance πλέουν συχνά στις προκυμαίες των Καννών για το ομώνυμο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, αλλά και στο λιμάνι του Μόντε Κάρλο, για το εντυπωσιακό Grand-Prix του Μονακό


Sponsored Content

Η Ελλάδα παραμένει εδώ και χρόνια ο Νο1 προορισμός για ναυλώσεις σκαφών αναψυχής παγκοσμίως, με την ελληνική εταιρεία Emperio Yachting Alliance να έχει ήδη κατακτήσει τη δική της θέση στον διεθνή χάρτη του yachting. Με ρυθμούς ανάπτυξης που «καλπάζουν» και πελατολόγιο διεθνούς βεληνεκούς, ένα είναι το μόνο σίγουρο: η Emperio έχει έρθει για να μείνει.


H Emperio Yachting, με τα γραφεία στο Παλαιό Φάληρο, παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης, πώλησης και ναύλωσης yachts και διαθέτει πλέον, έναν από τους μεγαλύτερους στόλους στην Ανατολική Μεσόγειο και τον 3ο μεγαλύτερο στόλο σκαφών αναψυχής στην Ελλάδα.

Το success story της Emperio βασίζεται στη διαφοροποίηση της εταιρείας από άλλες που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Σύμφωνα με τον συνιδρυτή και CEO της εταιρείας, Σάββα Κοντραφούρη, «η Emperio, είναι η μοναδική εταιρεία στο κλάδο που αποδίδει πίσω στον ιδιοκτήτη του εκάστοτε σκάφους, στο τέλος του χρόνου, το 17% της αρχικής του επένδυσης, γεγονός που οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα σκάφη».


Ένα από τα βασικά κομμάτια της επιτυχίας της είναι ότι, η εταιρεία έχει καταφέρει να εκμεταλλεύεται στο έπακρον το Low Season της τουριστικής χρονιάς, δηλαδή τους μήνες από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιούνιο στην Ανατολική και Δυτική Μεσόγειο. Το παραπάνω σε συνδυασμό με την δραστηριοποίηση σε νέες σχετικά αγορές όπως αυτές της Ερυθράς Θάλασσας καθώς και του Ινδικού Ωκεανού κατά τους χειμερινούς μήνες, αποδίδει, όπως είναι λογικό, τη μέγιστη δυνατή κερδοφορία στο σκάφος αλλά και τους ιδιοκτήτες του.

«Κατάκτηση», όμως, της Emperio, αποτελεί και η φήμη αλλά και η αξιοπιστία που έχει δημιουργήσει γύρω από το όνομά της. «Η ποιότητα του service που παρέχουμε, μας έφερε πελάτες διεθνούς φήμης. Μέσω word of mouth, η αξιοπιστία μας διαδόθηκε, γεγονός που έφερε γνωριμίες και πελατολόγιο στην εταιρεία, τόσο στο chartering όσο και στις αγοραπωλησίες σκαφών», επισημαίνει ο κ. Κοντραφούρης.

Το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και καινοτομίας εξασφαλίζει 100% retention πελατών. Αξίζει, μάλιστα, να αναφέρουμε, πως πελάτες της εταιρείας, είναι, μεταξύ άλλων, η Young Presidents’ Organization (YPO) και η Chief Executive Organization, αλλά και επιχειρηματίες όπως ο ιδιοκτήτης της McLaren Racing & των Phoenix Suns, της ομάδας του NBA, αλλά και αστέρες του Hollywood και διάσημοι καλλιτέχνες. Έτσι δεν είναι τυχαίο πως τα σκάφη της Emperio, έχουν βρεθεί πολλές φορές να πλέουν στις προκυμαίες των Καννών για το ομώνυμο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, αλλά και στο λιμάνι του Μόντε Κάρλο, για το εντυπωσιακό Grand-Prix του Μονακό.



Ένας από τους λόγους που η Emperio προτιμάται από το πελατολόγιο της είναι και το γεγονός πως εγγυάται απόλυτη διαφάνεια. Συγκεκριμένα, η Emperio Yachting, επένδυσε όσο καμία άλλη εταιρεία στη χρήση ανεπτυγμένης τεχνολογίας και την αξιοποίηση τεχνητής νοημοσύνης. Ειδικότερα, η συγκεκριμένη τεχνολογία, δίνει τη δυνατότητα στον εκάστοτε ιδιοκτήτη yacht, να παρακολουθεί, να ενημερώνεται και να διαχειρίζεται σε πραγματικό χρόνο τη κατάσταση του σκάφους του από όπου κι αν βρίσκεται στο κόσμο.



Πέραν όμως της διαφάνειας και της υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που εγγυάται η Emperio, καθοριστικό ρόλο στην τελική εμπειρία που απολαμβάνει ο πελάτης, διαδραματίζει το πλήρωμα. Η Emperio, δίνει σημασία όχι μόνο στην ουσιαστική και λεπτομερή εκπαίδευση του προσωπικού της συνολικά, αλλά και προτεραιότητα στις συνθήκες εργασίας του πληρώματος. Εξασφαλίζει, δηλαδή, υψηλές απολαβές, πληρωμένες διακοπές, bonus και συνεχή εκπαίδευση. Αποτέλεσμα, η αναβάθμιση της προσφερόμενης υπηρεσίας.

Φυσικά, όπως συμβαίνει συνήθως, πίσω από κάθε επιτυχημένη ιδέα, κρύβεται κι ένα όραμα. Ένα κενό στην αγορά, που εντοπίστηκε τη σωστή στιγμή στο χρόνο. Τρείς επαγγελματίες στον χώρο του yachting, οραματίστηκαν από κοινού μια ξεχωριστή εταιρεία που θα βοηθήσει τον κλάδο να πάει ένα βήμα μπροστά, ορίζοντας η ίδια όχι μόνο τα ελληνικά αλλά και τα παγκόσμια δεδομένα. Έτσι, το 2021, δημιουργήθηκε η Emperio Yachting Alliance που παρέχει υπηρεσίες yachting για αγορά, πώληση, διαχείριση και ενοικίαση σκαφών.

Από τότε δεν έλλειψαν και οι διακρίσεις. Η Emperio, βραβεύτηκε στα περίφημα Luxury Lifestyle Awards, ως η Καλύτερη Εταιρεία Ναυλώσεων και Διαχείρισης Luxury Yacht στην Ελλάδα για το 2023 και το 2022.
Η εταιρεία είναι μέλος του International Yacht Brokers Association (IYBA), ενός οργανισμού που διασφαλίζει όχι μόνο τη ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν τα μέλη του, αλλά και την πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο δίκτυο επαγγελματιών στο χώρο του yachting.

Ταυτόχρονα, ως μέλος του ΙΥΒΑ, η εταιρεία παρέχει εξασφαλισμένη ηθική συμπεριφορά και δεσμεύεται να λειτουργεί με διαφάνεια και ακεραιότητα. Με αυτό το τρόπο, η Emperio, συνεχίζει να ηγείται και να εξαπλώνεται στα διεθνή ύδατα του yachting και να παραμένει συνδεδεμένη με τις τελευταίες εξελίξεις στις διαδικασίες, τις λειτουργίες και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης