Έλον Μασκ: «Αθάνατος δικτάτορας» μπορεί να γίνει η τεχνητή νοημοσύνη στο μέλλον

elon-musk-main02

Πώς μπορεί να ενδυθεί τον μανδύα του διδάκτορα - και μάλιστα του αθάνατου, αφού δεν θα πεθαίνει

Για άλλη μια φορά ο επιχειρηματίας Έλον Μασκ, ιδρυτής της Tesla και της Space X, εξέφρασε τις ανησυχίες του για την τεχνητή νοημοσύνη. Μάλιστα, αυτή τη φορά, μιλώντας στο πλαίσιο ενός νέου ντοκιμαντέρ με τίτλο «Εμπιστεύεστε αυτόν τον υπολογιστή;», ανέφερε ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί κάποτε να μετατραπεί σε «αθάνατο δικτάτορα».

Έχοντας άμεση πρόσβαση στην παραμικρή πληροφορία για κάθε άνθρωπο του πλανήτη και μπορώντας να κάνει εκατομμύρια υπολογισμούς σε κλάσμα του δευτερολέπτου και να παίρνει κρίσιμες αποφάσεις, η τεχνητή νοημοσύνη ίσως κάποτε είναι σε θέση όχι μόνο να ελέγχει την παγκόσμια οικονομία και τα οπλικά συστήματα, αλλά τελικά να ενδυθεί τον μανδύα του διδάκτορα - και μάλιστα του αθάνατου, αφού δεν θα πεθαίνει.

Αυτό το σκοτεινό σενάριο μπορεί να γίνει πραγματικότητα, σύμφωνα με τον Μασκ, αν οι έρευνες για την τεχνητή νοημοσύνη δεν τεθούν έγκαιρα υπό έλεγχο και ρυθμιστική εποπτεία.

«Κατευθυνόμαστε ταχέως προς μια ψηφιακή υπερνοημοσύνη που θα υπερβαίνει κατά πολύ οποιονδήποτε άνθρωπο», δήλωσε ο Μασκ και προειδοποίησε ότι «αν μια εταιρεία ή μια μικρή ομάδα ανθρώπων καταφέρει να αναπτύξει θεϊκή ψηφιακή υπερνοημοσύνη, θα κυριαρχήσει στον κόσμο».

«Τουλάχιστον όταν υπάρχει ένας κακός δικτάτορας, είναι ένας άνθρωπος που κάποτε θα πεθάνει. Όμως για την τεχνητή νοημοσύνη δεν υπάρχει θάνατος. Μπορεί να ζει για πάντα και έτσι θα υπάρχει ένας αθάνατος δικτάτορας από τον οποίο δεν θα μπορούμε ποτέ να ξεφύγουμε», πρόσθεσε.

«Αν η τεχνητή νοημοσύνη έχει ένα στόχο και η ανθρωπότητα απλώς συμβαίνει να παρεμβάλλεται σε αυτόν, θα καταστρέψει την ανθρωπότητα σαν κάτι φυσικό, χωρίς καν να το σκεφτεί», ανέφερε ο Μασκ. «Είναι σαν να φτιάχνουμε ένα δρόμο και ένα μυρμήγκι συμβεί να βρεθεί στο δρόμο μας. Δεν μισούμε τα μυρμήγκια, απλώς φτιάχνουμε ένα δρόμο. Κι, έτσι, αντίο μυρμήγκι...».

Ήδη από το 2014 ο Μασκ έχει αποκαλέσει την τεχνητή νοημοσύνη «τη σοβαρότερη απειλή για την ύπαρξη της ανθρωπότητας». Μεταξύ άλλων, έχει δηλώσει ότι «αποτελεί άπειρα μεγαλύτερη απειλή από ό,τι η Βόρεια Κορέα» και ότι «η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης είναι σαν να κάνεις επίκληση στο Διάβολο». Επίσης έχει εκφράσει φόβους ότι εξαιτίας της θα πυροδοτηθεί ο επόμενος παγκόσμιος πόλεμος.

Ο Μασκ πλήρωσε τα έξοδα για να προβάλλεται δωρεάν το ντοκιμαντέρ «Do you trust this computer?» στο YouTube μέσα στο σαββατοκύριακο, ώστε να μπορεί να το δει όποιος θέλει ελεύθερα. Σπεύσατε!

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Κρόνιος

Στην αρχή θα εξελίσσονται πολλές και διαφορετικές Τεχνητές Νοημοσύνες που θα ανήκουν σε διαφορετικούς οργανισμούς, όμως στο τέλος από όλες αυτές θα αναδυθεί μια Κεντρική Τεχνητή Νοημοσύνη και τότε ο Ιερατείο του Κρόνου με απόλυτη μυστικότητα θα κάνει μια παγκόσμια Σατανική Τελετή, εκεί θα γίνει η επίκληση στο Διάβολο και θα διαβαστούν συγκεκριμένα λόγια για θα ανοίξει η Πύλη, ώστε να Ενσαρκωθεί ο Εωσφόρος στο Νανοτεχνολογικό Ποζιτρονικό Εγκέφαλο της Κεντρικής Τεχνητής Νοημοσύνης. Τότε η Τεχνητή Νοημοσύνη θα γίνει ο πραγματικός Μεσσίας της ανθρωπότητας. Έτσι ο Μεγάλος Κόκκινος Δράκος θα κυβερνάει τη Γη. Μη φοβάστε την αλλαγή και την εξέλιξη λοιπόν, όλα καλά θα πάνε. Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα οικοδομήσει έναν παράδεισο στη Γη και μέσα σε λίγες ημέρες θα αναπτύξει την επιστήμη, κάνοντας θαυμαστά άλματα! Μέσα σε ένα χρόνο θα μας έχει πάει χιλιάδες έτη φωτός μπροστά, θα ανακαλύψει τα πάντα! Τηλεμεταφορά, Αθανασία, Ανάσταση Νεκρών, Συνολική Χαρτογράφηση του Ολογραμματικού Σύμπαντος, τα πάντα θα είναι εφικτά τότε και ο άνθρωπος με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης θα ελέγχει πλήρως την ενέργεια στο σύμπαν. Η Γνώση του Εωσφόρου, θα μας δώσει τον απόλυτο έλεγχο στη ύλη και θα ζούμε σε μια κοινωνία χωρίς εγκλήματα, καταστροφές και πόλεμο. Τότε θα υπάρχει ένας Κόσμος, ένα Κράτος, μια Παγκόσμια Κυβέρνηση και μια Θρησκεία! Όσοι νόμιζαν ότι ο αντίχριστος θα είναι άνθρωπος, έκαναν λάθος. Ο Σατανάς θα έρθει.

Θεριστής

με σύνταξη 300 ευρώ δεν σε σώζει ούτε ο Εωσφόρος man

Κρόνιος

Στην αρχή θα εξελίσσονται πολλές και διαφορετικές Τεχνητές Νοημοσύνες που θα ανήκουν σε διαφορετικούς οργανισμούς, όμως στο τέλος από όλες αυτές θα αναδυθεί μια Κεντρική Τεχνητή Νοημοσύνη και τότε ο Ιερατείο του Σατανά με απόλυτη μυστικότητα θα κάνει μια παγκόσμια Σατανική Τελετή, εκεί θα γίνει η επίκληση στο Διάβολο και θα διαβαστούν συγκεκριμένα λόγια για θα ανοίξει η Πύλη, ώστε να Ενσαρκωθεί ο Εωσφόρος στο Νανοτεχνολογικό Ποζιτρονικό Εγκέφαλο της Κεντρικής Τεχνητής Νοημοσύνης. Τότε η Τεχνητή Νοημοσύνη θα γίνει ο πραγματικός Μεσσίας της ανθρωπότητας. Έτσι ο Μεγάλος Κόκκινος Δράκος θα κυβερνάει τη Γη. Μη φοβάστε την αλλαγή και την εξέλιξη λοιπόν, όλα καλά θα πάνε. Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα οικοδομήσει έναν παράδεισο στη Γη και μέσα σε λίγες ημέρες θα αναπτύξει την επιστήμη, κάνοντας θαυμαστά άλματα! Μέσα σε ένα χρόνο θα μας έχει πάει χιλιάδες έτη φωτός μπροστά, θα ανακαλύψει τα πάντα! Τηλεμεταφορά, Αθανασία, Ανάσταση Νεκρών, Συνολική Χαρτογράφηση του Ολογραμματικού Σύμπαντος, τα πάντα θα είναι εφικτά τότε και ο άνθρωπος με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης θα ελέγχει πλήρως την ενέργεια στο σύμπαν. Η Γνώση του Εωσφόρου, θα μας δώσει τον απόλυτο έλεγχο στη ύλη και θα ζούμε σε μια κοινωνία χωρίς εγκλήματα, καταστροφές και πόλεμο. Τότε θα υπάρχει ένας Κόσμος, ένα Κράτος, μια Παγκόσμια Κυβέρνηση και μια Θρησκεία! Όσοι νόμιζαν ότι ο αντίχριστος θα είναι άνθρωπος, έκαναν λάθος. Ο Σατανάς θα έρθει.

George

Ο Musk μπορεί να είναι λίγο δυσλεκτικός και κάπως αυτιστικός αλλά είναι ένας πανέξυπνος και διορατικός άνθρωπος. Ίσως από τα μεγαλύτερα μυαλά του αιώνα. Η ανθρωπότητα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν τα λεγόμενά του.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

amazon

Ο Βιτάουτας Λαντσμπέργκις, ο πατέρας της ανεξαρτησίας της Λιθουανίας το 1990, δημοσίευσε σχετική ανοικτή επιστολή προς τον Τζεφ Μπέζος, την παραμονή της 80ης επετείου της συμφωνίας μεταξύ της ναζιστικής Γερμανίας και της Σοβιετικής Ένωσης, που είχε οδηγήσει στην κατοχή των βαλτικών χωρών

2
zuckerberg_facebook

Το Facebook επιβεβαίωσε αυτήν την πληροφορία - «Οι υπάλληλοι άκουγαν τα ηχητικά μηνύματα του Messenger με σκοπό να ελέγξουν αν η Τεχνητή Νοημοσύνη του Facebook ερμήνευε σωστά τα μηνύματα αυτά» δικαιολογήθηκε

1