Η Google «έχασε» - Το δικαίωμα διαγραφής προστατεύει πλέον τους χρήστες

google_09

Το δικαίωμα στη λήθη ή το δικαίωμα διαγραφής προστατεύονται από το ευρωπαϊκό δίκαιο, το οποίο επιτρέπει στους ανθρώπους να ζητούν την απομάκρυνση ή τη διαγραφή πληροφοριών για τον εαυτό τους, όταν αυτές δεν ισχύουν

Η μεγαλύτερη εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών, χάνει με απόφαση ορόσημο τη δυνατότητα να έχει στον ιστό της προσωπικές πληροφορίες για ανθρώπους χωρίς να το θέλουν και γι' αυτό το λόγο αναγκάστηκε, πρόσφατα, να διαγράψει παλιά άρθρα σχετικά με τα εγκλήματα που είχαν διαπράξει ένας κακοποιός και ένας επιχειρηματίας.

Και οι δύο άντρες ισχυρίστηκαν ότι οι πληροφορίες που παρέχει η Google στους χρήτες της δεν έχουν, πλέον, καμία ισχύ και γι' αυτό πρέπει να διαγραφούν.

Δικαίωμα στη λήθη (right-to-be-forgotten) ονομάζεται το δικαίωμα του υποκειμένου των δεδομένων να ζητήσει από τον υπεύθυνο επεξεργασίας τη διαγραφή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν. Το δικαίωμα στη λήθη αποτελεί ένα νέο ψηφιακό δικαίωμα, το οποίο ήρθε για να προστατεύσει την προσωπική ζωή πολλών χρηστών.

Ένας δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου συμφώνησε να δικαιώσει τους δύο άντρες, προκαλώντας ένα τεράστιο πλήγμα στην Google, που είχε «πολεμήσει» πολύ γι' αυτή την υπόθεση.

Το δικαίωμα στη λήθη ή το δικαίωμα διαγραφής προστατεύονται από το ευρωπαϊκό δίκαιο, το οποίο επιτρέπει στους ανθρώπους να ζητούν την απομάκρυνση ή τη διαγραφή πληροφοριών για τον εαυτό τους, όταν αυτές δεν ισχύουν.

Οι δύο άντρες ισχυρίστηκαν ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στην Google, αναφορές, σχετικά με τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει στο παρελθόν, καθώς έχουν, πλέον, εκτίσει τις ποινές τους και αυτά δεν ισχύουν.

Οι δικηγόροι δήλωσαν ότι οι πελάτες τους προστατεύονται από τη νομοθεσία περί προστασίας των δεδομένων και «κατάχρησης προσωπικών πληροφοριών».

Γι' αυτό το λόγο, οι δικαστές δικαίωσαν και τους δύο άνδρες, ωστόσο ο δικαστής απέκλεισε οποιαδήποτε αποζημίωση.ΣΧΟΛΙΑ (2)

Αυτά ισχύουν μόνο για Ευρώπη

H Google στην αμερική πχ google.com δεν υπόκεινται σε τέτοιες υποχρεώσεις μιας και δεν την πιάνουν οι ευρωπαικοί νόμοι. Μπορώ να ζητήσω διαγραφή απο όλα τα ευρωπαικά Sites της Google αλλά όχι απο το κεντρικό αμερικάνικο με κατάληψη com.

Spirit

Τώρα μπορείς

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

space_rock_main

Η στιγμή της σύγκρουσης από δορυφόρο - Ο μεγάλος διαστημικός βράχος εισήλθε στη Γη με ταχύτητα 32 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο - Η έκρηξη έγινε 25,6 χλμ πάνω από την επιφάνεια και απελευθέρωσε ενέργεια ίση με 10 ατομικές βόμβες της Χιροσίμα

myspace

Η τεράστια απώλεια συνέβη κατά τη μεταφορά των δεδομένων ενός κεντρικού server, με συνέπεια όλα τα αρχεία που είχαν «ανεβάσει» οι χρήστες έως πριν περίπου τρία χρόνια να χαθούν και μάλλον να μην ξαναγίνουν ποτέ ξανά διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

planitario1

Η παράσταση «Το Μέλλον στο Διάστημα» μετά από μία ιστορική αναδρομή της προσπάθειας για την «κατάκτηση» της Σελήνης, επιχειρεί να απαντήσει σε ορισμένα συναρπαστικά ερωτήματα για το μέλλον της διαστημικής εξερεύνησης