Δεν είναι όλα ρόδινα για τον Steve Jobs…

Δεν είναι όλα ρόδινα για τον Steve Jobs…

Η κατασκευάστρια των iPhone και iPad κατηγορείται ότι δίνει πρόσβαση σε διαφημιστικές εταιρείες για στοιχεία χρηστών χωρίς τη συγκατάθεσή τους

Δεν είναι όλα ρόδινα για τον Steve Jobs…
Μήνυση κατά της Apple, της κατασκευάστριας των iPhone και iPad, Apple Inc., για διαρροή προσωπικών πληροφοριών χρηστών χωρίς την συγκατάθεσή τους, σε διαφημιστικά δίκτυα, κατατέθηκε στις 23 Δεκεμβρίου, σε δικαστήριο της Καλιφόρνια.

Στην μήνυση αναφέρεται ότι τα iPhones και iPads της εταιρείας, είναι συμβατά με συσκευές οι οποίες επιτρέπουν σε διαφημιστικά δίκτυα να εντοπίζουν τι εφαρμογές χρησιμοποιούν οι χρήστες, πόσο συχνά χρησιμοποιούνται και για πόσο καιρό.

Κλείσιμο
«Μερικές εφαρμογές παρέχουν επίσης επιπλέον πληροφορίες, όπως η ηλικία των χρηστών, η τοποθεσία, το φύλο, το εισόδημα, η εθνικότητα, οι σεξουαλικές προτιμήσεις και οι πολιτικές απόψεις», αναφέρεται στη μήνυση.

Την μήνυση κατέθεσε ο Jonathan Lalo από το Λος Άντζελες που εκτός από την Apple, κατηγορεί για τον ίδιο ακριβώς λόγο και τις Pandora, Paper Toss, the Weather Channel και Dictionary.com.

Οι συσκευές των iPhone και iPad έχουν δημιουργηθεί με ένα σύστημα αναγνώρισης, το Unique Device Identifier (UDID), το οποίο δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί από τον χρήστη, σύμφωνα με τη μήνυση.

Στη μήνυση αναφέρεται ακόμη ότι η Apple ισχυρίζεται ότι εξετάζει όλες τις αιτήσεις στο App Store και δεν επιτρέπει να διαβιβαστούν δεδομένα χρηστών, χωρίς την άδειά τους.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης