11 πιάτα που δοκιμάσαμε και ξεχωρίσαμε στη Νάξο

11 πιάτα που δοκιμάσαμε και ξεχωρίσαμε στη Νάξο

Οι γεύσεις που ορίζουν το ναξιώτικο καλοκαίρι και οι ταβέρνες που θα δοκιμάσετε την καλύτερη εκδοχή τους

Naxos
Τι είναι αυτό που υπογραμμίζει το ελληνικό καλοκαίρι πέρα από τον απέριττο συνδυασμό εκτυφλωτικού λευκού και ζωηρού μπλε, καυτού ήλιου και δροσερής θάλασσας, μπάνιου σε χρυσαφένιες παραλίες και βουτιών από τα βράχια σε κρυστάλλινα νερά; Ή αλλιώς πώς θα ήταν πλήρες το καλοκαιρινό όνειρο χωρίς την επίγευση της μετρημένης, σοφά λιτής ελληνικής κουζίνας, που υπηρετεί την εντοπιότητα των πρώτων υλών και επισφραγίζει με τον καλύτερο τρόπο το τέλος μιας ξέγνοιαστης καλοκαιρινής μέρας;

Οι διακοπές μας δίνουν την εξαιρετική ευκαιρία, πέραν της φυσικής ομορφιάς και της μοναδικότητας των τοπίων που επισκεπτόμαστε, να γνωρίσουμε από πρώτο χέρι άφθονες πλευρές της πλούσιας κουζίνας της χώρας μας, υλικά και συνταγές που ορίζουν κάθε περιοχή, πραγματικούς γευστικούς θησαυρούς στους οποίους δεν χορταίνουμε να ενδίδουμε.

Η μαγευτική Νάξος δεν αποτελεί εξαίρεση. Γνωστή για τα εξαιρετικά τυροκομικά και κρεατικά της, με γεύσεις που αναδεικνύουν την κτηνοτροφική της παράδοση, αποτελεί την ιδιαίτερη περίπτωση ενός νησιού όπου αντί για ψάρια και θαλασσινά, η πρώτη επιλογή είναι η κρεατοφαγία. Οι εξαιρετικές ταβέρνες αφθονούν, το ίδιο και οι γαστριμαργικές απολαύσεις, οι παραδοσιακές αλλά και οι πιο «νεωτεριστικές» γεύσεις, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν τα παρακάτω πιάτα που θα απολαύσετε ιδανικά στις προτεινόμενες ταβέρνες.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα