Το Σύμπαν... 11 δισ. χρόνια πριν: Ταξίδι στο χρόνο με πανοραμική φωτό από τη NASA

uni1

Αστρονόμοι παρουσίασαν την εικόνα του Σύμπαντος μέσα από αμέτρητες φωτογραφίες που πρόσφερε το τηλεσκόπιο Hubble - Χιλιάδες γαλαξίες και εκατομμύρια άστρα και πλανήτες

Πάνω από 15.000 γαλαξίες, εκ των οποίων περισσότεροι από 12.000 λειτουργούν ως «εκκολαπτήρια» άστρων, αμέτρητοι ήλιοι και πλανήτες, μία πανδαισία χρωμάτων, μία χορευτική σύνθεση από ουράνια σώματα το καθένα με τους δικούς του φυσικούς κανόνες, σε ενα Σύμπαν που μοιάζει τόσο μυστηριώδες, όσο και ελκυστικά μεγαλειώδες και όμορφο. Η NASA παρουσίασε μία πανοραμική φωτογραφία του Σύμπαντος μέσα από εκατομμύρια εικόνες και στοιχεία που συγκέντρωσε το Hubble. Μία εικόνα που κάνει πραγματικότητα το «ταξίδι στο χρόνο», καθώς οι εικόνες που παρουσιάζει και που συνθέτουν την πανοραμική εικόνα του Σύπαντος που βρίσκεται -ως μικρός κόκκος άμμου- και η Γη μας, ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο ακόμη και 11 δισ. χρόνια!

Οι αστρονόμοι της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας δημιούργησαν με ενθουσιασμό την πανοραμική αυτή εικόνα, προσφέροντας στον κόσμο μία ιδέα για το πώς ήταν το Σύμπαν πριν από 11 δισ. χρόνια, όταν όλα όσα γνωρίζουμε σήμετα ως δεδομένα, τα λιγοστά έστω αυτά μυστήρια που έχουν αναλύσει, βρίσκονταν σε φάση δημιουργίας.

uni2

Μόλις 3 δισ. χρόνια μετά το λεγομενο Big Bang, την έκρηξη ζωής στο Σύμπαν, η πανοραμική φωτογραφία αποτελεί την επεικόνιση ενός ολοκληρωμένου παζλ, το οποίο έχει να αποκαλύψει αμέτρητα μυστικά τα επόμενα χρόνια.

Οι εικόνες και τα στοιχεία που συνέλεξε το Hubble, πρόσφεραν στους επιστήμονες την ευκαιρία να αναλύσουν και να μελετήσουν το πώς εξελίχθηκαν τα άστρα, οι γαλαξίες και το πώς γεννήθηκε η ζωή από το... τίποτα.

Την αποστολή του Hubble χρηματοδοτούν και ελέγχουν τόσο η NASA όσο και η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία και περιλαμβάνεται στο φιλόδοξο σχέδιο χαρτογράφησης του Σύμπαντος, πριν από το τελικό στάδιο ενός μεγαλύτερου πλάνου για την Κατάκτηση του Διαστήματος.

uni1

ΣΧΟΛΙΑ (82)

Anonymous

Εφ οσων εγινε το μπουμ ΑΡΑ εκει που εγινε το μπουμ εχει δημιουργηθει ενα μεγαλο τιποτα, ενα κενο γιατι ολα τα υλικα εκτιναχτικαν μακρια κα συμφωνα με την νευτωνια μηχανικη εφ οσων δεν υπαρχει αντιδραση σε κενο συνεχιζουν να ταξιδευουν με αντιθετη κατευθυνση της αφετηριας τους . Δειξτε μου που εως τωρα εντοπισατε την αφετηρια αυτη .......αυτο το απολυτο κενο που διεσκορπισε μακρια του ολα αυτα τα υλικα ..... Για να μην σας βαλω δυσκολα, αυτο ειναι το ευκολακι , ενα ζουμαρισμα θελω μονο....

Akis

Ξύπνα. Η νευτώνια φυσική έχει καταριφθεί εδώ και έναν αιώνα.

Πρόβατα

Η ανθρωπότητα μέχρι στιγμής όπως έχει αποδειχθεί λειτουργεί όπως τα καθοδηγούμενα πρόβατα, όπου αν ένα πρόβατο πέσει σε έναν γκρεμό, ακολουθούν και τα υπόλοιπα στον γκρεμό. Ποιοί για παράδειγμα οδηγούν τους ανθρώπους στους πολέμους ακόμα και αν οι καθοδηγούμενοι στρατιώτες γνωρίζουν, οτι οι ανώτεροι τους είναι άδικοι καταπατητές, οι στρατιώτες προσφέρουν την ζωή τους σε έναν άδικο πόλεμο για τα συμφέροντα των ελάχιστων που κάθονται πίσω από ένα γραφείο πολύ μακριά από το πεδίο της μάχης και διατάζουν τους πολλούς να θυσιαστούν στους βωμούς των συμφεροντολογικών τους ορέξεων. Πρόβατα προς σφαγή. Πρόβατα καθοδηγούμενα μέσω θρησκειών όπου πολλές από αυτές τους διατάζουν να ζώνονται με εκρηκτικά και να ανατινάζονται μέσα στα πλήθη για τους σκοτεινούς σκοπούς ορισμένων. Ακόμα και με την περίπτωση του Χριστού ο Ηρώδης διέταξε να εξοντωθούν χιλιάδες παιδιά για να μην χάσει την εξουσία απο τον Χριστό η δική του η θρησκεία. Το συμφέρον πάντα και πίσω από τις μεγαλύτερες οργανώσεις, θρησκευτικές η μη με την ανθρωπότητα να ακολουθεί με παροπίδες...

ΛΕΩΝ

ΗΡΑΚΛΗ ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΤΗΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΟΥΣ ΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ "ΦΕΡΟΥΣΑΣ ΥΠΑΡΞΗΣ"....ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡΚΟΣΜΙΟ ΑΡΑΓΕ...

Μαρίνα

@Πρόβατα ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΕΝΑ-ΕΝΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ ΕΝΩ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΟΤΑΝ ΤΡΟΜΑΞΟΥΝ ΠΕΤΑΝ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ? ΠΩΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΝΩ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΝΑ-ΕΝΑ? ΜΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ Κ. ΛΕΩΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ.... ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΩ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΟΥΣ ΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗΣ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ... ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΗ Η ΟΥΣΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΚΟ.

iraklis

Λεων, μόνο που όλα αυτά που λες πηγάζουν από αυτά τα κύτταρα που αγνοούν την φέρουσα ύπαρξη.Οπότε φτανουμε στο παράδοξο του Λεοντος ,όπου τα κύτταρά του ταυτόχρονα αγνοούν την ίδια του την ύπαρξη αλλά και την εφοδιάζουν με αυτή την γνώση (της άγνοιας της ύπαρξής του).

Νίκος

Ποιος θα απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα; 1) Γιατί βλέπουμε μόνο την μια πλευρά της σελήνης; Αφού όλοι οι πλανήτες περιστρέφονται γύρω από τον εαυτό τους, γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο με τη σελήνη; 2) Γιατί από όποιο σημείο της γης, οποιαδήποτε χρονική περίοδο, βλέπουμε τους ίδιους αστερισμούς; Αφού η γη γυρίζει γύρω από τον ήλιο, δεν θα έπρεπε κατά τη διάρκεια του χρόνου να βλέπουμε διαφορετικούς αστερισμούς; 3) Γιατί στο live streaming που δίνει η Nasa, δεν βλέπουμε πότε αστέρια ή άλλους πλανήτες, παρά μόνο ένα μαύρο σκοτάδι; Γιατί, πάντα στα live βίντεο είναι μέρα; 4) Οπότε, αφού η γη είναι σφαιρική, στον Βόρειο και Νότιο Πόλο, πρέπει να είναι πάντα μέρα. Γιατί, δεν μας δείχνουν live streaming 24/24 για να δούμε εάν ισχύει αυτό; 5) Η σεληνάκατος που στείλανε για προσσελήνωση, το κύριο μέρος της αποτελούνταν από αλουμίνιο. Το αλουμίνιο έχει θερμοκρασία τήξης τους 660°C, η θερμοκρασία που επικρατεί στην εξώσφαιρα της γης είναι >2500°C. Πώς γίνεται η σεληνάκατος να διαπέρασε αυτή τη ζώνη; 6) Μας λένε ότι τα πάντα έχουν δημιουργηθεί τυχαία. Θα μπορούσε να δημιουργηθεί τυχαία αυτή η περίπλοκη και πολυσύνθετη υπάρξει που ονομάζεται άνθρωπος, με όλες αυτές τις αδιανόητες λειτουργίες που επιτελεί;

Bad man

Φίλε, εάν ασχοληθείς περισσότερο με τό internet θά βρεις τίς απαντήσεις που θέλεις..!! Εκτός από την τελευταία. Εάν πιστεύεις ότι υπάρχει Θεός , τότε υπάρχει. Εάν όμως πιστεύεις ότι δέν υπάρχει , τότε δέν υπάρχει. Είναι καθαρά θέμα πίστεως και όχι αποδείξεων. Πάντως δέν σού προκαλεί εντύπωση τό γεγονός ότι οι άνδρες έχουν θηλές , ενώ δέν συμβιβάζεται με το φύλο τους , καί όμως η επιστήμη αδυνατεί να απαντήσει..?? Ένα μικρό παράδειγμα ότι ακόμα ειμαστε στο σκοτάδι....!!!

Planet of the apes

Σύμφωνα με αυτούς που θεωρούν ότι προέρχονται από πιθήκους και είναι απόγονοι τους ,ναι, οι δυνατότητες του ανθρώπου οφείλονται στην τύχη.

.ΑΥΤΟΙ

ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΘΗΚΟΥΣ ΑΣΠΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΝΑΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΠΙΣΗ ΟΛΟΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

ΑΥΤΟΙ@

Υπάρχουν πολλοι διακεκριμενοι επιστήμονες που αμφισβητουν την καταγωγη του ανθρωπου απ τους πιθηκους υπαρχουν πολλα εξελικτηκα και βιολογικα κενα ο ιδιος ο Δαρβινος παραδεκτηκε οτι η θεωρια του ειναι ατελης διοτι δεν γνωριζουμε επακριβως τους μηχανισμους που οδηγουν στην εξελιξη ενος οργανισμου! εαν θεωρεις οτι εισαι σε θεση να απαντησεις σε ερωτηματα που επι χιλιετιες ερευνας δεν εχουν ακομα οριστικη λυση κατεχεις ψευδαισθηση γνωσης οχι γνωση! ειμαστε ακομα αδυναμα βρεφη που κανουν τα πρωτα αδεξια βηματα τους στον κοσμο και κοιταζουν εκθαμπα τα θαυματα που τα περιβαλλουν χωρις να ειναι σε θεση να τα κατανοησουν!

Η αλήθεια

Μην το κουράζουμε πολύ, το θέμα είναι απλό. Δείτε στο youtube πως φαίνονται τα "αστέρια-πλανήτες" (ACTUAL FOOTAGE OF THE STARS AND PLANETS). Δεν υπάρχουν "αστέρια-πλανήτες", είναι ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα που τροφοδοτούν τη γη με ενέργεια και φως. Η ανθρώπινη δημιουργία, όπως και όλων των έμβιων όντων είναι δομημένη και προγραμματισμένη με ευφυή τρόπο, που μόνο τυχαία δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί. Οπότε, υπάρχει δημιουργός ή δημιουργοί και κάποιοι προσπαθούν να το αποκρύψουν. Μπορεί ο ίδιος ο δημιουργός ή οι δημιουργοί να μην θέλουν να μάθουμε για αυτούς.

Καμμία σχέση με την Επιστήμη αυτό που είπες!

Το συμπέρασμά σου είναι εντελώς αυθαίρετο. Πώς κάνεις τη λογική συνεπαγωγή; Από πού βγαίνει αυτό που λες;

Ποια επιστήμη;

Η επιστήμη που είναι ελεγχόμενη και χρηματοδοτούμενη, από συγκεκριμένα κέντρα. Η αστροφυσική είναι ότι πιο γελοίο εντός των επιστημών. π.χ. εσύ ενημερώνεσαι από την Nasa και συγκεκριμένους επιστήμονες, σχετικά με την αστροφυσική. Μιλάμε για την αστροφυσική, δεν μιλάμε για όλες τις επιστήμες. Εσύ, ο ίδιος μπορείς να τα δεις αυτά που σου λένε, να τα εξερευνήσεις, να κάνεις πειράματα ή απλά επειδή σου τα λέει η Nasa, απλά τα δέχεσαι. Δηλαδή, εσύ δέχεσαι άκριτα ότι σου πλασάρουν; Από που ενημερώνεσαι σχετικά με το σύμπαν, ποιες είναι οι πηγές σου; Μήπως είναι η Nasa, τα MME που αντλούν πληροφορίες από τη Nasa, τα σχολικά βιβλία που οι συγγραφείς τους αντλούν πληροφορίες από τη Nasa ή συναφή κέντρα;

Λεμονίτα

Εκτός από την ΝΑΣΑ υπάρχουν και ένα σωρο ερασιτέχνες αστρονόμοι που στρέφουν τα τηλεσκόπια τους προς τον ουρανό και αναρωτιούνται. Και αυτοί στο κόλπο; Συνέχισε να κοιτάς τα πόδια σου και να προσευχεσαι στον παππούλη από τον ουρανό.... Βλάκα.

...

Σαν τον Σατόσι Νακαμότο.Ακόμα δεν ξέρουμε ποιός είναι.Αλλά ξέρουμε ότι υπάρχει.Μάλλον δηλαδή.

Ο

Αυτό που αποκαλούμε "σύμπαν" πιθανότατα είναι ένα πολύ πολύ μικρό υποσύνολο του Σύμπαντος. Μια μικρή φούσκα ανάμεσα σε αμέτρητες άλλες όπου κάποιες καταρρέουν και δημιουργούνται διαρκώς νέες. Χιλιάδες ανά γήινο δευτερόλεπτο. Έτσι γεννήθηκε και το δικό μας "σύμπαν" κι έτσι θα καταρρεύσει κάποτε. Είναι ένα κόκκος σκόνης μέσα στο Σύμπαν. Κι όλο μαζί το Σύμπαν θα μπορούσε να αποτελεί ένα μόλις στοιχειώδες σωματίδιο ενός πολλών τάξεων μεγέθους μεγαλύτερου Σύμπαντος με άλλους κανόνες της φυσικής όπου τα στοιχειώδη σωματίδια είναι πολύ πιο περίπλοκα. Και ούτω καθεξής.

The inner universe

Είμαστε όλοι δημιουργημένοι απο αστερόσκονη! Ο σίδηρος που υπάρχει στο αίμα μας δημιουργήθηκε απο την supernova έκρηξη κάποιου αστέρα! As above so below! Όπως υπάρχει ζωή στο διάστημα, έτσι υπάρχει και εδώ! Όπως ο μακρόκοσμος, έτσι και ο μικρόκοσμος! Όπως ακριβώς συμβαίνει και μέσα μας. Κάθε ζωντανός οργανισμός, είναι ένα σύμπαν, μέρος του multiverse! You tube video: (infinite zoom: the inner universe)

?????

Ποια NASA;;;;; Η ελληνικη διαστημικη υπηρεσια εχει τις απαντησεις για το διαστημα!!!!!!!

Vassilis

Pes ta re file. Simfono apolita :-)

Vassilios

Sostos! Simfono xoris antirisi.

Μάλιστα,

διάβασα προσεκτικά όλες τις απόψεις-γνώμες, μετά από αυτό τελικά συμπέρανα για το σύμπαν ότι οι απόψεις-γνώμες είναι σαν τις [...] όλοι μας έχουμε από μία.

...

Τα πάντα είναι ''επιλογές'' ή δικές μας ή κάποιου Άλλου. Απολαύστε το Ταξίδι.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

doodle1

Ημέρα της Γης: Η ημέρα που μας υπενθυμίζει πως πρέπει να νοιαστούμε για το σπίτι μας - Σκοπός της ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα περιβαλλοντικά ζητήματα - 6 διαφορετικά σκίτσα με αναφορά στο περιβάλλον