Η διπλή παραλία στο Αγκίστρι όπου τα πεύκα κατεβαίνουν μέχρι τα κρυστάλλινα νερά

Η διπλή παραλία στο Αγκίστρι όπου τα πεύκα κατεβαίνουν μέχρι τα κρυστάλλινα νερά

Με γαλάζια θάλασσα και ζωηρή αίσθηση του πράσινου, η μεγάλη και η μικρή Δραγωνέρα θεωρούνται οι ομορφότερες ακτές του νησιού

Dragonera
Λόγω της κοντινής του απόστασης από την Αττική, το Αγκίστρι έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους καλοκαιρινούς προορισμούς για όσους κατοίκους της πρωτεύουσας αναζητούν μια εύκολη και σχετικά οικονομική απόδραση προς τη θάλασσα. Πόσο μάλλον αν μιλάμε για ένα νησί που διαθέτει υπέροχο φυσικό τοπίο, αλλά και νερά τα οποία δίνουν την εντύπωση ότι βρίσκεσαι στο Ιόνιο Πέλαγος –και όχι στον Σαρωνικό.

Φυσικά, ένας τέτοιος τόπος έχει και τον δικό του, συγκεκριμένο ορίζοντα, οπότε δεν προσφέρεται για κοσμοπολίτικο παραθερισμό ή για την ανάπτυξη μαζικού τουρισμού: παρά την αυξημένη κίνηση επισκεπτών κατά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, παραμένει ένα νησί αρκετά γαλήνιο, κατάλληλο για όσους φαντάζονται τις διακοπές τους ράθυμες και σε ήρεμους ρυθμούς.

Έτσι, ένα από τα ελάχιστα θεμελιώδη πράγματα που θα σας απασχολήσουν αν έρθετε στο Αγκίστρι, είναι το πού θα κολυμπήσετε. Η απάντηση, βέβαια, φαντάζει μάλλον εύκολη: όπου κι αν κάνετε τη βουτιά σας, θα μείνετε παραπάνω από ικανοποιημένοι. Όμως η παραλία που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε είναι η Δραγωνέρα, καθώς πολλοί τακτικοί επισκέπτες τη θεωρούν ως την ομορφότερη του νησιού.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ