Νέα iPhone: Ακόμη πιο ακριβά, λιγότερο επαναστατικά

Νέα iPhone: Ακόμη πιο ακριβά, λιγότερο επαναστατικά

Επίδειξη δύναμης στην παγκόσμια αγορά κάνει η Apple επενδύοντας στο περσινό X - Τα iPhone γίνονται λίγο καλύτερα και πολύ πιο ακριβά - Μαζί με τα Xs και Xs Max των 1.000 δολαρίων και άνω, υπάρχει τώρα το iPhone XR των 750 δολαρίων για τους... πληβείους

phone_arthro
Αδίκως περίμεναν οι ταγμένοι φίλοι της Apple και των iPhone κάτι στ' αλήθεια επαναστατικό, όπως επί των ημερών του αειμνήστου θαυματοποιού Steve Jobs. Η τελευταία γενιά των smartphone της Apple είναι μεν βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενη, σε καμία περίπτωση όμως δεν συνιστά ριζοσπαστική διαφοροποίηση. Η ολοκαίνουργια τριάδα των Xs, Xs Max και XR αποτελεί φυσική συνέχεια του περσινού iPhone 8 και κυρίως του X, με το οποίο η Apple έσπασε το φράγμα-ταμπού των 1.000 δολαρίων στην τιμή πώλησης.

Η επίδειξη δύναμης και αυτοπεποίθησης εκ μέρους της Apple συνεχίζεται. Αυτό επισφραγίζεται με το δέος που, προφανώς επίτηδες, προκαλεί ο τιμοκατάλογος των νέων iPhone: Το Xs Max με την οθόνη των 6.5 ιντσών ξεκινά από τα 1.100 δολάρια στις ΗΠΑ και φτάνει έως τα 1.500, ενώ το XS με μνήμη 512 GB θα πωλείται προς 1.349 δολάρια.

Introducing iPhone XS, iPhone XS Max, and iPhone XR — Apple


Τα iPhone ισοδυναμούν με τα δύο τρίτα των πωλήσεων της Apple και, παρά την κάμψη που εμφανίζουν παραδοσιακά στο τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς εν αναμονή των νέων μοντέλων, η κερδοφορία της εταιρείας έδωσε τη δυνατότητα στους επικεφαλής της να αναβάλουν την επανάσταση για το μέλλον. Επί του παρόντος το iPhone μπορεί να αρκεστεί σε μερικές βελτιώσεις και ένα μικρό ανακάτεμα στη γκάμα του ώστε να παραμείνει ανταγωνιστικό έναντι των συσκευών με λειτουργικό σύστημα Android στην παγκόσμια αρένα των smartphone.

Με δεδομένο ότι η στρατηγική μάρκετινγκ που βασίζεται στο δόγμα «είναι πανάκριβο, άρα όλοι το ποθούν» στέφθηκε από απόλυτη εμπορική επιτυχία. Οπότε το X, το «Δέκα» καταργήθηκε και πέρασε στην ιστορία. Η σκυτάλη πέρασε στα τέκνα του, στα τρία νέα iPhone που ανήκουν σε μια χρονιά «S», δηλαδή μια χρονιά κατά την οποίαν το περσινό καινοτόμο μοντέλο ενισχύεται ουσιαστικά, στα ηλεκτρονικά του εντόσθια, αλλά χωρίς να προικιστεί με πρωτόφαντες δυνατότητες σε οποιονδήποτε τομέα.

Κλείσιμο
Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη στο ψηφιακό παλάτι της Apple, στη βάση της στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, ο διάδοχος του θρυλικού Jobs στην διοίκηση της Apple παρουσίασε τα τρία καινούργια iPhone για το 2019, δηλαδή τo Xs, το Xs Max που είναι το iPhone με την μεγαλύτερη οθόνη που έχει παραχθεί ποτέ και το «φθηνό» XR. Οι βελτιώσεις σε σχέση με το X εντοπίζονται στο βιονικό νανο-τσιπ Α12 της Qualcomm, το οποίο είναι σε θέση να εκτελέσει 6 τρισεκατομμύρια πράξεις το δευτερόλεπτο, κάνοντας τον προκάτοχό του, το επίσης βιονικό Α11 με τις «μόλις» 500 δισ. πράξεις ανά δευτερόλεπτο να μοιάζει πρωτόγονο και ξεπερασμένο. Πιθανώς σημαντικό για κάποιους, είναι το γεγονός ότι οι καινούργιες ναυαρχίδες της Apple θα διατίθενται και σε χρυσαφί απόχρωση.

Ο Α12, το μικρότερο τσιπ που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε smarphone και αποτελεί πρωτοπορία για την Apple εφόσον μόνο αυτή το διαθέτει σήμερα κατ' αποκλειστικότητα, έχει μέγεθος μόλις 7 δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Βρίσκεται στην καρδιά ενός εγκεφάλου με 6πυρηνη CPU, 4πυρηνη GPU και 8πυρηνης διάταξης για μηχανική εκμάθηση (ή αλλιώς τεχνητής νοημοσύνης).

Όπως τόνισε η γενική διευθύντρια της Apple, Kaiann Drance, χάρη στον επεξεργαστή A12 «οι εφαρμογές ανοίγουν 30% ταχύτερα και η εμπρόσθια κάμερα τραβά ακόμη καλύτερες σέλφι». Το iPhone Xs έχει οθόνη ιδίων διαστάσεων με το X (5.8 ιντσών, χωρίς περίγραμμα και με τη χαρακτηριστική, έστω και έντονα αμφιλεγόμενη «εγκοπή», το μαύρο notch στο πάνω μέρος της οθόνης) και ανάλυση 2.7 εκατ. πίξελ. Όμως χάρη στο καινούργιο πανίσχυρο τσιπ η ευκρίνεια και η δύναμη στην απόδοση των χρωμάτων έχει βελτιωθεί κατά 60%.

Σε συνδυασμό με την τεχνολογικά αναβαθμισμένη φωτογραφική μηχανή, η προσθήκη του Α12 δίνει τη δυνατότητα λήψης πολλαπλών εικόνων την ίδια στιγμή, τις οποίες και συγχωνεύει σε μία φωτογραφία ώστε να επιτευχθεί το ιδανικό αποτέλεσμα. Η μηχανική εκμάθηση που καθίσταται δυνατή χάρη στο μαγικό τσιπάκι του νέου iPhone εντοπίζει και εξαφανίζει αυτομάτως το ενοχλητικό φαινόμενο των κόκκινων ματιών στα πρόσωπα που φωτογραφίζονται με φλας.

xs


Το ίδιο ισχύει και για το Xs Max των 6.5 ιντσών που φιλοδοξεί να γίνει το απόλυτο phablet (phone+tablet), προσφέροντας μοναδική εμπειρία παρακολούθησης ταινιών, συγκλονιστικά ρεαλιστικά video games κ.λπ. -έστω και παραμένοντας στα 458 πίξελ ανά ίντσα οθόνης, όπως το Xs και το απερχόμενο X. Η δε οθόνη είναι τεχνολογίας OLED (Organic Light Emitting Diode).

Επίσης, στις βελτιώσεις που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε επιδόσεις, όχι όμως και σε εντυπώσεις, συγκαταλέγεται η μεγαλύτερη αυτονομία της μπαταρίας των νέων iPhone και η χωρητικότητά τους για αποθήκευση δεδομένων. Το Xs και το Xs Max θα διατίθενται σε εκδόσεις έως 512 GB μνήμης, κάτι που σημαίνει ότι διπλασιάζεται η χωρητικότητά τους σε σύγκριση με το X που έφτανε έως τα 256 gigabyte.

Επιπλέον, τα Xs και Xs Max έχουν εφοδιαστεί με πιο ανθεκτικά υλικά σε ό,τι αφορά στην κατασκευή του εξωτερικού τους περιβλήματος. Και αντέχουν πλέον έως και 30 λεπτά... κατάδυσης σε νερό βάθους μέχρι 2 μέτρων.

Σε ό,τι αφορά στο «οικονομικό» iPhone XR των περίπου 750 δολαρίων, οι εκτπώσεις σε τεχνικά χαρακτηριστικά εντοπίζονται σε τομείς όπως πχ ο τύπος της οθόνης που είναι υγρών κρυστάλλων (LCD αντί OLED όπως στα Xs και Xs Max), στη διάσταση των 6.1 ιντσών. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Apple το XR είναι το iPhone που θα φέρει την τεχνολογία και την αίσθηση του X σε ευρύτερο καταναλωτικό κοινό. Το αλουμινένιο του σασί θα είναι διαθέσιμο σε έξι αποχρώσεις (λευκό, μαύρο, μπλε, κοραλί, κίτρινο και κόκκινο).

Στην Ελλάδα τα iPhone Xs και iPhone Xs Max θα είναι διαθέσιμα από τις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ προπαραγγελίες για το XR θα καταχωρίζονται από τις 19 Οκτωβρίου, με διαθεσιμότητα από τις 26 του ίδιου μήνα.

Apple Watch Series 4

Ο Τιμ Κουκ ξεκίνησε, πάντως, τις ανακοινώσεις του με το Apple Watch στο οποίο «τα πάντα είναι σχεδιασμένα εκ νέου», όπως ανέφερε ο επιχειρησιακός διευθυντής της Apple, Τζεφ Γουίλιαμς.

Η οθόνη της συσκευής είναι 30% μεγαλύτερη, ενώ είναι από άκρη σε άκρη με μικροαλλαγές και λεπτότερη. Μάλιστα, θα έχει τη δυνατότητα να φροντίζει για την ασφάλεια του κατόχου του. Θα μπορεί, δηλαδή, σε περίπτωση πτώσης του κατόχου στο έδαφος να στέλνει ειδοποιήσεις στις επαφές για κλήσεις άμεσης βοήθειας.

Το ηχείο της συσκευής θα είναι πλέον πιο δυνατό, χάρη στον ανασχεδιασμό του, ενώ το πίσω μέρος των Apple Watch Series 4 είναι πλέον μαύρο κεραμικό και η οθόνη προστατεύεται από Sapphire crystal.

Introducing Apple Watch Series 4 — Apple


Παράλληλα, είναι το πρώτο που είναι εφοδιασμένο με ηλεκτρικό παλμογράφο, και το οποίο θα καταγράφει τους καρδιακούς παλμούς, έχοντας τη δυνατότητα να εκμεταλλεύεται με τους αισθητήρες του όλα τα βιομετρικά στοιχεία του χρήστη, "ελέγχοντας" την καρδιά του.

Η Apple έχει προσθέσει ηλεκτρόδια στην πλάτη του Apple Watch Series 4 και έτσι για πρώτη φορά είναι σε θέση να παρέχει ακριβής μετρήσεις ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ECG), λαμβάνοντας μάλιστα έγκριση από την FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ).

Η τιμή πώλησης του Apple Watch Series 4 είναι $399 για το μοντέλο με GPS ανεβαίνοντας στα $499 για το μοντέλο με υποστήριξη δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Το WatchOS 5 θα κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα στις 17 Σεπτεμβρίου.

Το Apple Watch Series 3 θα συνεχίσει να πωλείται από την Apple, στην τιμή των 279 δολαρίων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης