To διαστημόπλοιο InSight κάλυψε τη μισή διαδρομή για τον Άρη

insight_main

Στις 6 Αυγούστου κάλυψε τη μισή απόσταση και στις 20 του ίδιου μήνα είχε διανύσει 277 εκατ. χιλιόμετρα - Σε 98 ημέρες, στις 26 Νοεμβρίου, μετά από ταξίδι άλλων 208 εκατ. χιλιομέτρων θα προσεδαφιστεί - Αποστολή του είναι να μελετήσει το υπέδαφος του «κόκκινου πλανήτη»

Τη μισή απόσταση στο μακρύ του ταξίδι για τον Άρη κάλυψε το διαστημόπλοιο InSight της NASA. Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία, στις 6 Αυγούστου κάλυψε τη μισή διαδρομή, ενώ στις 20 Αυγούστου έχει ήδη καλύψει 277 εκατ. χιλιομέτρων, σε ένα ταξίδι που ξεκίνησε πριν από 107 ημέρες.

Το InSight θα ταξιδέψει άλλες 98 ημέρες και θα καλύψει μία απόσταση 208 εκατ. χιλιομέτρων, πριν φτάσει στον «κόκκινο πλανήτη» και προσεδαφιστεί στις 26 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτίσει η NASA. Το διαστημόπλοιο θα αγγίξει το έδαφος του Άρη στην περιοχή Elysium Planitia. Πρόκειται για την πρώτη αποστολή που έχει στόχο να μελετήσει το υπέδαφος του πλανήτη, χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας όργανα.

video placeholder
InSight_in

Οι επιστήμονες που συμμετέχουν στην αποστολή από τα κεντρικά της NASA, έχουν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια το ταξίδι, ωστόσο το μεγάλο στοίχημα για τους ίδιους και την τεχνολογία που χρησιμοποιούν, είναι το αν και κατά πόσο θα λειτουργήσουν αποδοτικά τα όργανα μεταφοράς, προσγείωσης και έρευνας πάνω στην επιφάνεια του «κόκκινου πλανήτη».

Το InSight διαθέτει έναν τελευταίας τεχνολογίας σεισμογράφο, με τον οποίο θα καταγράφει τις σεισμικές δονήσεις στον πλανήτη, ενώ άλλα όργανα υψηλής ευκρίνειας θα καταγράφουν την ταχύτητα των ανέμων και τις συχνότητες που εκπέμπει ο πλανήτης.

in_2
Στις 19 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε ο τελικός έλεγχος των οργάνων. Η ομάδα έλεγξε επίσης ένα όργανο που θα μετρήσει την ποσότητα θερμότητας που διαφεύγει από τον Άρη. Αφού τοποθετηθεί στην επιφάνεια, το όργανο InSight's Heat Flow and Physical Properties Package (HP3) θα χρησιμοποιήσει ένα αυτο-σφυρηλατημένο μηχανικό μώλο που θα φουσκώνει σε βάθος 10 έως 16 πόδια (3 έως 5 μέτρα). Οι μετρήσεις θα δώσουν τον πρώτο ακριβή προσδιορισμό της ποσότητας της θερμότητας που διαφεύγει από το εσωτερικό του πλανήτη. Ο έλεγχος περιελάμβανε την τροφοδοσία των κύριων ηλεκτρονικών συσκευών για το όργανο, τον έλεγχο των στοιχείων αισθητήρα του οργάνου, την άσκηση ορισμένων εσωτερικών θερμαντήρων του οργάνου και την ανάγνωση των αποθηκευμένων ρυθμίσεων στη μονάδα ηλεκτρονικών.

Η τελευταία από τις τρεις κύριες έρευνες της InSight αφορά το σύστημα RISE και τη ραδιοφωνική σύνδεση του διαστημικού σκάφους με τη Γη, προκειμένου να αξιολογήσει τις διαταραχές του άξονα περιστροφής του Άρη. Αυτές οι μετρήσεις μπορούν να παρέχουν πληροφορίες για τον πυρήνα του πλανήτη.

in_1

ΣΧΟΛΙΑ (9)

ΣΤΗ ΕΡΗΜΟ

ΤΗΣ ΝΕΒΑΔΑ ΕΙΝΑΙ!ΠΟΙΟΝ ΑΡΗ?

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΝΑΣΑ. ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΤΩΝ ''ΕΛ'' ΕΙΝΑΙ, ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ ΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ, ΚΑΤΑΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΞΕΦΤΥΛΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΥΡΜΟ ΜΑΣ (ΜΕΣΑ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ Ο ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ, Ο ΣΩΡΡΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΡΕΝΕΙ ΜΕ ΠΑΚΕΤΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ, ΕΩΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ, ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΜΑΣ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΣΑΝ ΘΕΟΜΟΥΡΛΟΙ ΚΥΚΛΙΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ, ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΠΑΤΣΑΔΕΣ, ΚΟΚΟΡΕΤΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΝΟΜΕΝΟΙ ΝΤΙΡΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ Κ.Λ.Π.)...

boy

Εγώ είμαι κομμουνιστής. Ο Αρης υπάρχει αν μου το πει το κόμμα...

Αστροναύτης

Τώρα κάνει στάση στου Λεβέντη για καφέ.

Aris

Είναι εκπληκτικό αν σκεφτούμε πως κάποτε μας έπαιρνε μήνες για να ταξιδέψουμε από την Ευρώπη στην Αμερική, ενώ σήμερα σε μερικούς μήνες διανύουμε εκατομμύρια χιλιόμετρα και πόσο ακόμα πιο γρήγορα ίσως πάμε στο μέλλον.

Επιστήμονας της Χρυσής Αυγής

Δεν υπάρχει ο Άρης είναι συνομωσία του Σόρος.

Επιστήμονας Flat Earther Ορθόδοξος

Δεν υπάρχει ούτε η Αυστραλία και επίσης στο βόρειο πόλο είναι ένα μεγάλο τοίχος από πάγο που εμποδίζει τα νερά να πέσουν κάτω απ'την επίπεδη γη.

Astifilax

Μάλλον "Eπιστιμουνας" είσαι ρε χρυσαυγουλο !!!

@

ΑΥΤΟΣ Ο ΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

twitter

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με το Down Detector, εντοπίστηκε σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ηνωμένο Βασίλειο, το απόγευμα της Τρίτης - Αναφορές και στην Ελλάδα - Επανήλθε η κανονική λειτουργία έπειτα από 20, περίπου, λεπτά

kvan12

Πέντε επιστήμονες της ΙΒΜ, σε επιστημονική δημοσίευσή τους, χαρακτηρίζουν ως υπερβολές τους ισχυρισμούς της Google ότι το κβαντικό σύστημα της έχει ανώτερη ισχύ κάθε συμβατικού υπολογιστή

kasperskynext

Αποφασίζουμε εμείς για όσα κάνουμε; Ή μήπως όχι; - Ποια συμπεράσματα προκύπτουν από τα πειράματα με ρομπότ - Ειδικοί στην Τεχνητή Νοημοσύνη αντάλλαξαν απόψεις στο Kaspersky Next στη Λισαβόνα

1