Mυστράς, ένας wellness προορισμός για το τριήμερο των Φώτων

Mυστράς, ένας wellness προορισμός για το τριήμερο των Φώτων

Το ιστορικό τοπίο του Μυστρά, το ιδιαίτερο παρελθόν του Καιάδα και η αναζωογονητική διαμονή

Mystras
Γνωστός σε όλο τον κόσμο και μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, ο Μυστράς φωτίζει ακόμη με το μεγαλείο του παρελθόντος του την περιοχή της Σπάρτης. Μια διαδρομή προς τον διαβόητο Καιάδα, ένας wellness προορισμός και ένα ακόμη πολυτελές resort με spa συμπληρώνουν την επίσκεψη με εντελώς διαφορετικές εμπειρίες.

Tα drones που βουίζουν πάνω από την καστροπολιτεία του Μυστρά αποτυπώνουν τη ρυμοτομία και τα εξαιρετικά διατηρημένα οικιστικά σύνολα που έχουν απομείνει. Στέκονται εκεί, ως μάρτυρες του λαμπρού παρελθόντος μιας από τις σημαντικότερες υστεροβυζαντινές πόλεις. Δόξα, μεγαλείο, πόλεμοι και κατακτήσεις, θρίαμβοι και ήττες, διπλωματία και πολιτισμός, πίστη και κατάνυξη: Σαν μαγνήτης, αυτός ο οχυρωμένος λόφος με το κάστρο του στα βόρεια του Ταϋγέτου, τράβηξε κοντά του τους πρωταγωνιστές μιας συναρπαστικής ιστορίας του Βυζαντίου. Ξεκίνησε το 1249 για να τελειώσει το 1460, τότε που ο Μυστράς παραδόθηκε αμαχητί στους Οθωμανούς από τον τελευταίο Δεσπότη Δημήτριο Παλαιολόγο. Το ίδιο το κάστρο, πάντως, δεν έπεσε ποτέ. Από το 1989 ο Μυστράς περιλαμβάνεται στον κατάλογο της UNESCO ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Οι δεσπότες του Μυστρά Παλαιολόγοι έχουν συνδεθεί με την περίοδο της αναγέννησης στη βυζαντινή φιλοσοφία και τέχνη. Ως γνωστόν, στην αυλή του Μυστρά την εποχή του Κωνσταντίνου Α’ Παλαιολόγου, μαζί με πολλούς άλλους στοχαστές, καλλιτέχνες, ιστορικούς, έζησε ο Πλήθων (Γεμιστός). Ήταν δάσκαλος και λόγιος, θαυμαστής του Πλάτωνα, αξιωματούχος και πολιτικός στην υπηρεσία του Δεσπότη.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ