Η Κομισιόν θωρακίζει το διαδίκτυο από τα «fake news»

fake_news


Τα μέτρα που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πάταξη της παραπληροφόρησης – Στο στόχαστρο της Κομισιόν οι χρηματοδότες, οι αλγόριθμοι και οι πλαστοί λογαριασμοί

Μέτρα για την αντιμετώπιση των «fake news» στο Ίντερνετ πρότεινε σήμερα η Κομισιόν ορίζοντας ως «παραπληροφόρηση» τις αποδεδειγμένα ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες που διαδίδονται για οικονομικό όφελος ή για τη σκόπιμη παραπλάνηση του κοινού.

H Eυρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την δημιουργία ενός Κώδικα Ορθής Πρακτικής για την παραπληροφόρηση συμβουλεύοντας τις διαδικτυακές πλατφόρμες έως το Ιούνιο να αναπτύξουν και να ακολουθούν κοινό κώδικα ορθής πρακτικής. Στόχος είναι:

1.Η εξασφάλιση της διαφάνειας σχετικά με το χρηματοδοτούμενο με χορηγία περιεχόμενο, ιδίως την πολιτική διαφήμιση, καθώς και ο περιορισμός των επιλογών στόχευσης για την πολιτική διαφήμιση και η μείωση των εσόδων των διακινητών παραπληροφόρησης.

2.Η παροχή σαφέστερων πληροφοριών σχετικά με τη λειτουργία των αλγορίθμων.

3.Η καθιέρωση μέτρων για τον εντοπισμό και το κλείσιμο των πλαστών λογαριασμών.

4.Να δοθεί η δυνατότητα στους φορείς εξακρίβωσης γεγονότων,στους ερευνητές και στις δημόσιες αρχές να παρακολουθούν συνεχώς την παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο.

Προβλέπεται επίσης η δημιουργία ενός ανεξάρτητου ευρωπαϊκού δικτύου φορέων εξακρίβωσης γεγονότων και μια ασφαλής ευρωπαϊκή ηλεκτρονική πλατφόρμα για την παραπληροφόρηση.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

PlayStation_Classic_News_Image_01

Η Sony γιορτάζει τα 25 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση του PlayStation που κατάφερε να μπει σε πολλά εκατομμύρια σπίτια ανά τον κόσμο και επαναφέρει στην αγορά την κονσόλα σε μια μίνι εκδοχή της και την ονομασία PlayStation Classic.