Η Κομισιόν θωρακίζει το διαδίκτυο από τα «fake news»

fake_news


Τα μέτρα που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πάταξη της παραπληροφόρησης – Στο στόχαστρο της Κομισιόν οι χρηματοδότες, οι αλγόριθμοι και οι πλαστοί λογαριασμοί

Μέτρα για την αντιμετώπιση των «fake news» στο Ίντερνετ πρότεινε σήμερα η Κομισιόν ορίζοντας ως «παραπληροφόρηση» τις αποδεδειγμένα ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες που διαδίδονται για οικονομικό όφελος ή για τη σκόπιμη παραπλάνηση του κοινού.

H Eυρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την δημιουργία ενός Κώδικα Ορθής Πρακτικής για την παραπληροφόρηση συμβουλεύοντας τις διαδικτυακές πλατφόρμες έως το Ιούνιο να αναπτύξουν και να ακολουθούν κοινό κώδικα ορθής πρακτικής. Στόχος είναι:

1.Η εξασφάλιση της διαφάνειας σχετικά με το χρηματοδοτούμενο με χορηγία περιεχόμενο, ιδίως την πολιτική διαφήμιση, καθώς και ο περιορισμός των επιλογών στόχευσης για την πολιτική διαφήμιση και η μείωση των εσόδων των διακινητών παραπληροφόρησης.

2.Η παροχή σαφέστερων πληροφοριών σχετικά με τη λειτουργία των αλγορίθμων.

3.Η καθιέρωση μέτρων για τον εντοπισμό και το κλείσιμο των πλαστών λογαριασμών.

4.Να δοθεί η δυνατότητα στους φορείς εξακρίβωσης γεγονότων,στους ερευνητές και στις δημόσιες αρχές να παρακολουθούν συνεχώς την παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο.

Προβλέπεται επίσης η δημιουργία ενός ανεξάρτητου ευρωπαϊκού δικτύου φορέων εξακρίβωσης γεγονότων και μια ασφαλής ευρωπαϊκή ηλεκτρονική πλατφόρμα για την παραπληροφόρηση.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

facebook

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης - Ορισμένοι αναφέρουν ότι οι σελίδες έπεσαν τελείως, ενώ υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες πρόσβασης 

1
mobile_eu

Οι κλήσεις θα κοστίζουν 19 λεπτά το λεπτό, ενώ τα μηνύματα 6 λεπτά το ένα - Οι νέες τιμολογήσεις θα τεθούν σε ισχύ από τις 15 Μαΐου του 2019 - Ανάπτυξη κατάλληλων δικτύων 5G μέχρι το 2020 - Νέο σύστημα προειδοποίησης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης