Το αιθέριο μονοπάτι των δέκα λιμνών μέχρι τα Γιάννενα

Το αιθέριο μονοπάτι των δέκα λιμνών μέχρι τα Γιάννενα

Πετώντας πάνω από τα υδάτινα τοπία μέχρι την Παμβώτιδα και το παραδοσιακό τραπέζι στην όχθη της με κοτόπιτα και μπακλαβά

pamvotida
Το πιο συναρπαστικό κομμάτι του ταξιδιού, είναι το ίδιο το ταξίδι. Η διαδρομή, που εξελίσσεται, γρήγορα πλέον, κατάφορτη με ισχυρές δόσεις ελευθερίας, πανοραμικές εικόνες και πολλά υποσχόμενες προσμονές. Ειδικά αυτή η επουράνια διαδρομή, ψηλά, πάνω από το κυρίως, στερεό, σώμα της Ελλάδας, μέχρι την όχθη της λίμνης Παμβώτιδας και την πόλη των Ιωαννίνων, που σπουδάζεις και απολαμβάνεις όλα τα συστατικά του ελληνικού τοπίου, την ζωογόνο θάλασσα, τα θεόρατα βουνά, τις βαθιές χαράδρες, τους ασημένιους ποταμούς, τις αστραφτερές λίμνες.

Οι λίμνες, είναι όντως, οι αποφασιστικές στιγμές, τα πιο φωτεινά σημεία, της αιθέριας διαδρομής. Απογειώνεσαι από την Αττική, έχοντας μέσα στο κάδρο του παραθύρου σου τη λίμνη του Μαραθώνα, και ισορροπείς στους αιθέρες πάνω από τον Κορινθιακό και την ακτογραμμή της Στερεάς, με το κόσμημα του Γαλαξιδιού εμφανώς ακουμπισμένο στο βάθος της κοιλότητας. Όταν το βλέμμα διεκδικεί και κερδίζει η λίμνη του Μόρνου, η δεύτερη γαλάζια πινελιά στο χάρτη των πράσινων βουνών, κάτω από το μονοπάτι των δέκα λιμνών. Τεχνητή λίμνη, όπως και οι επόμενες που θα δούμε από τη δεξιά πλευρά του αεροπλάνου όπου τώρα καθόμαστε, μέχρι τη φυσική Παμβώτιδα, που θα προσεδαφιστούμε, σχεδόν, στην επιφάνειά της.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ