Μεγάλη Παναγία: Ο ορεινός προορισμός της Χαλκιδικής με τα πλούσια νερά και το γραφικό γεφύρι

Μεγάλη Παναγία: Ο ορεινός προορισμός της Χαλκιδικής με τα πλούσια νερά και το γραφικό γεφύρι

Από τις σημαντικότερες κωμοπόλεις πέρα από τη διάσημη περιοχή του Χολομώντα, στέκεται ανάμεσα σε δάση με φλαμουριές, οξιές και βελανιδιές

MegaliPanagia
Παρά την ανάδειξή της σε κορυφαίο προορισμό για τους λάτρεις των φθινοπωρινών, χειμερινών και ανοιξιάτικων ταξιδιών, η ορεινή Χαλκιδική παραμένει τοπίο με κάμποσες ανεξερεύνητες γωνιές. Κι αυτό μάλλον οφείλεται στην εστίαση που έχει δοθεί στο βουνό Χολομώντας και τα γύρω χωριά, αφήνοντας υποφωτισμένο το υπόλοιπο εσωτερικό της περιοχής, παρότι είναι εξίσου όμορφο.

Μια τέτοια γωνιά, ανεξερεύνητη από όσους δεν ζουν εκεί κοντά, είναι και η Μεγάλη Παναγία –τα παλιά Ρεβενίκια ή και Αρεβενίκεια. Μια κωμόπολη 2.592 κατοίκων, η οποία είναι χτισμένη σε υψόμετρο 443 μέτρων στους πρόποδες του βουνού Χτίκελα, στο μεσοδιάστημα του δεύτερου ποδιού της Χαλκιδικής (Σιθωνία) με τη χερσόνησο όπου βρίσκεται το Άγιο Όρος.

Η απόσταση της Μεγάλης Παναγίας από τη Θεσσαλονίκη ανέρχεται στα 83 χιλιόμετρα, τα οποία μπορεί να διανύσει κανείς (με αυτοκίνητο) μέσα σε περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Η κοντινή αυτή απόσταση, συνδυαστικά με τη γενικότερη ευκολία οδικής διάσχισης της Χαλκιδικής, καθιστούν την κωμόπολη ιδανική για ημερήσια εκδρομή σε ένα τοπίο με πυκνόφυτους λόφους και κοιλάδες («Χτίκελα», άλλωστε, σημαίνει οροσειρά με 8 κοιλάδες).

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ