Δείτε πώς πέρασε ο Ερμής μπροστά από τον Ήλιο - Το 2032 η επόμενη διέλευση

Δείτε πώς πέρασε ο Ερμής μπροστά από τον Ήλιο - Το 2032 η επόμενη διέλευση

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της διαστημικής υπηρεσίας, η συγκεκριμένη διαδικασία θα επαναληφθεί το 2032 - Δείτε βίντεο με την εντυπωσιακή πορεία του πλανήτη μπροστά από τον Ήλιο

mercury_sun_transit_nasa_cover_1024
Για τελευταία φορά την τρέχουσα, όσο και την επόμενη δεκαετία, ο πλανήτης Ερμής πέρασε, πριν από μερικές ώρες, μπροστά από τον Ήλιο, σε μια διαδικασία που αποκαλείται από τη NASA «transit - διέλευση», ενώ ήταν φανερή και από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της διαστημικής υπηρεσίας, η συγκεκριμένη διαδικασία θα επαναληφθεί το 2032.



Η προηγούμενη φορά που η διάβαση του Ερμή είχε γίνει ορατή από την Ελλάδα, ήταν το 2016. Η επόμενη «διάβαση» του Ερμή μπροστά από τον Ήλιο θα συμβεί στις 13 Νοεμβρίου 2032 και θα είναι πάλι ορατή από τη χώρα μας, ενώ το ίδιο θα επαναληφθεί το 2039, το 2049 και το 2052. Κατά μέσο όρο συμβαίνουν 13 έως 14 διαβάσεις του Ερμή ανά αιώνα.

Κλείσιμο




Συνολικά, η μετάβαση του μικρότερου πλανήτη του ηλιακού συστήματος μπροστά από το μεγαλύτερο άστρο του, είχε διάρκεια 5,5 ωρών.

Ο Ερμής και η Αφροδίτη είναι οι μόνοι πλανήτες που μπορούν να «διαβούν» μπροστά από τον Ήλιο, όμως αυτός φαίνεται από τη Γη, επειδή οι τροχιές τους περνούν ανάμεσα στον πλανήτη μας και στο άστρο μας.


Mercury Transit 2019 - 4K
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης