Η NASA άλλαξε όνομα στην Έσχατη Θούλη επειδή παρέπεμπε... στους Ναζί

thule

Το μακρινότερο ουράνιο σώμα όπου έχει φθάσει διαστημικό σκάφος ονομάζεται πλέον «Άροκοθ» -  Τι σημαίνει το νέο της όνομα

Η Έσχατη Θούλη, γνωστή και ως «2014 MU 69», το πιο μακρινό αντικείμενο στο ηλιακό μας σύστημα που έχει ποτέ φθάσει διαστημικό σκάφος, μετονομάσθηκε «Άροκοθ» (Arrokoth) από την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) μετά από έγκριση της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης.

Το νέο όνομα σημαίνει «ουρανός» στη γλώσσα μιας φυλής Ινδιάνων της Αμερικής (Powhatan), η οποία και έδωσε την έγκρισή της για να δοθεί το όνομα στο ουράνιο σώμα. Η μετονομασία κρίθηκε σκόπιμη μετά από διαμαρτυρίες ότι η ονομασία Θούλη παρέπεμπε στους Ναζί, οι οποίοι θεωρούσαν ότι η μυθική χώρα συμβόλιζε την υπερβόρεια καταγωγή τους. Η πολιτικο-αποκρυφιστική Εταιρεία της Θούλης υπήρξε ένας από τους προδρόμους του Ναζιστικού Κόμματος στη Γερμανία.

Το σώμα Άροκοθ, πολύ πέρα από τον Πλούτωνα, είναι από τους χιλιάδες μικρούς παγωμένους κόσμους στη Ζώνη Κάιπερ. Είχε ανακαλυφθεί το 2014 με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble και είχε διέλθει από κοντά του το σκάφος New Horizons (Νέοι Ορίζοντες) της NASΑ την Πρωτοχρονιά του 2019.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Αμόρφωτοι

Η Θούλη είναι αρχαιοελληνικό μυθικό νησί. Και μάλιστα η ονομασία του αστεροειδή ήταν πολύ επιτυχημένη καθώς είναι το πιο απομακρυσμένο αντικείμενο στο ηλιακό σύστημα όπως και η Θούλη θεωρούνταν το πιο απομακρυσμένο βόρειο νησί. Όταν η αμορφωσιά χτυπάει κόκκινο έχουμε τέτοιες αποφάσεις.

YYZ

Θούλη εἶναι ἑλληνικὸ ὄνομα ποὺ δόθηκε ἀπὸ τὸν περιηγητὴ τῆς ἀρχαιότητας Πυθέα τὸν Μασσαλιώτη. Τὸ ἄν καπηλεύτηκε ἀπὸ τοὺς Ναζί δὲν σημαίνει ὅτι πρέπει νὰ ἀντικατασταθεῖ ἀπὸ λέξη φυλῆς γηγενῶν Ἀμερικανῶν Ἰνδιάνων παντελῶς ἄγνωστης στὴν ἱστορία.

14/88

Η γελοιοτητα της αντι-ναζιστικης υστεριας τωρα και στο διαστημα!

Γελοιότητες

Όταν οι φασίστες της πολιτικής ορθότητας επιβάλλουν και ονόματα στα ουράνια σώματα. Έλεος:)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης